Реле за бензинова помпа!
-
- потребител
- Регистриран: 09 сеп 2005, 00:43
- Модел на автомобила: pazardjik
- Status: Извън линия
Реле за бензинова помпа!
Здравейте на всички. Имам следния проблем, релето което се намира до краката на шофьора в ляво под кората, започна да изключва. Случва се вече 2-3 пъти разнърдам копчето и тръгва помпата. Каже, какво мислите и каква ли е причината за това.
-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2005, 21:34
- Модел на автомобила: фиеста,1242 куб. ,зетек,1996 година
Това не е релето,а индукционния прекъсвач.Някъде във форума четох,че един колега си го е изолирал/вързал е жиците / ,а проблем и според мен няма,защото ролята на това нещо е да прекъсва подаването на ток на БП при удар.Но все пак говориме за сигурност и е твое решението какво ще правиш.Не знам дали ги има като резервна част,но за да ги сложи конструктора има за какво.Успех!!!

- seven
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:07
- Модел на автомобила: Orion 1.4i Ghia, CVH
Инерционен прекъсвач е това. Идеята му е ако стане катастрофа и колата се обърне да прекъсне бензиновата помпа и запалването с цел да се предотврати пожар. При мен е махнато като заподозряно за непалене, но в последствие се оказва студена спойка в платката с бушоните и релетата. Но не съм го слагал след това.
-
- потребител
- Регистриран: 19 юли 2005, 14:11
- Модел на автомобила: Clio 1.8 16V 93'
- Контакти:
знам за един случай в който има бензин в резорвара и карат на газ и след дълго време през което не е ползвана колата на бензин и когато проват да работи на бензин....бензиновата помпа изгаря.
Така че дори и да има бензин в резорвара не означава че гарантира че помпата ще си работи винаги!

Renault Sport
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Сам казваш "знам за един случай " - явно и е дошло времетоOrion16v написа:знам за един случай в който има бензин в резорвара и карат на газ и след дълго време през което не е ползвана колата на бензин и когато проват да работи на бензин....бензиновата помпа изгаря.Така че дори и да има бензин в резорвара не означава че гарантира че помпата ще си работи винаги!