не може да бъде това...
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Status: Извън линия
Re: не може да бъде това...
много се отнесохме нещо от темата.
Мисълта,която аз започнах беше,че няма капсулована кутия и винаги има причина маслото да се смени,било то от отваряне на кутията за ремонт,доливане на масло и други интервенций.
Аз също не съм чул някой да смени маслото си ей така без причина....
Мисълта,която аз започнах беше,че няма капсулована кутия и винаги има причина маслото да се смени,било то от отваряне на кутията за ремонт,доливане на масло и други интервенций.
Аз също не съм чул някой да смени маслото си ей така без причина....
- eekset
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 11:56
- Модел на автомобила: три две нула
The seven написа:...

Моля за извинение ако съм проявил некомпетентност.
Шваке е търговски справочник(така знам), и едва ли в книжката за експлоатация пише " хвърлете си колата на осмата година, както е по шваке"
по отношение на мондеото - щом по книжка пише, че не се сменя значи е така.(това е повод да преценим какво качество предлага марката ford на клиентите си)
А ако качеството на маслото в АПК е причина за дефекти при работата на кутията, трябва да смениш кутията???
Има ли производител, който да предлага "вечно" масло???
колкото до личните автомобили - кутията ми е механична, няма филтър за маслото и това е причина да си го сменям според предписанията...
не твърдя, че всичко знам. Споделям мнение...
http://i.data.bg/08/01/21/770926_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Не се заяждам, просто когато не знам нещо не го коментирам с идеята да не объркам някого, а не за да не се изложа.eekset написа:The seven написа:...![]()
Моля за извинение ако съм проявил некомпетентност.
Шваке е търговски справочник(така знам), и едва ли в книжката за експлоатация пише " хвърлете си колата на осмата година, както е по шваке"
по отношение на мондеото - щом по книжка пише, че не се сменя значи е така.(това е повод да преценим какво качество предлага марката ford на клиентите си)
А ако качеството на маслото в АПК е причина за дефекти при работата на кутията, трябва да смениш кутията???
Има ли производител, който да предлага "вечно" масло???
колкото до личните автомобили - кутията ми е механична, няма филтър за маслото и това е причина да си го сменям според предписанията...
не твърдя, че всичко знам. Споделям мнение...
У нас масово се внасят коли на около 10 години /втора ръка имам предвид/, иначе казано морално и физически остарели. Пак връщайки се на "шваке" те вече са "хвърлени" тези коли.
Не знам да има вечно масло, което не значи че няма.

Би ли споделил къде си чел предписанията да си сменяш маслото ? И какво пише по точно, години пробег кое е определящото ?
Поздрави

- eekset
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 11:56
- Модел на автомобила: три две нула
Смяната на маслото зависи от качествата на сипаното такова. Ако производителя дава срок на употреба той се спазва, без оглед на пробега. Иначе пробега е по-честа причина за смяна на масло.
Едва ли инженерите на форд ще ръкопляскат, ако някой им каже: "- Видите ли, моята кола е на 300 000км и масло не съм сменял!". Вероятен отговор: "- И нямате проблеми!?! Невероятно!"
Друг въпрос е, че за производителите няма "хвърлена кола" - всяка кола влязла в сервиза се обслужва.
Едва ли инженерите на форд ще ръкопляскат, ако някой им каже: "- Видите ли, моята кола е на 300 000км и масло не съм сменял!". Вероятен отговор: "- И нямате проблеми!?! Невероятно!"
Друг въпрос е, че за производителите няма "хвърлена кола" - всяка кола влязла в сервиза се обслужва.
http://i.data.bg/08/01/21/770926_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
А дали не е възможно причината за това четвърто издание на този спор да е фактът, че на конструкторите по света дори не им минава мисълта колите им да се карат по 20 и повече години, без подменяне на основните възли и детайли...евентуално и на маслото в скоростната кутия...
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2007, 23:09
- Модел на автомобила: ford Fiesta 1.2
който го сърбят парите в джоба да пробва!
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
cocoff написа:А дали не е възможно причината за това четвърто издание на този спор да е фактът, че на конструкторите по света дори не им минава мисълта колите им да се карат по 20 и повече години, без подменяне на основните възли и детайли...евентуално и на маслото в скоростната кутия...

Поздрави

- [RS]Coswort
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
- Модел на автомобила: ford orion 1,6D
баща ми и аз караме 20годишна кола и такова нещо като смяна на маслото на скоростите не сме чували да е имало на колата
сичко е и перфектно само пружините са сдали багажа 

-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2008, 21:48
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6i 16W ZETEC SE -2003
фокуса има пробка за наливане но няма за изтакане