Изработване на задна кора

Отговори
vessss
потребител
потребител
Регистриран: 07 апр 2008, 08:58
Модел на автомобила: Ford Probe
Контакти:
Status: Извън линия

Изработване на задна кора

Мнение от vessss » 22 апр 2008, 18:53

Здравейте, въпроса ми е дали някой си е поръчвал задната кора на автомобил. Интересуват ме координати на работилница, която да ми направи по поръчка кората, за да може да се слагат говорители. Благодаря на отзовалите се.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Re: Изработване на задна кора

Мнение от DigiPro » 22 апр 2008, 18:59

За работилница не мога да помогна, но за мойта Фиеста сам си изрязах кора от шперплат. Трябва ти само прободен трион. Има ефтини модели в Практикер. Очертаваш шперплата по фабричната ти кора и изрязваш. Към говорителите които си купих (елипси 6х9") имаше картонен шаблон по който очертах дупките за говорителите. След това с дрелка пробиваш дупка да може да влезе прободния трион и режеш по очертанията.

vessss
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от vessss » 23 апр 2008, 21:25

Да, благодаря ти. На мен въпроса ми беше основно, защото искам някои правила да бъдат спазени в изработването на кората. Например - материал на самата плоскост - на не е ПДЧ, да е лека, добре подбрана срещу вибрации, да не е прекалено тънка или много дебела (тежка), също така да е изолирана от задната страна добре с качествен шумоизолиращ материал и т.н. Въпреки всичко, благодаря за отговора. Ще отида до Практикер, може там хората да ми препоръчат нещо рационално.

Потребителски аватар
amonev
потребител
потребител
Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г.
Контакти:

Мнение от amonev » 23 апр 2008, 22:59

Лека и устойчива на вибрации не се връзва приятел :D Всичко яко изисква яки материали :mrgreen:

пп - стандартната ми кора така се гъне от налягането :shock:
Е ли правото право?

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 23 апр 2008, 23:34

До колкото знам за качествени тонколони се използват 2-ва материала - ПДЧ (това не е случайно или защото е евтин материал ПДЧ имат свойства които ги правят много подходящи за тази цел - дълго е за обяснение) Другият материал е - МРАМОР (истински).
Ама мисля че ще ти е малко тежичък мрамора за кора :)

Потребителски аватар
OhljovchO
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
Контакти:

Мнение от OhljovchO » 24 апр 2008, 09:20

Аз до колкото знам в момента хубавите кутии за тонколони се правят от MDF.
Облицова се с нещо като вата/мокет наречено тепих http://www.ljclub.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Според мен една плоскост си изрежи както трябва, после я облепи с мокета, монтирай си колоните и ще стане супер. За дебелината на плоскостта важи принципа на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече". Избери си на око да те кефи, но не по-малко от 10мм според мен.
Малко труд и техника, но пък каквото сам си направиш никой не може да ти го направи :)

vessss
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от vessss » 26 апр 2008, 21:37

OhljovchO написа:Аз до колкото знам в момента хубавите кутии за тонколони се правят от MDF.
Облицова се с нещо като вата/мокет наречено тепих http://www.ljclub.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Според мен една плоскост си изрежи както трябва, после я облепи с мокета, монтирай си колоните и ще стане супер. За дебелината на плоскостта важи принципа на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече". Избери си на око да те кефи, но не по-малко от 10мм според мен.
Малко труд и техника, но пък каквото сам си направиш никой не може да ти го направи :)

Много ми хареса идеята ти и споделения сайт. Благодаря, ще се свържа с хората.

Потребителски аватар
eekset
потребител
потребител
Регистриран: 02 май 2007, 11:56
Модел на автомобила: три две нула

Мнение от eekset » 14 май 2008, 12:28

amonev написа:Лека и устойчива на вибрации не се връзва приятел :D Всичко яко изисква яки материали :mrgreen:

пп - стандартната ми кора така се гъне от налягането :shock:

най-добре шперплат(тънък и много здрав), пък като сложи колоните ще "закисне" и няма да мръдне.
после може да го боядисваш, облепваш с мокети и т.н.
http://i.data.bg/08/01/21/770926_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Отговори

Върни се в “Аудио и мултимедия”