Изработване на задна кора
-
- потребител
- Регистриран: 07 апр 2008, 08:58
- Модел на автомобила: Ford Probe
- Контакти:
- Status: Извън линия
Изработване на задна кора
Здравейте, въпроса ми е дали някой си е поръчвал задната кора на автомобил. Интересуват ме координати на работилница, която да ми направи по поръчка кората, за да може да се слагат говорители. Благодаря на отзовалите се.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Изработване на задна кора
За работилница не мога да помогна, но за мойта Фиеста сам си изрязах кора от шперплат. Трябва ти само прободен трион. Има ефтини модели в Практикер. Очертаваш шперплата по фабричната ти кора и изрязваш. Към говорителите които си купих (елипси 6х9") имаше картонен шаблон по който очертах дупките за говорителите. След това с дрелка пробиваш дупка да може да влезе прободния трион и режеш по очертанията.
-
- потребител
- Контакти:
Да, благодаря ти. На мен въпроса ми беше основно, защото искам някои правила да бъдат спазени в изработването на кората. Например - материал на самата плоскост - на не е ПДЧ, да е лека, добре подбрана срещу вибрации, да не е прекалено тънка или много дебела (тежка), също така да е изолирана от задната страна добре с качествен шумоизолиращ материал и т.н. Въпреки всичко, благодаря за отговора. Ще отида до Практикер, може там хората да ми препоръчат нещо рационално.
- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
Лека и устойчива на вибрации не се връзва приятел
Всичко яко изисква яки материали
пп - стандартната ми кора така се гъне от налягането

Е ли правото право?
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
До колкото знам за качествени тонколони се използват 2-ва материала - ПДЧ (това не е случайно или защото е евтин материал ПДЧ имат свойства които ги правят много подходящи за тази цел - дълго е за обяснение) Другият материал е - МРАМОР (истински).
Ама мисля че ще ти е малко тежичък мрамора за кора
Ама мисля че ще ти е малко тежичък мрамора за кора

- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Аз до колкото знам в момента хубавите кутии за тонколони се правят от MDF.
Облицова се с нещо като вата/мокет наречено тепих http://www.ljclub.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Според мен една плоскост си изрежи както трябва, после я облепи с мокета, монтирай си колоните и ще стане супер. За дебелината на плоскостта важи принципа на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече". Избери си на око да те кефи, но не по-малко от 10мм според мен.
Малко труд и техника, но пък каквото сам си направиш никой не може да ти го направи
Облицова се с нещо като вата/мокет наречено тепих http://www.ljclub.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Според мен една плоскост си изрежи както трябва, после я облепи с мокета, монтирай си колоните и ще стане супер. За дебелината на плоскостта важи принципа на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече". Избери си на око да те кефи, но не по-малко от 10мм според мен.
Малко труд и техника, но пък каквото сам си направиш никой не може да ти го направи

-
- потребител
- Контакти:
OhljovchO написа:Аз до колкото знам в момента хубавите кутии за тонколони се правят от MDF.
Много ми хареса идеята ти и споделения сайт. Благодаря, ще се свържа с хората.
- eekset
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 11:56
- Модел на автомобила: три две нула
amonev написа:Лека и устойчива на вибрации не се връзва приятелВсичко яко изисква яки материали
![]()
най-добре шперплат(тънък и много здрав), пък като сложи колоните ще "закисне" и няма да мръдне.
после може да го боядисваш, облепваш с мокети и т.н.
http://i.data.bg/08/01/21/770926_orig.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;