Проблем с Родните ни митници!!!
- terminatoro
- потребител 
- Регистриран: 05 юни 2007, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi 2000г.
 Chevrolet Epica 2.5 2009г.
- Status: Извън линия
Проблем с Родните ни митници!!!
Онзи ден получих много странно писмо от митниците, в което пише да занеса документи одостожеряващи че съм платил акциз!!!!!  

Колата съ,м я купил през май месец 2007, по документи е вкарана в България на 19.01.2007 а е закупена от италия 16.01.2007г.аз я купих от автокъща,регистрирах си я в КАт и не съм имал никакви проблеми с документите в КАТ! Доколкото знам след 01.01.2007 няма акцизи мита и тем подобни глупости, а и би трябвало ако има нещо такова да търсят фирмата дето я е вкарала в БГ.
Моля Ви ако някой има идея какво да правя или ако е по запознат с нащо родно законодателство да даде съвет!
Благодаря предварително!

Колата съ,м я купил през май месец 2007, по документи е вкарана в България на 19.01.2007 а е закупена от италия 16.01.2007г.аз я купих от автокъща,регистрирах си я в КАт и не съм имал никакви проблеми с документите в КАТ! Доколкото знам след 01.01.2007 няма акцизи мита и тем подобни глупости, а и би трябвало ако има нещо такова да търсят фирмата дето я е вкарала в БГ.
Моля Ви ако някой има идея какво да правя или ако е по запознат с нащо родно законодателство да даде съвет!
Благодаря предварително!
ZETEC POWER!!!!!
						- 
				holigan9282
- потребител 
- Регистриран: 16 апр 2008, 22:18
- Модел на автомобила: mondeo
Re: Проблем с Родните ни митници!!!
и аз си взех едно MONDEO от Испания тва беше януари 2007г. и като го оправях в КАТ  ми даваха зор че към края на март влизали някви акцизи нещто като ДДС . ако искаш ша питам калеко ми   че той ги разбира тиа  неща драсна два реда
 че той ги разбира тиа  неща драсна два реда

Последна промяна от pepy1 на 09 май 2008, 20:59, променено общо 1 път.

Причина: правопис

Причина: правопис
- terminatoro
- потребител 
holigan9282 написа:и аз си взех едно MONDEO от испания тва беше януари 2007г. и като го оправях в КАТ ми даваха зор 4е към края на март влизали някви акцизи нешто като ДДС . ако искаш ша питам калеко ми4е той ги тазбира тиа и 6а драсна два реда
Ще съм ти много благодарен колега! В понеделник съм си взел отпуск и ще ходя да разправям.
Поздрави!
ZETEC POWER!!!!!
						- mimonti
- потребител 
- Регистриран: 03 фев 2007, 21:35
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.1 97г,golf 3 1.9d,фиеста 1.3 93, МЕРЦЕДЕС C 220 CDI,Audi 2.8 V6 klima
колко коня е над 163 има акциз по 30лв на кв

- terminatoro
- потребител 
ми колега 90 коня мене е това ми е странно!mimonti написа:колко коня е над 163 има акциз по 30лв на кв
Да таковами скапана държава дето живеем в нея....
ZETEC POWER!!!!!
						- S_C
- потребител 
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
 Marea`01 1.6
 Caravelle JX
- Контакти:
На 90 коня няма акциз и никога не е имало.Имаше 6% данък и 20% ДДС.Плюс разходи по транспорта.
Второ...някога да си си давал мейла на митничарите?Подателя съвпада ли със сървъра на митниците xxx@customs.bg?
Те категорично нямат такава практика да искат документи по мейл.Напълно е възможно или някой да си прави майтап,или да има опит за измама с цел придобиване на лични данни,идентификационните номера на колата или копия от вносните документи с цел изготвяне на фалшификати.

Второ...някога да си си давал мейла на митничарите?Подателя съвпада ли със сървъра на митниците xxx@customs.bg?
Те категорично нямат такава практика да искат документи по мейл.Напълно е възможно или някой да си прави майтап,или да има опит за измама с цел придобиване на лични данни,идентификационните номера на колата или копия от вносните документи с цел изготвяне на фалшификати.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
						- terminatoro
- потребител 
S_C написа:На 90 коня няма акциз и никога не е имало.Имаше 6% данък и 20% ДДС.Плюс разходи по транспорта.
Колега всичко е оправено вече, отидох на място и ми казаха, че не трябвало да ми пращат такова писмо и само ме разкараха е така.Иначе писмото си беше хартиено не e-mail ,имаше си печати и т.н.
Обясниха ми, че от КАТ им изпратили данните за всички регистрирани коли миналата година,но "забравили" да опоменат колко киловата е

Бе ебати държавата, в която живеем

ZETEC POWER!!!!!
						- S_C
- потребител 
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
 Marea`01 1.6
 Caravelle JX
- Контакти:
Е...случват се и такива грешки....като не са им свързани системите.

Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!