Проблем:Ескорт 1.4 губи тока.ПОМОГНЕТЕ!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
dido4ep
потребител
потребител
Регистриран: 14 авг 2007, 13:42
Модел на автомобила: Ford Focus Turnier 1.6/2000г.
Status: Извън линия

Проблем:Ескорт 1.4 губи тока.ПОМОГНЕТЕ!

Мнение от dido4ep » 09 май 2008, 17:03

Здравейте на всички притежатели на ФОРД.Имам Ескорт 1.4 моноинжекция и от скоро ми се появи един ужасен проблем по инсталацията(не знам точно какъв).По време на движение колата прекъсва,стрелката на оборотомера подскча и едно реле от кутията с бушоните прецъква няколко пъти,а по някога и угасва(на кръстовища е най-гадно).Като опитам да стартирам двигателя това същото реле прецъква постоянно и не успявам да стартирам.До тук с проблема.Какво съм направил:смених арматурно табло,подменях релета,кондезаторчето върху делкото(то не е делко ама не знам каква точно бобина беше),свалял съм акумолатора за да ресетна компютъра,разглобих и почистих всички букси,разглобих и таблото с бушоните.Резултат:нищо нередно не открих.Интересното е че когато угасне колата,вадя буксичката на делкото,давам на контакт и с пробна лампа взимам ток от буксата.В самото начало лампата не светва,но след 1-2 сек. се чува нещо като подкачващата помпа,лампата светва,слагам буксата на мястото и' .... и колата пали :?: .И така до следващото угасване.Ходих на елкон и ми казаха че елкона няма да покаже от къде идва проблема и даже не я закачиха.Видях се в чудо,не знам вече какво да правя.Моля някой ако може да помогне ще му бъда благодарен. :(:
Ако някой може да ми помогне с инфо моля да пише в Скайп.Благодаря!

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
Контакти:

Re: Проблем:Ескорт 1.4 губи тока.ПОМОГНЕТЕ!

Мнение от The seven » 10 май 2008, 12:45

Най често срещаната причина водеща до подобни проблеми са студени спойки по таблото с бушоните. Доста колеги са се оплаквали от това. Ремонта се изразява в презапояване на таблото. Мисля че имаше писано във форума, потърси.
Поздрави
Изображение

Потребителски аватар
dido4ep
потребител
потребител

Мнение от dido4ep » 10 май 2008, 13:31

Доста търсих по форумите и наистина видях,че много хора се оплакват от подобни проблеми,благодаря все пак.Сега ще сваля таблото и ще го занеса на някой жичкаджия да го презапои.Дано е от таблото,защото всичко опитах и направо вдигнах ръце> :|

Потребителски аватар
dido4ep
потребител
потребител

Мнение от dido4ep » 14 май 2008, 22:15

Презапоих таблото с предпазителите,проверих всички връзки.Стана по-лошо-сега въобще не иска да запали.Няма искра на свещите и бензиновата помпа не се чува като давам на контакт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Гледах и онзи прекъсвач на колонката вляво от педалите(надолу си е ),само че не знам как действа,защото няма положение включено-изключено !!!!!!!!!!!!! :(: Направо ще откача.

Потребителски аватар
dido4ep
потребител
потребител

Мнение от dido4ep » 15 май 2008, 17:42

Къде сте бе хора?От 4 дни само един човек е драснал няколко реда.Имам чувството че всички сте си продали Фордовете и вече не ползвате този форум :) Май и аз трябва да направя това,и без това всеки ми казва,че най-хубавия Форд е ............ продадения. :D
А възможно ли е ако е развалена индукционната бобина да не работи и бензиновата помпа?Въпреки че замерих 11.95 волта на комутатора на бобината от средната клема.Всичко останало работи,без бензиновата помпа и тока на свещите го няма никакъв.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 15 май 2008, 19:09

Каза, че си проверил всички релета. Незнам как е при този двигател, но при малко по-съвременните има реле за бензиновата помпа и реле за запалването. Тия провере ли ги? бушони? Да не е нагорял някой контакт в някое реле (някое от горните две, може би) и релето да си цъка, но да има високо съпротивление и да не пропуска ток? Замерва ли напрежението на изходите на релетата при цъкането, когато трябва да сработят и да пуснат съответния консуматор?

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
Контакти:

Мнение от The seven » 15 май 2008, 21:24

dido4ep написа: ... Няма искра на свещите и бензиновата помпа не се чува като давам на контакт ...
Ами търсиш защо ? Или отиваш при някой дето ще търси вместо тебе.
Къде прави презапояването ? Не дадоха ли гаранция за работата ?
Поздрави
Изображение

Потребителски аватар
dido4ep
потребител
потребител

Мнение от dido4ep » 17 май 2008, 10:26

The seven написа:
dido4ep написа: ... Няма искра на свещите и бензиновата помпа не се чува като давам на контакт ...
Ами търсиш защо ? Или отиваш при някой дето ще търси вместо тебе.
Къде прави презапояването ? Не дадоха ли гаранция за работата ?
ел.техника в мото пфое ми е познат -той ми презапоява таблото и е замерил всичко (уж)......... :? Не знам вече ........мисля да я закача на елкон,то друго не остана :-/:

Потребителски аватар
dido4ep
потребител
потребител

Мнение от dido4ep » 19 май 2008, 20:17

всичко е ОК.Проблема се оказа освен студена спойка,ами и повредено реле.Интересното е че преди да ми презапоят таблото въпросното реле си работеше :-/: Но няма значение,важното е всичко е наред.Благодаря на всички участници във форума.Много и помогнаха разните схеми и експлоатация и ремонт на Форд.Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Ozzi72
потребител
потребител
Регистриран: 19 юни 2008, 11:19
Модел на автомобила: Ford Orion

Мнение от Ozzi72 » 19 юни 2008, 11:36

И аз имам подобен проблем. Колата е Орион 1.4 моноинжекция 92 г. Прави ми следния проблем - понякога като дам на контакт бензиновата помпа не включва преди се оправяше като размърдам едно реле, което не е на бензиновата апомпа а пише Engine control и верояно управлява запалването. Сега обаче проблема не се оправя дори и със размърдване на релето. В момента съм свалил ел.кутия и се чудя дали да я почвам, но ми се вижда бая трудоемко. Зимата тази манипулация я прави един майстор, но проблема вероятно е от вътрешната страна наплатките а там достъпа е много труден. Заслужава ли си да се вземе кутия втора употреба?

Потребителски аватар
dido4ep
потребител
потребител

Мнение от dido4ep » 23 юни 2008, 20:22

Ozzi72 написа:И аз имам подобен проблем. Колата е Орион 1.4 моноинжекция 92 г. Прави ми следния проблем - понякога като дам на контакт бензиновата помпа не включва преди се оправяше като размърдам едно реле, което не е на бензиновата апомпа а пише Engine control и верояно управлява запалването. Сега обаче проблема не се оправя дори и със размърдване на релето. В момента съм свалил ел.кутия и се чудя дали да я почвам, но ми се вижда бая трудоемко. Зимата тази манипулация я прави един майстор, но проблема вероятно е от вътрешната страна наплатките а там достъпа е много труден. Заслужава ли си да се вземе кутия втора употреба?
Не бързай да купуваш ново табло,ами щом си го свалил го занеси на ел.техник,който е презапоявал и друг път такова табло.Просто трябва да се презапоят на ново спойките на блока с предпазителите.Ако имаш възможност вземи си от някоя морга зеленото реле и едно кафяво малко реле,пробвай дали не е от тях,защото едно от тях да се е бъгнало и другото няма да сработи.Като ги взимаш от моргата се договори само да ги пробваш,за да не даваш излишни пари,ако обаче и това не ти реши проблема трябва да видиш бензиновата помпа дали ти е изправна.Мисля че трябва да е в резервоара(потапяща),но не те съветвам да го правиш сам(освен ако не си го правил и друг път)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”