Поредна тема за кола с висок разход
- sruchnikovv
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2007, 16:00
- Модел на автомобила: FORD FIESTA
- Status: Извън линия
Поредна тема за кола с висок разход
Аман от маистори !!! В сандански няма добри и това си е(нито за газ нито за алармени системи нито за предници абе да не ти се налага да ходиш на маистор)... На газ имам разход над 11-12 (фиеста 1.1) и това се получи след
настроика от газаджия с газов анализатор. Колата преди варвеше много сдухано ама разхода беше около 10 При това маистора каза че единя маркуч кам карборатора е бил запушен. След като си взех колата (на работа бях и я оставих сутринта да я настрои и на обят я взех)викам си бреи това не е моята кола варви супер а след като е и отпушилмаркуча викам си сега и разхода ше падне щото ми се гледаше висок.Е сега е виско. Изчетох доста теми и виждам че повечето колеги се оправят сами с настроиката на газта и си мисля мога ли сам да направя някаква настроика която да е сполочлива в смисал ако може да падне разхода поне пак да е около 10
Отворен сам за всякакви савети >:D<:
настроика от газаджия с газов анализатор. Колата преди варвеше много сдухано ама разхода беше около 10 При това маистора каза че единя маркуч кам карборатора е бил запушен. След като си взех колата (на работа бях и я оставих сутринта да я настрои и на обят я взех)викам си бреи това не е моята кола варви супер а след като е и отпушилмаркуча викам си сега и разхода ше падне щото ми се гледаше висок.Е сега е виско. Изчетох доста теми и виждам че повечето колеги се оправят сами с настроиката на газта и си мисля мога ли сам да направя някаква настроика която да е сполочлива в смисал ако може да падне разхода поне пак да е около 10

- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Re: Поредна тема за кола с висок разход
Колега освен че е 1.1 нещо друго няма ли да кажеш като например моно или карб. е колата
Виждам че си нов но се пак ако искаш по точен отговор трябва да дедеш повече данни за автомобила
Виждам че си нов но се пак ако искаш по точен отговор трябва да дедеш повече данни за автомобила

- sruchnikovv
- потребител
Виждаш ли колко сам смотан
С карборатор е колата

С карборатор е колата

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Какъв ти е изпарителя, от колко време/км го имаш?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- sruchnikovv
- потребител
Некакав LOVATO ми от бая време повече от година и половина
можиби и 2 за км не е повече от 20к но да кажа че е втора опотреба преи тази газова беше на чичоми на колата после тои блокира двг и седя доста време да не се използва уредбата

- schrack
- потребител
Най хубаво е да му смениш мембраните и гумичките сам, той е толкова елемнтарен в сравнение с другите, за настройките не се притеснявай затягаш болта на тройника за втората камера на карба и форсираш на 3000обор. като навиваш болта за първата камера до такава степен до когато на ДВГ почнат да намалят оборотите докато стигнат 2200-2500 об. после трябва да регулираш вторият болт за втората камера......................от празен ход даваш пълна газ и ДВГ се изфорсирва но не до края и почва да глъхне както държиш газта до края почваш да отвиваш вторият болт докато се изчисти(форсира) до-краяsruchnikovv написа:Некакав LOVATO ми от бая време повече от година и половинаможиби и 2 за км не е повече от 20к но да кажа че е втора опотреба преи тази газова беше на чичоми на колата после тои блокира двг и седя доста време да не се използва уредбата
много важно е също точно зададеният аванс на делкото това също е от голямо значение ако има де..

Ми това е успех............................

- sruchnikovv
- потребител
Благодаря много за отеленото внимание и за написания отговор
трябва да те почерпя
че издаде индустриална таина как се настроива каробратор
а за изпарителя тези мембрани и гумички дето казваш сигорно се продават в готов комлек ?
да попитам има ли нещо специфично при смяната им дето може да ми изиграе лоша шега пак и това кранче за тихите обороти играе ли някаква роля за разхода (Маи станах нагал
)

трябва да те почерпя

а за изпарителя тези мембрани и гумички дето казваш сигорно се продават в готов комлек ?
да попитам има ли нещо специфично при смяната им дето може да ми изиграе лоша шега пак и това кранче за тихите обороти играе ли някаква роля за разхода (Маи станах нагал

- schrack
- потребител
Мембрани си купи на фирмата СД"АНТО-2" поне знам че за ловато са первектни
По специялно в ловатото няма вадиш-слагаш
и затваряш
Болта който е на изпарителя е само за празният ход на ДВГ като от там също се изглажда предърпване и леко глъхнене
По специялно в ловатото няма вадиш-слагаш

Болта който е на изпарителя е само за празният ход на ДВГ като от там също се изглажда предърпване и леко глъхнене
- sruchnikovv
- потребител
Мерси за препоръката ше турся само такъв а за настроиката на карба я направих точно как ме опъти стана много добре доста сам доволен от варвежа спрямо преди разход ше покаже след ден два ама определено ше ги смена тези мембрани и гумички и след това ваздушения филтар ше смена а да питам има ли фаида от свещите дет са си за газ и дали има за фиеста 1.1 карб 91г шот ми е по тесна резбата от др коли
- schrack
- потребител
Тези свещи са 16-ки и ги има навсякаде важното е да са моторкрафт както и кабелите, аз вече много пъти се убеждавам
че ... за да има пълно изгаряне в горивната камера от искарата на свеща тя трябва да бъде точно за модела
Тогава се постига минимален разход и гъвкавост на двигателят
че ... за да има пълно изгаряне в горивната камера от искарата на свеща тя трябва да бъде точно за модела
Тогава се постига минимален разход и гъвкавост на двигателят
- sruchnikovv
- потребител
Явно ще поръчвам
Няма ги тези марки тук(в сандански) дето ми препоръча
Можеш ли да ми дадеш някакви оринтериовачни цени за дане стане така че да ме натоварат в цената
Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ

Няма ги тези марки тук(в сандански) дето ми препоръча
Можеш ли да ми дадеш някакви оринтериовачни цени за дане стане така че да ме натоварат в цената
Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ

- schrack
- потребител
Незнам приятелю..., знам че за моята се ощипах 120лв за свещи и 152лв за кабели.
Потърси из форума някаде имаше нещо за цените
Потърси из форума някаде имаше нещо за цените
- sruchnikovv
- потребител
БЛАГОДАРЯ