Проблеми с охладителната система на форд скорпио
-
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2008, 13:02
- Модел на автомобила: Scorpio
- Status: Извън линия
Проблеми с охладителната система на форд скорпио
Здравеите имам форд скорпио 1995 година (американското).Надува системата и ми спука един маркуч и не съм го карал от доста време.Искам да ви попитам на какво може да се дължи надуването в охладителната система при положение че главата е надувана и челосвана и имам нова гарнитура,като изклучим спукване на блока!
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Проблеми с охладителната система на форд скорпио
На "наще" Фордове капачката на разширителния съд е клапан който регулира налягането.
На "твоя" хАмериканския или пак е така или има клапан на друго място като примерно на Жигулите и Ладите, капачката на радиатора.
На "твоя" хАмериканския или пак е така или има клапан на друго място като примерно на Жигулите и Ладите, капачката на радиатора.
-
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2008, 13:02
- Модел на автомобила: Scorpio
Значи капачката му е обикновнна пластасова с резба като я погледна не е като на ладата на прожинка,но има място на разширителният съд от кадето да си изкарва водата ако му доиде в повечко.ИИИи в краина сметка този клапан какъв проблем може да ми прави при положение че го намеря??
- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
Привет
от личен опит:
1.термостат
2.перката охлаждаща радиатора не включва при достигане на определената температура на охлаждащата вода
3.ако някъде влиза налягане в охлаждащата вода/пукнатина в цилиндрова глава или цилиндрови вттулки/
Ако е термостат налягането се вдига но радиатора остава студен.Ако е перката/при мен са 2 бр./ако следиш температурата на охлаждащата вода и нямаш реакция до и в червения сектор -пиши .А за пукнатини в цилиндровата глава-не ти го пожелавам.
При всички случаи имаш заял клапан на казанчето /в капачката/.
Успех.
от личен опит:
1.термостат
2.перката охлаждаща радиатора не включва при достигане на определената температура на охлаждащата вода
3.ако някъде влиза налягане в охлаждащата вода/пукнатина в цилиндрова глава или цилиндрови вттулки/
Ако е термостат налягането се вдига но радиатора остава студен.Ако е перката/при мен са 2 бр./ако следиш температурата на охлаждащата вода и нямаш реакция до и в червения сектор -пиши .А за пукнатини в цилиндровата глава-не ти го пожелавам.
При всички случаи имаш заял клапан на казанчето /в капачката/.
Успех.
Наесен с песен в К1.
-
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2008, 23:01
- Модел на автомобила: fiesta
Смени капачката за всеки случай, обърни внимание и на термостата.. ако водата в радиатора е студена а двигателя грее - смени го. Може да отвориш капачката за маслото, при работещ но не загрял двигател, ако изхвърля много масло най вероятно вкарва въздух от някъде- не ти го пожелавам.. другия вариант е водната помпа да вкарва въздух в системата
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Дай информация за типа на двигателя - дизел или бензин.
Има ли АГУ или не?
Спукване на маркуч от охладителната система не може да стане от водната помпа, освен ако не е дефектен.
Как е положението при работещ двигател без капачка на казанчето за охладителната течност?
Изхвърля ли антифриза? Променен ли е цвета му?
Има ли АГУ или не?
Спукване на маркуч от охладителната система не може да стане от водната помпа, освен ако не е дефектен.
Как е положението при работещ двигател без капачка на казанчето за охладителната течност?
Изхвърля ли антифриза? Променен ли е цвета му?