МНОГО важна тема! - разход
-
- потребител
- Регистриран: 02 май 2008, 21:08
- Модел на автомобила: форд фиеста мк4 1,3 i Ендура-Е 97г
- Status: Извън линия
Re: МНОГО важна тема! - разход
Колега има ли ги при Фиста 1.3 i 97г. с двигател Ендура е.
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Май скапаха газта в последно време, много от клиентите ми ревът много им горяло тоз Бутан за нищо го нямат
да не стане че след време да си караме само на Бутана щот е по тежък и се харчи
да не стане че след време да си караме само на Бутана щот е по тежък и се харчи
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Тия номера с газта според един познат таксиджия са обичайни в началото на зимния сезон.Сменяли съотношението на пропана и бутана.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2008, 21:03
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 96 1,3
Вче посъбрах данни за моята фиестичка.
96 Фиеста класик 1,3 моноинжекция:
бензин
8,5 София градско
5 извънградско
Газ
10 София градско
7 извънградско
Малко е спъната на газ но пък идва по тънко от точка А до точка Б.
96 Фиеста класик 1,3 моноинжекция:
бензин
8,5 София градско
5 извънградско
Газ
10 София градско
7 извънградско
Малко е спъната на газ но пък идва по тънко от точка А до точка Б.
-
- потребител
- Регистриран: 04 ное 2008, 21:38
- Модел на автомобила: ford
мойто мондео 93г 1.6 16в ми гори много на бензин зимата ми даде разход 18л на 100км а сега сложих gas и ми дава 18л на 100км gas грацко от някъде смуче въздух някои вакомен маркуч сега в момента и немога да го открия като запаля съска но немога да разбера от къде но преди нямаше ядове и пак си ми даваше 18л на 100км gas нз но ми се струва много
- Dian_bonev
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2009, 22:17
- Модел на автомобила: fokus
колеги имам 2 дизелови фокуса единиа е 99г а дръгиа 2005, разхода на по новия в условия на яко каране на всака една права исмуквам всичко от него и спокоино минавам 900 км с резервара, а на кротко каране смарам че ще стигна 1200, но при 110 коня как да кара бавно човек
а дръгия фокус и гдадско и извам градско се ми е кам 6 килца ама и на мего му сипвам като вида пат пред себеси

-
- потребител
- Регистриран: 13 окт 2009, 22:13
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
Искам да попитам нормално ли е колата ми да гори 10 градско колата Ford Fiesta 97 1.3 Z-teach и ако не от какво може да е проблема Благодаря предварително
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
1.3 Z-teach - Такъв двигател няма!agentxxxl написа:Искам да попитам нормално ли е колата ми да гори 10 градско колата Ford Fiesta 97 1.3 Z-teach и ако не от какво може да е проблема Благодаря предварително
Как го засичаш това градско?
Моето варира от под 8 до над 10.
Градското не може да бъде критерии за разход на един автомобил.
Зависи колко седиш в задръствания, по светофари, тръгваш-спираш, палиш я тръгваш със студен двигател и аха да загрее я гасиш, тя изстива, после пак я палиш и пак тръгваш,
Колко искаш да гори ?

-
- потребител
- Регистриран: 13 окт 2009, 22:13
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
Колата е карам в Варна паля я ходя на работа и обратно карах я сега до 2000 оборта пак гори 10. карам си я мъжката пак гори 10 не ми се вижда нормално това. Извън градско като я карам до 100 км/ч 5л иначе 6,5 някаде без да е жаляpaci написа:1.3 Z-teach - Такъв двигател няма!agentxxxl написа:Искам да попитам нормално ли е колата ми да гори 10 градско колата Ford Fiesta 97 1.3 Z-teach и ако не от какво може да е проблема Благодаря предварително
Как го засичаш това градско?
Моето варира от под 8 до над 10.
Градското не може да бъде критерии за разход на един автомобил.
Зависи колко седиш в задръствания, по светофари, тръгваш-спираш, палиш я тръгваш със студен двигател и аха да загрее я гасиш, тя изстива, после пак я палиш и пак тръгваш,
Колко искаш да гори ?
- Herr Flick
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2008, 16:29
- Модел на автомобила: Fiesta '97, Zetec-S 1.25, 16V, 75 hp.
- Контакти:
Съвсем нормален разход според мен. Както написа paci по-горе, разхода за 100 км изминати по различен начин може да даде около 5 литра разлика. При мен така се получава. От 7 на сто през лятото с по 30 км примерно на ден, до 12 през зимата, когато само ходя на работа, а тя ми е на 2 км.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Извън градско 2-ма човека + препълнен багажник и препълнени задните седалки ( зимнина ) средна скорост 120 ми даде 7/100 въпреки почти винаги имаш наклон нагоре
а лятото в града всеки ден до работата която на 10 км от нас ми даде 8 на 100 а сега сиг. ще ми даде 10 

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- led_zep
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.
Привет, колеги! Новак съм с фордовете и карам отскоро една фиеста 1.1 бензин 1995год. Нормално ли е да ми дава разход 7,5 в града или не? Нов внос я взех от Австрия, преди половин месец... не я газя изобщо ... нормален ли е този разход или да бягам по майстори 

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Нормален е. Особено сега зимата и на къси разстояния. Ако и движението в твоя град е по натоварено също. Засечи извънградско по метода пълен-пълен и ако е под 5,5/100 значи всичко е наред.led_zep написа:Привет, колеги! Новак съм с фордовете и карам отскоро една фиеста 1.1 бензин 1995год. Нормално ли е да ми дава разход 7,5 в града или не? Нов внос я взех от Австрия, преди половин месец... не я газя изобщо ... нормален ли е този разход или да бягам по майстори
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Като взех новия фокус го напълних догоре с 95 и занулих трип компютъра.Минал съм 410км,от които 60км планинско извънградско.Останалите градско.Според компютъра разхода е 8.0л/100км,а с оставащото количество бензин в резервара трябва да мина 160км.Стрелката е между празен и 1/2
Следващото зареждане ще е с 98 или ОМV super 100 и ще направя разлика дали наистина има намаление на разхода.
Следващото зареждане ще е с 98 или ОМV super 100 и ще направя разлика дали наистина има намаление на разхода.
- led_zep
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.
Колеги, доста ми се качи разхода на моята Фиестичка. Преди няколко седмици беше 7,5 градско, сега ми скочи на 10-12л/100км (и повече). Двигатела е 1.1 и е карбуратор. Не ми се струва нормално. Поразпитах се насам-натам и ми казаха, че проблема може да се корени в катализатора. Чудя се дали да го махна или да отида на майстор да потърсиме за проблеми.
Относителност: Три косъма за една глава са малко, но за едно супа са много.
- kamus11
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2007, 20:23
- Модел на автомобила: fiesta 1.25 ztec-2001
- Контакти:
Някой да сподели разход на Фиеста 1.25 - 2001г. Жена ми я кара и по нейни думи под 12 тая кола не харчи. Всичко и е на ред. На компютъра не показва грешки всичко е в нормата. Нови свещи, филтри и ламбди сонди. Гумите са 165/13. За мен това не е нормален разход не зависимо как се кара колата студена топла и т.н. Карам Голф комби 1.6 бензин и дава разход 10-11 при положение, че превключвам предавките над 4000 об/мин. За това се обръщам с молба някой да сподели и евентуално да ме насочите къде да търся проблем. Всички майстори вдигат ръце и казват всичко е ОК. Не искам да продавам колата защото е в отличко състояние и е на 110 000км.

- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Някой от колегите беше с такава, надявам се да се включи!
Моят разход за Фокуса ми от профила е: средно винаги ми излиза 5.5 сега зимата. Но и 100% може по-добре дори зимата, защото 70% от извънградското ми е на магистрала. Градското е на 1000км грубо 300км градско, като е София без много задръствания.
Повече от доволен съм, 10лв=100км. Не карам като пенсионер, нито като спортист. Зимата по-често карам спокойно и икономично с константна скорост извънградско заради по-лошите условия и опасности. Лятото по-често леко настъпвам като позволява - колата е невероятна просто няма как
Моят разход за Фокуса ми от профила е: средно винаги ми излиза 5.5 сега зимата. Но и 100% може по-добре дори зимата, защото 70% от извънградското ми е на магистрала. Градското е на 1000км грубо 300км градско, като е София без много задръствания.
Повече от доволен съм, 10лв=100км. Не карам като пенсионер, нито като спортист. Зимата по-често карам спокойно и икономично с константна скорост извънградско заради по-лошите условия и опасности. Лятото по-често леко настъпвам като позволява - колата е невероятна просто няма как

Последна промяна от PcMan на 14 фев 2010, 14:15, променено общо 3 пъти.
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Колега аз бих засякъл разхода на дълго, както и разход събота неделя, но не тръгни спри. Ако те са нормални, не бих е занимавал с колата, а с женатаkamus11 написа:Някой да сподели разход на Фиеста 1.25 - 2001г. Жена ми я кара и по нейни думи под 12 тая кола не харчи. Всичко и е на ред. На компютъра не показва грешки всичко е в нормата. Нови свещи, филтри и ламбди сонди. Гумите са 165/13. За мен това не е нормален разход не зависимо как се кара колата студена топла и т.н. Карам Голф комби 1.6 бензин и дава разход 10-11 при положение, че превключвам предавките над 4000 об/мин. За това се обръщам с молба някой да сподели и евентуално да ме насочите къде да търся проблем. Всички майстори вдигат ръце и казват всичко е ОК. Не искам да продавам колата защото е в отличко състояние и е на 110 000км.

Поздрави

- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Днес долях 26л. Лукойлска нафта на Младост до горе (останалите 27 са V-power Diesel) и ще ви изненадам, но засега колата върви малко повече и по-глатко. При това е смесена с предната 50/50
Дори като карам карам и пусна на свободна без газ (пр. идва светофар) и за няколко секунди хлопаше обортомера от 800(стандартното) до 820 (супер малко) нагоре-надолу и като сипах лукойл-а изчезна. И декември карах 1 път с друг лукойл и 2 пъти с ОМВ изчезваше но чак сега се досещам. Имам опасения, че с шел-а повече е горяла, но това ще си покаже скоро! Правя само градско софия пълно пълно тези дни и ще се отчета >:D<: Следва и само извънградско
До сега само общо средно 5 есента и 5.5 - 6 (планини) само хващам и то не точно а ~.
Обичам сметките, не ми е толкова за стотинките разлика 

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Е дойде момента в който да се оплача че сега ми гори 13-14 на 100 като я карам до 2000 оборота
и то на бензин
Стрелката на температурата си стой винаги на черното квадратче най в ляво , т.е двигателя не достига работна температура и чак след 5-6 км градско каране има леко парно, мисля че е време наистина да сменя тоя термостат, защото и двигателя започна да става шумен пък и за 1500 км е изгорил 200-300 мл. масло. След като го сменя ще гледам всичко под микроскоп, че хич не ми се прави основен ремонт на двигателя ...

Стрелката на температурата си стой винаги на черното квадратче най в ляво , т.е двигателя не достига работна температура и чак след 5-6 км градско каране има леко парно, мисля че е време наистина да сменя тоя термостат, защото и двигателя започна да става шумен пък и за 1500 км е изгорил 200-300 мл. масло. След като го сменя ще гледам всичко под микроскоп, че хич не ми се прави основен ремонт на двигателя ...
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.