АнтиФриз
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2008, 01:48
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
- Status: Извън линия
АнтиФриз
Здравеите колеги аз карам Форд Фиеста 2000 година 1.8Д и имам проблем преди 1 седмица налях 4 литра антифриз (защото нямах) днес гледам съм под минимума и имам 1 пръст което доста ме обезпокои до нас ( живея във Варна ) има едно гаражче и отидох да попитам човека които знам , че разбира от коли тои ремонтира на баща ми ауди-то винаги и тои е много доволен. Та като я погледна човека и ми каза ,че имало няколко възможности едната е от уплътнението другата била от съда в които се намира антифриза . Това което не ми хареса да казва е , че все на него се падат такива малки коли дето неможел да си навре дори праст-а и почна да хленчи и след това продалжи да се обеснява че ако било от съда трябвало специален внос от германия защото тука нямало такива или ако имало били 2ра ръка и не били много подходящи и говореши за 1 суми .... ми се взе акъла та някои може ли да ми помогне да ми даде някакви напътствия ще съм му много благодарен . Като за начинаещ . мерси предварително
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: АнтиФриз
Иди до официалния сервиз, да ти я погледнат там и да ти кажат къде е проблема. Пък после ако ти е скъпо при тях - иди в някой друг сервиз, за да ти я поправят.ми се взе акъла та някои може ли да ми помогне да ми даде някакви напътствия ще съм му много благодарен . Като за начинаещ . мерси предварително
Варна
срещу Летище Варна
Централа:
Тел.: 052/680 200
Факс: 052/680 622
E-mail: Varna@motopfohe.bg
Автосалон:
Раб.време: 8-19ч., Събота: 10-16ч., Неделя: Почивен ден
-
- потребител
не че имам нещо против тях но чух че дерат доста поне се надявам да имат време да я погледнат защото понеделник заинавам с колата на почивка из странаха от Варна до Витоша ... и се надявам всичко да е ок . мерси за съвета еи сега ще бягам да проверя
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Аз имах подобен проблем с антифриза ... по случаен закон ту не мърда ту спадне с малко ( но все над минимума) - когато слагахме АГУ се оказа че маркуча който отива към радиаторчето в купето - от годините ( дата на производство 1992г. ! сигурно беше оригиналния с който колата е излязла от завода) се беше понапукал тук-там и в разни моменти просълзявал по малко, та го сменихме и 1200 км по-късно антифриза не е мърдал !
Освен това ако при наливането не се е била обезвъздушила добре системата може от това да ти е паднало нивото. За това първо виж колко литра точно ти събира системата и дали си налял толкова, долей сега и проверявай постоянно преди да потеглиш на някъде и по време на път и ако нивото не ти мърда всичко е ОК ако пак спадне - тогава ходи по майстори.
Освен това ако при наливането не се е била обезвъздушила добре системата може от това да ти е паднало нивото. За това първо виж колко литра точно ти събира системата и дали си налял толкова, долей сега и проверявай постоянно преди да потеглиш на някъде и по време на път и ако нивото не ти мърда всичко е ОК ако пак спадне - тогава ходи по майстори.
-
- потребител
Днес я оставих на 1 маистор само се моля да не е помна ... и тои каза че можело да е от маркуча и на него се надявам или уплътнението това което ми стана странно е че като долях на максимум и като отворих вчера капака и беше под минимума пак сам минал около 250-300 км неможе за толкова км да ми изхаби 3-4 л антифриз ... апак снощи като налях отново на мах не е мраднало количеството явно имам полтаргаис във колата 

-
- потребител
С антифриза проблема изчезна след 1 нов маркуч и ново уплътнение но днес забелязах друг проблем :
като пуска радиатора на студено и духа топло като мрадна на топло отново топло ... като пуска климатика духа нормално студено от какво може да е някои може ли да ми помогне ?
като пуска радиатора на студено и духа топло като мрадна на топло отново топло ... като пуска климатика духа нормално студено от какво може да е някои може ли да ми помогне ?
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Много е гадно, особено лятотоsubbb написа: като пуска радиатора на студено и духа топло като мрадна на топло отново топло ... като пуска климатика духа нормално студено от какво може да е някои може ли да ми помогне ?

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
subbb написа:С антифриза проблема изчезна след 1 нов маркуч и ново уплътнение но днес забелязах друг проблем :

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
-
- потребител
И отново полтаргаис колата се оправи .... без да я пипамcenzor написа:subbb написа:С антифриза проблема изчезна след 1 нов маркуч и ново уплътнение но днес забелязах друг проблем :
като пуска радиатора на студено и духа топло като мрадна на топло отново топло ... като пуска климатика духа нормално студено от какво може да е някои може ли да ми помогне ?При 35 градуса навън, без да включваш климатика, от къде очакваш да дойде "студено" ?
Thing`s just work ..... Маи се ебава с мене един ден е една друг се даржи кофти
това ми напомня на онас реклама с 1 цвете ... обичаме ... не ме обича ...