Ford Focus 1.8 16v `99 задна скорост проблем
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2008, 15:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v 99
- Status: Извън линия
Ford Focus 1.8 16v `99 задна скорост проблем
Проблема е още от когато я купихме преди месец. Всички скорости са си наред, но когато иде ред за задна много трудно става. Като превключи безшумно и като отпусна съединителя започва да "хърка" и не върви, а като превключа по яко се разтриса цялата кола, но тогава хваща. А сега сякаш намерихме изход като включим на 3-та и после на задна и е сякаш по-добре.
Като четох из форума видях че най-вероятно е от маслото и трябва да долея, но незнам от къде се сипва, какво масло и какво е нивото. Колата ми е Ford Focus 1.8 16v `99 комби.
Благодаря предварително.
Като четох из форума видях че най-вероятно е от маслото и трябва да долея, но незнам от къде се сипва, какво масло и какво е нивото. Колата ми е Ford Focus 1.8 16v `99 комби.
Благодаря предварително.
- malur
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 15:59
- Модел на автомобила: Fiesta xr2i
Re: Ford Focus 1.8 16v `99 задна скорост проблем
Отиваш и казваш даите ми масло за скоросна кутия 85-90 мисля че ще е добре трябва да има пробка от горе или от страни на кутията отдоло е за източване наливаш масло докато не прелее и тва е 

Когато бях дете, всяка вечер се молех за ново колело. След това разбрах, че Бог не работи така, затова си откраднах колело и го помолих за прошка.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Re: Ford Focus 1.8 16v `99 задна скорост проблем
Едва ли е виновно маслото, отиди да ти регулират механизма за превключване на скоростите.