Проблеми с оборотомер VDO

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
koceto777
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 23:59
Модел на автомобила: SIERRA '85
Status: Извън линия

Проблеми с оборотомер VDO

Мнение от koceto777 » 02 авг 2008, 16:27

Здравейте колеги, имам проблем с оборотомера. Та преди си работеше както трябва. Мина време и лампичката за осветление спря да свети, а след това започна и със самия уред проблема. Както си карам и в един момент както показва да речем 3000 оборота стрелката си пада на 0 . После пак се качва, пак пада, пак се качва, пак пада. И се оправи. След известно време пак работеше когато си поиска, докато днес напълно спря. Нито лампичка нито нищо. Свалих го, отворих го и видях, че лампичката е запоена на платката, така направен заводско. После предледах всички възможни жички и какво ли не и проблем не открих. В него влизат три кабела. По ред са кафяв, зелен и червен. Мисля че работят всичките защото ги пробвах с обикновенна ел. крушка за табло. По платката си тече ток и това проверих. Ама немога да разбера защо спря да показва оборотите и защо работеше когато си поиска? Ако някой може да ми даде идея какво да правя с него ще съм благодарен :). Иначе показваше точно колкото трябва и доста точно. На диагностиката го проверявах :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”