лампата за маслото

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Hristog
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2008, 17:09
Модел на автомобила: rover 216 coupe
Status: Извън линия

лампата за маслото

Мнение от Hristog » 10 авг 2008, 16:45

По принцип лампата за маслото трябва да свети при даване на контакт и след стартиране на двигателя да изгасва.Напоследък ми се случва да не ми светва на контакт като я паля студена.След като покарам малко и я изгася и после дам на контакт веднага светва. Къде може да е проблема за да не светва на студен двигател?

Hristog
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2008, 17:09
Модел на автомобила: rover 216 coupe

Re: лампата за маслото

Мнение от Hristog » 10 авг 2008, 17:41

Преди няколко дни ми сменяха гарнитурата на картера.Това може ли да има връзка с проблема?Да не са разбутали някакъв датчик (датчика за маслото)?

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Re: лампата за маслото

Мнение от tankovbg » 11 авг 2008, 13:44

Ами ако знаеш къде е датчика за налягането на маслото (обикновено е около масления филтър), при студен двигател откачи кабелчето от него, замаси това кабелче при включен контакт, ако светне лампата значи проблема е в датчика. Ако имаш оммер замери датчика, трябва да показва няколко ома, ако не показва отвий го може да е замърсено вътре, може и кабелчето да не контактува надежно към датчика, почисти там. Това rover 216 coupe да не Форд.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”