Въпрос за Ford Mondeo
-
- потребител
- Регистриран: 20 авг 2008, 17:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
- Status: Извън линия
Въпрос за Ford Mondeo
Здравейте от скоро сам във форума даже да бъдем чесни от един ден имам следния въпрос сменям марка кола до сега бях на Опел но сега сам си харесал Форд мондео може и комби, да уточня дизел, та въпро са ми е какви отзиви ще ми кажете за мондеото по старите модели 95-98г. Навил сам се да си купувам но и малко инфо няма да е излишно,
части цени подръжка.
Благодаря предварително
части цени подръжка.
Благодаря предварително
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Re: Въпрос за Ford Mondeo
Частите не са по-трудни от Опелските. Дизела на Мондео от тия години е морално остарял, моя съвет е да се насочиш към бензин, газ или по-съвременен дизел 

-
- потребител
Да така е но все пак не всеки може да отдели средства за по новите дизели, а относно бензин, газ до сега бях така но извода за мене, две горива двойни проблеми едното варви другото не както искащ, оправиш другото, то първото се скапа, това както казвам е според мен и мое лично наблюдение за това си помислих за дизел
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Абсолютно си прав. Вземи си Мондео, което е само на бензин. Двигателите са сполучливи.lubowasilew написа:две горива двойни проблеми едното варви другото не както искащ, оправиш другото, то първото се скапа

-
- потребител
Бензин добре ам идва малко скъпо да се кара само на бензин поне аз така си мисля
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
- _bioHAZArd_
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
Ами че не евтино, ама е равностойно на дизела. Освен ако нямаш два камиона дизел в двора.
Мондеото е красива, удобна кола. Вози прекрасно, има и доста екстри. А с газовият инжекцион става пушка.
П.С. ГИ при мен е само мечта за сега.
Мондеото е красива, удобна кола. Вози прекрасно, има и доста екстри. А с газовият инжекцион става пушка.
П.С. ГИ при мен е само мечта за сега.

Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
-
- потребител
Много интересно никой не се изказва ласкаво за дизелите защо ли
- _bioHAZArd_
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
Ами колега, аз нямам нищо против дизела. Преди имаше голяма разлика в цените на бензина и дизела, и беше на сметка и то доста. Сега дали ще ми е разхода 5.5 на дизел или 6.5 на бензин - излиза еднакво. А при бензина имам алтернатива - газ, метан. И тогава излизам на сметка много повече.
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
-
- потребител
Благодаря на вси4ки които се отзоваха на моето питане. аз не сам имал дизел само бензин и газ но доста от моите познати са на дизел с коли стари колкото моята закупени преди 2-3-4 години да речем аз я имам от почти 3 години карам на газ бензин и моите наблудения нито един от познатите ми да не говорим за голямо 4исло 3ма са с дизел с разли4ни марки коли не са пипали по цели 3 години ни6то по двигателя като ремонт говоря или казано от както са ги купили исклу4вам смяните на масла ремаци и филтри не6та които и ние си ги правим а аз за три години смених доста не6та по джигателя датчици ниаколко вида, водна помпа ступкови мотор4ета дузи 4истене за смяна ве4е 6те стане дебело по самия джигател о6те не сам по4нал трака от тука трака от там не ми се по4ва 6тото няма сметка. та затова мисля да се ориентирам към дизела,
Колата сам си я харесал просто дали да е дизел или бензин това ми е вапроса.
П. С. или сам бати карака за кола при полойение 4е с майстор ходих да я купувам 6тото тогава ни6то не разбирах от коли не 4е сега разбирам но все пак.
Колата сам си я харесал просто дали да е дизел или бензин това ми е вапроса.
П. С. или сам бати карака за кола при полойение 4е с майстор ходих да я купувам 6тото тогава ни6то не разбирах от коли не 4е сега разбирам но все пак.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
_bioHAZArd_ написа:Ами колега, аз нямам нищо против дизела. Преди имаше голяма разлика в цените на бензина и дизела, и беше на сметка и то доста. Сега дали ще ми е разхода 5.5 на дизел или 6.5 на бензин - излиза еднакво. А при бензина имам алтернатива - газ, метан. И тогава излизам на сметка много повече.

Къде го мерите тоя разход не знам!
Кога бензиновия мотор на Мондео 1.6, 1.8 или 2.0л. ще изгори извън градско 6.5л./100км бензин.
И тогава при същата скорост и условия, дизеловото Мондео ще изгори 5.5л/100км.
Такъв случай няма, няма и да има.
Извинявам се за офтопика.
Колега, огледай различни автомобили и вземи това което ти хареса и е по-запазено. Трудно е да се каже бензин или дизел.
- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
ето примерно един от най-икономичните модели е Mondeo Wagon 1.6i,95 коня,смесен разход 8,2 литра.
в мобилето има няколко на добри цени,пък и бъкано с екстри като климатик,ел стъкла,алуминиеви джанти и тн
в мобилето има няколко на добри цени,пък и бъкано с екстри като климатик,ел стъкла,алуминиеви джанти и тн
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
лично за мен - бензин или дизел - това е риторичен въпросlubowasilew написа:Здравейте от скоро сам във форума даже да бъдем чесни от един ден имам следния въпрос сменям марка кола до сега бях на Опел но сега сам си харесал Форд мондео може и комби, да уточня дизел, та въпро са ми е какви отзиви ще ми кажете за мондеото по старите модели 95-98г. ...

дизела във всяко отношение е по-надежна и безопасна кола !
(стига да не попаднеш на колата на "снайпер-ристо")
аз лично бих ти препоръчал по-старите модели (помпа дюза до към 2000г, вкл. TDDI) и ... още по-добре дизелите до 96 - без електроника (цената им е "за без пари"

- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Да те попитам първо какво очакваш от Мондеото, ако си вземеш дизел или бензин под 2.0 л не си мисли че ще караш пъргава кола, защото тежи 1400 кг, а дизела е само 90 коня, по-добре си вземи бензин 131 коня и ще останеш доволен. Колкото до разхода мога да кажа че е приличен - трип компютъра ми отчита 8.2 градско и 6.2 на дълъг път....
И още нещо което би те трогнало, ако си фен на мощните коли. По справка в сайта на http://www.catalog.auto.ru" onclick="window.open(this.href);return false; дори БМВ Е36 с двигател 2.0 л 150 коня няма по-добро ускорение от 0 до 100 от Мондео 131 коня (БМВ - 9.9 сек.; Мондео - 9.9 сек.), като се вземе под внимание и факта че двигателя на БМВ-то е с 6 цилиндъра и тежи 1285 кг срещу 4 цилиндъра и 1245 кг на Мондеото, от такова сравнение лично аз съм горд с избора, който направих когато си купувах колата.....
И още нещо което би те трогнало, ако си фен на мощните коли. По справка в сайта на http://www.catalog.auto.ru" onclick="window.open(this.href);return false; дори БМВ Е36 с двигател 2.0 л 150 коня няма по-добро ускорение от 0 до 100 от Мондео 131 коня (БМВ - 9.9 сек.; Мондео - 9.9 сек.), като се вземе под внимание и факта че двигателя на БМВ-то е с 6 цилиндъра и тежи 1285 кг срещу 4 цилиндъра и 1245 кг на Мондеото, от такова сравнение лично аз съм горд с избора, който направих когато си купувах колата.....

-
- потребител
- Регистриран: 23 авг 2008, 10:45
- Модел на автомобила: ford mondeo 1800tdi
аз карам дизелов форд мондео95гвече 4години и няма абсолютно никакви болежки с него вози комфортно разхода извън градско е 6.4 с климатик абе добра си е колата
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Колега не знам как с 2 литров мотор ще догониш разход 6.5 било то извън градско.Дизела при спокойно каране с климатик го свалям до 6 извън.С бензина нема ка да стане.Не ме разбирай погрешно.Не се заяждам и нямам такова намерение, но просто тва 6.5 на бензин.........не ми се вярва_bioHAZArd_ написа:Ами колега, аз нямам нищо против дизела. Преди имаше голяма разлика в цените на бензина и дизела, и беше на сметка и то доста. Сега дали ще ми е разхода 5.5 на дизел или 6.5 на бензин - излиза еднакво. А при бензина имам алтернатива - газ, метан. И тогава излизам на сметка много повече.
- frankypro
- потребител
- Регистриран: 03 дек 2007, 00:22
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 16V , Ескорт 1.8 D.
Незнам , но ти някога карал ли си Старите дизели на форд !? Преди ТДЦИ-тата !?!?DTM написа:_bioHAZArd_ написа:Ами колега, аз нямам нищо против дизела. Преди имаше голяма разлика в цените на бензина и дизела, и беше на сметка и то доста. Сега дали ще ми е разхода 5.5 на дизел или 6.5 на бензин - излиза еднакво. А при бензина имам алтернатива - газ, метан. И тогава излизам на сметка много повече.![]()
Кога бензиновия мотор на Мондео 1.6, 1.8 или 2.0л. ще изгори извън градско 6.5л./100км бензин.
Колега, огледай различни автомобили и вземи това което ти хареса и е по-запазено. Трудно е да се каже бензин или дизел.

vsi4ko deto mi izleze na putq biva zali4eno 

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
frankypro написа:Незнам , но ти някога карал ли си Старите дизели на форд !? Преди ТДЦИ-тата !?!?DTM написа:_bioHAZArd_ написа:Ами колега, аз нямам нищо против дизела. Преди имаше голяма разлика в цените на бензина и дизела, и беше на сметка и то доста. Сега дали ще ми е разхода 5.5 на дизел или 6.5 на бензин - излиза еднакво. А при бензина имам алтернатива - газ, метан. И тогава излизам на сметка много повече.![]()
Колега, огледай различни автомобили и вземи това което ти хареса и е по-запазено. Трудно е да се каже бензин или дизел.днес се връщам от морето и колата ми показа 4.7 , Ескорт 1.8 Дизел. На Събора на Клуба бях с едно ТД мондео разхода му стъпи на 5 до Узана и обратно(Като и в 2-та случая ти говоря за скорости от 120-150). За бензиновите , баща ми има Мондео 2.0 16V Zetec извънградско 8, градско 11-12 .... При мене скача и на 15 ....
Колега я по-полека с тона! Карал съм доста неща, и въобще, ама хич не си разбрал какво съм написал!
Казах, че при еднакви условия, един бензинов двигател не може да се доближи до разхода на дизелов такъв (с еднаква кубатура или мощност, ако щеш).
И цитирах горните показания от един литър разлика, която никога не би била възможна. Имал съм и бензинови автомобили и продължавам да карам такива и знам какво пиша. Исках да кажа че дизела ще изгори доста по-малко от 1 л. разлика на 100км от бензинов такъв.
А, относно това че си карал със 120-150км/ч. и ти е дала разход 5л./100км. е повод за доста големи разисквания!
5.5л/100км бих казал, че е по-вероятното. Поздрави и без лоши мисли

- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Как ги докарвате тези разходи не знам. Моето Мондео /1994 г., 1.6/ градско харчи....................не е за разправяне. То това в София не може и да се засече, защото много от времето си на едно място, киснейки по сфетофарите. Например ако си направиш опит и стоиш почти 1 час на едно място с включен мотор, придвижвайки се най-много 100 метра, ще си изминал тези метри при разход, който ако го сметнеш на 100 км., не е истина каква цифра ще ти покаже. Градското не съм го засичал.
Извънградско: при 100-110 км./ч. средна скорост, на 5-та предавка, тук таме превключвайки на 4-та, по Е-79, без сфетофари, без спиране - разхода ми е 7.8 / 100 км.
Извънградско: при 100-110 км./ч. средна скорост, на 5-та предавка, тук таме превключвайки на 4-та, по Е-79, без сфетофари, без спиране - разхода ми е 7.8 / 100 км.
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
Отговора е в начина на каране, Сменяй предаваките на 2200-2500 оборота (за бензин става въпрос) не изрязвай колата, убивай скоростта с двигателя не със спирачката(когато е възможно) и като нищо ще установиш че разхода ти е под този който е написан в книжката.
Друг е въпроса че този начин на каране поджожда на някойя 80 г. баба, ама икономията-майка на мизерията.
П.С.
Няма да коментирам консумативите на дизела и цената на ГНП, ако недай си Боже нещо и се случи.
Друг е въпроса че този начин на каране поджожда на някойя 80 г. баба, ама икономията-майка на мизерията.

П.С.
Няма да коментирам консумативите на дизела и цената на ГНП, ако недай си Боже нещо и се случи.