климатика спря да работи

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
lulunkata
потребител
потребител
Регистриран: 10 авг 2008, 22:26
Модел на автомобила: peugeot 407 2.0HDI
Status: Извън линия

климатика спря да работи

Мнение от lulunkata » 14 сеп 2008, 19:06

здр колеги климатика до преди 4 дена работеше нормално а днес не иска да вклучи нито компресора нито перката докато зелената лампа на бутона светва
правена му е профилактика преди 2 месеца и беше ок дори не се наложи да доливат фреон защото си имаше достатъчно
днес огледах за теч по систамата но такъв няма поне които да личи та си мисля че е нещо по инасталацията или някой датчик но нз каде да погледна като за начало някои да знае кой е бушона на климатика :?:
колата е мондео 2.0 зетек мк1

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Re: климатика спря да работи

Мнение от ewgeny » 14 сеп 2008, 23:23

Има датчици за външна температура. Възможно е датчика да отчита температура, по ниска от работната и затова не тръгва. Казвам възможно е. Това се прави поради предпазване от факта, че при ниска външна температура има опасност от недоизпаряване на фреон, и хидравличен удар особенно при системите без акумулатор. ПРЕДПОЛАГАМ че при теб има такъв вариант. Пробвай след няколко дена като се пооправивремето или затопли хубаво купето, и после пробвай да пуснеш климатика през вътре циркулиращ въздух, но едва ли ще има ефект.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

by_cec
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v

Мнение от by_cec » 15 сеп 2008, 09:58

Има и един куплунг над радиатора за охл. течност на който като му се счупят щипките има навик да се вади. А като гледам времето навън май скоро няма да ти трябва климатик......Поздрави.

fiesta-16v
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2008, 21:15
Модел на автомобила: Fiesta 97 Zetec-1.25 16v

Мнение от fiesta-16v » 25 сеп 2008, 23:25

Не прави профилактика на случайни места-и аз ходих така работеше си ок след 2 седмици не работеше вече-препоръчаха ми добър сервиз казаха ми че ни е правена процедура по херметичност и нямаше фреон- сега е супер

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”