Проверка на подгряващо устройство

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
schumi
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2006, 21:31
Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6
Status: Извън линия

Проверка на подгряващо устройство

Мнение от schumi » 03 окт 2008, 08:40

Здравейте съфорумци става дума за мондео 1.8ТД МК1 ,искам да проверя дали ми работи подгряващото устройство на нафтата .намира се точно до горивния филтър и вчера му откачих кабелите и го премерих за съпротивление и нищо не показа.Дали според вас има някакво реле в него което да се включва при темп под 0 градуса и затова да ми показва че не работи или това реле е някъде извън него.

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Re: Проверка на подгряващо устройство

Мнение от ewgeny » 03 окт 2008, 09:25

Ами намери самия подгревател, и премери него. Ако показва "никой" значи там няма "никой". А за релето, най-малкото сугурно колата трабва да е на контакт. Но точно кога работи и дали е постоянно представа си нямам.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

schumi
потребител
потребител

Мнение от schumi » 04 окт 2008, 14:24

На контакт ми дава че ходи напрежение до него,поне кабелите които го захранват ми показаха 12V следователно релето е вътре в него и вероятно ще мога да разбера дали евентуално работи когато температурата стане под 0 градуса.Ако някой е разглабял такова нещо да каже дали може да се разглоби за да се премери нагревателя.

kriviq
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 15:16
Модел на автомобила: мондео 1,8 турбо дизел 95 година

Мнение от kriviq » 06 окт 2008, 08:51

подгревателя работи когато температурата падне на 5 градуса..вътре няма нагревател а нещо като генератор на високо честота и две пластини със дистанционни шайби..моят не работеше..разглобих го и пак го сглобих и го изхъврлих от колата и така си карам...дтрува около 120 лв нов...само че проблема е че е преди филтъра задържа боклуците и водата пада на долният му край...от хубава нафта...зимата замръзва, леда го пука и почват мъките с паленето щото смуче въздух...не съм забелязъл да има проблеми с паленето зимата от две години така карам...виждал съм пригоден филтър с подгревател ,от фиат, поставен на фиеста дизел....човека нямаше оплаквания..ама не съм си играл да слагам такъв...по лесно е зимата на 60 литра нафта да сложа 5-6 литра бензин...но всеки сам си решава...та това е за този подгревател....и в руският сайт четох че всички ги махат...повече ядове прави от палзата която носи..
основният дефект на автомобила е зад волана!!!

schumi
потребител
потребител

Мнение от schumi » 06 окт 2008, 17:20

А кое му "казва" да работи под 5 градуса,понеже като дам на контакт ходи напрежение до него?

kriviq
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 15:16
Модел на автомобила: мондео 1,8 турбо дизел 95 година

Мнение от kriviq » 07 окт 2008, 08:38

добро утро колега..то напрежение може да има..но предполагам че има датчик в самият подгревател и той следи за температурата на нафтата дето влиза и като падне под 5 градуса тогава сработва....
основният дефект на автомобила е зад волана!!!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”