моля дайте съвет...
-
- потребител
- Регистриран: 04 дек 2005, 18:41
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
моля дайте съвет...
Здравейте на всички ,
от няколко дена знам за този форум и реших да попитам за съвет.
Преди 2 седмици смених и четирите амортисьора на моята фиеста , и от тогава имам чувството че карам лагерна количка ,и усещам всяка неравност по пътя. А аз съм сигурен че колкото и да са твърди амортисьорите не може да вози по този начин. Молбата ми е дали сте чували може ли да има грешки при монтажа, или просто на амортисьорите им трябва време , или изобщо дайте някакъв съвет, защото друсането не се трае. Мислих че ще свикна ама не. Иначе амортисьорите са АЛКО испански по немски лиценз. И който и да питах преди да ги купя все даваше добри отзиви за тях. Благодаря предварително.
от няколко дена знам за този форум и реших да попитам за съвет.
Преди 2 седмици смених и четирите амортисьора на моята фиеста , и от тогава имам чувството че карам лагерна количка ,и усещам всяка неравност по пътя. А аз съм сигурен че колкото и да са твърди амортисьорите не може да вози по този начин. Молбата ми е дали сте чували може ли да има грешки при монтажа, или просто на амортисьорите им трябва време , или изобщо дайте някакъв съвет, защото друсането не се трае. Мислих че ще свикна ама не. Иначе амортисьорите са АЛКО испански по немски лиценз. И който и да питах преди да ги купя все даваше добри отзиви за тях. Благодаря предварително.
-
- потребител
дано да се оправят след като ги покарам малко ,защото иначе смятам да ги варна или да ги сменя с други. иначе фиестата се държи перфектно на пътя, само дето ме боли кръста през повечето време. Някой ми спомена преди няколко дена че някой амортисьори се продавали заключени , или нещо от тоя сорт, та смятам да проверя има ли истина в това.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Натисни предницата ляво/дясно без значение и ако подаде т.е. амортесьорите се свиват /не са "заключени"/. Вярно е, че при изпуснали амортесьори вози като в лодка/меко, НО много нестабилно в завоите,при неравности не е стабилна особено зимата е опасно!
Ама за твое успокоение отиди на такъв стенд, на да ли ще ти струва повече от 10-15лв., поне ще спиш спокойно
или ще псуваш идиодски
.
УСПЕХ!
Ама за твое успокоение отиди на такъв стенд, на да ли ще ти струва повече от 10-15лв., поне ще спиш спокойно

УСПЕХ!
Небойте се роби Спартак е с вас!
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Баси! Кажи откъде ги купи и къде ти ги монтираха - да не ходим там!apolo написа:здравейте, оказа се че моят проблем е от задните амортисьори. след проведените от мен тестове, те се оказаха блокирали, нищо че са само на 200 километра. и сега ще отивам да ги сменям отново, добре че поне имат 1 година гаранция.
-
- потребител
вчера бях да ми сменят амортисьорите, смениха ги без проблем. оказа се че и двата задни са блокирали и са марка АЛКО, да знаете , избягвайте да вземате от тея амортисьори без гаранция. сега пак ми сложиха АЛКО и положението е по добро, но по принцип тази марка изглежда произвежда твърди амортисьори , имайте го в предвид. като покарам малко ще ви пиша какви са ми по нататашните наблюдения.