Пари от щеката за маслото
-
- потребител
- Регистриран: 19 мар 2007, 11:16
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 88 1.6 дизел
- Контакти:
- Status: Извън линия
Пари от щеката за маслото
Здравей те.Имам един проблем.Карам Форд ескорт 1988 1.6 дизел.Когато запаля двигатела от щеката за маслото излиза пара.Голяма количество пари излизат и хръвля масло.Отгоре на двигателя има една тръбичка която отива към въздушния филтър.Дръпнах е от въздушния филтър и от нея излизаха пари предполагам ласкени.Там където се свързваше този маркуч с филтъра се усещаше излизаща струя въздух.След като отворих филтъра и пак запалих с махнатия маркуч от там вече не надуваше.Тогава сложих маркуча и забелязах че в края на филтъра излизаха леки пари.А в самия филтър имаше масло.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Re: Пари от щеката за маслото
Еми колега тоя мотор е на 20год. колкото и да е пазен пак са много.Имаш по-високо картерно налягане ,което е заради износени сегменти(най-вече) При работа та на мотора огъня от горивната камера започва лека полека да се пропуска от сегментите на долу към картера и затова е така.Ако от мъркуча който ти отива във въздушния филтър излиза наистина много пара ,по-добре го изведи някъде от долу до предния мост както на ладите и жигулите се правеше едно време.Аз на жена ми на фиестата така направих
Иначе цапа много въздушния филтър,а както знаеш за да гори нещо му трябва въздух 

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

-
- потребител
- Контакти:
Мерси за отговора.Разбирам че двигателя е вече стар но поне знам причината ще се опитам да го изведа отдолу.Може направо да го навра в щеката за маслото

-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Ооо не това не е добро решение,така остава затворен кръг.Трябва да ги изведеш някъде извън двигателя.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

-
- потребител
- Контакти:
Само се шегувах ако го карам към в някоя морга може и да го направя тоя номер