Пари от щеката за маслото

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
kocepetrov
потребител
потребител
Регистриран: 19 мар 2007, 11:16
Модел на автомобила: Форд Ескорт 88 1.6 дизел
Контакти:
Status: Извън линия

Пари от щеката за маслото

Мнение от kocepetrov » 14 окт 2008, 11:37

Здравей те.Имам един проблем.Карам Форд ескорт 1988 1.6 дизел.Когато запаля двигатела от щеката за маслото излиза пара.Голяма количество пари излизат и хръвля масло.Отгоре на двигателя има една тръбичка която отива към въздушния филтър.Дръпнах е от въздушния филтър и от нея излизаха пари предполагам ласкени.Там където се свързваше този маркуч с филтъра се усещаше излизаща струя въздух.След като отворих филтъра и пак запалих с махнатия маркуч от там вече не надуваше.Тогава сложих маркуча и забелязах че в края на филтъра излизаха леки пари.А в самия филтър имаше масло.

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Re: Пари от щеката за маслото

Мнение от noface » 14 окт 2008, 12:19

Еми колега тоя мотор е на 20год. колкото и да е пазен пак са много.Имаш по-високо картерно налягане ,което е заради износени сегменти(най-вече) При работа та на мотора огъня от горивната камера започва лека полека да се пропуска от сегментите на долу към картера и затова е така.Ако от мъркуча който ти отива във въздушния филтър излиза наистина много пара ,по-добре го изведи някъде от долу до предния мост както на ладите и жигулите се правеше едно време.Аз на жена ми на фиестата така направих :D: Иначе цапа много въздушния филтър,а както знаеш за да гори нещо му трябва въздух :lol:
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

kocepetrov
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от kocepetrov » 14 окт 2008, 12:47

Мерси за отговора.Разбирам че двигателя е вече стар но поне знам причината ще се опитам да го изведа отдолу.Може направо да го навра в щеката за маслото :evil: :evil: :evil:

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 14 окт 2008, 22:31

Ооо не това не е добро решение,така остава затворен кръг.Трябва да ги изведеш някъде извън двигателя.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

kocepetrov
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от kocepetrov » 15 окт 2008, 16:06

Само се шегувах ако го карам към в някоя морга може и да го направя тоя номер :lol: :lol: :lol: :lol:

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”