Orion не пали със стартер
-
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2008, 10:44
- Модел на автомобила: Ford Orion 1.6i 16v
- Status: Извън линия
Orion не пали със стартер
Здравейте.
Прегледах доста теми свързани с проблеми при паленето но не успях да открия решение на моя проблем.
Преди няколко седмици както всичко си беше наред при топъл двигател, стартера върти нормално колата не дава никакви признаци да запали. След някалко опита все пак запали.Няколко дни след това на една бензиностанция същото.Тогава обаче с помоща на бензанджията бутнахме и запали.
Та така до вчера.Реших все пак да предприема нещо.Свалих свещите няма искра,само когато махам ключа от стартер се появява една искра.Прегледах визуално датчиците ,всичко ми се струва нормално.Пак тикнах запали.Сега си пали нормално но не знам до кога.
Та някои ако има идея какво може да е , да пише.
Колата е Ford Orion 1.6 16V -93г. ZETEC
Прегледах доста теми свързани с проблеми при паленето но не успях да открия решение на моя проблем.
Преди няколко седмици както всичко си беше наред при топъл двигател, стартера върти нормално колата не дава никакви признаци да запали. След някалко опита все пак запали.Няколко дни след това на една бензиностанция същото.Тогава обаче с помоща на бензанджията бутнахме и запали.
Та така до вчера.Реших все пак да предприема нещо.Свалих свещите няма искра,само когато махам ключа от стартер се появява една искра.Прегледах визуално датчиците ,всичко ми се струва нормално.Пак тикнах запали.Сега си пали нормално но не знам до кога.
Та някои ако има идея какво може да е , да пише.
Колата е Ford Orion 1.6 16V -93г. ZETEC
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Orion не пали със стартер
Контактния ключ, когато е в положение на стартер губи "контакт".
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Първоначално и аз така си помислих, но мерих с мултицет напрежението при куплонга на първичната и вторичната намотка, идва при всеки "контакт".Премерих също и съпротивлението на бобината, нормално поне според моя уред.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Не съм наясно със устройството на колата ти, но ще ти кажа ако моята направи такова нещо, веднага ще се сетя първо за комутатор.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
-
- потребител
Проблема изчезна без да правя каквото и да било по двигателя,запалителна система и др.Просто смених акумулатора с нов и вече повече от месец си пали без засечка.