фиеста 1800 на 2000
- disc
- потребител 
- Регистриран: 07 мар 2005, 22:43
- Модел на автомобила: Orion 1.8 16V Turbo, Fiesta 2.0 16V, Focus 2.0 16V
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: фиеста 1800 на 2000
Ако под машинка имаш предвид лостовият механизъм, който отваря дросела - да 1.8 се ползва, от 2.0 не става, защото се върти в обратната посока.
Не бързай с EDIS-а, първо подкарай колата

Не бързай с EDIS-а, първо подкарай колата

Of all the things I've lost
I miss my mind the most
						I miss my mind the most
- 
				vasil_z
- потребител 
- Регистриран: 20 дек 2007, 19:10
- Модел на автомобила: ford fiеsta 2000 16v
готово.запали от 1-път.  обаче за оборотомера позна-не бачка
 обаче за оборотомера позна-не бачка  

под машинка имах предвит

под машинка имах предвит
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Последна промяна от vasil_z на 02 ное 2008, 21:13, променено общо 3 пъти.

- 
				vasil_z
- потребител 
а това  ECU го свалих от реската 

- disc
- потребител 
- Регистриран: 07 мар 2005, 22:43
- Модел на автомобила: Orion 1.8 16V Turbo, Fiesta 2.0 16V, Focus 2.0 16V
- Контакти:
Май съм станал пророкvasil_z написа:готово.запали от 1-път.обаче за оборотомера позна-не бачка

под машинка имах предвит

Сега май стана сложно
 Сега май стана сложно 
По принцип:
Оборотомера ти взима сигнал от пин 10 на EDIS-a.
Фактически:
Може да е грешна схемата на ел. инсталацията, която имам
 .
.На практика:
Оборотомера ти трябва да работи освен ако ->
1. Кабела който е бил на пин 10 на EDIS-a (зелен) си го отрязъл доста преди EDIS-a и фактически си изолирал оборотомера. Ако е така, то разтиксовай отново ел. инсталацията и търси в оставащото парче зелен кабел къде е "отклонението" за оборотомера (пин 12 на таблото - оборотомер, скоростомер и т.н., ако го свалиш де) и отново го вържи за зеления кабел (който вече не е на EDIS-a, а на бобината).
2. Схемата на ел. инсталацията която имам е грешна - има вероятност оборотомера ти да е взимал сигнал за оборотите от пин 11 на EDIS-a (провери дали има кабел на пин 11!!). Ако ситуацията е такава, вземи си едно пинче от конектора на EDIS-a (те са същите като на ECU-то) със възможно най-дългия кабел и го постави на пин 4 на ECU-то (изход за оборотомер) и го свържи към оборотомера (пин 12 на таблото - оборотомер, скоростомер и т.н.). Тук има вероятност за успех и неуспех - зависи от това какъв е оборотомера ти. Като заработи оборотомера може да показва само половината от истинските обороти
 (виж точка 3). Забравил съм кои означения на оборотомера бяха за "цял" и "половин", но се познават по буквичката/цифрата написана на циферблата под основата на стрелката на оборотомера. Но ако показва "пълните" това няма да те интерсува
 (виж точка 3). Забравил съм кои означения на оборотомера бяха за "цял" и "половин", но се познават по буквичката/цифрата написана на циферблата под основата на стрелката на оборотомера. Но ако показва "пълните" това няма да те интерсува  . Има вариант да си смениш САМО оборотомера с такъв който показва  "пълни" обороти, но трябва да се поровиш из английската Fiesta Turbo, за правилните означения, след което да си намериш табло с такъв оборотомер.
. Има вариант да си смениш САМО оборотомера с такъв който показва  "пълни" обороти, но трябва да се поровиш из английската Fiesta Turbo, за правилните означения, след което да си намериш табло с такъв оборотомер.3. Ако си стигнал до тук, значи е кофти. Оборотомера все пак ще проработи! Но трябва да си възстановиш кабелчето което си взел от конектора на EDIS-a в точка 2 (постави си го на точното място!). След което поставяш обратно EDIS модула в конектора му и споделяш сигнала от датчика на коляновия вал между EDIS модула (пинове 5 и 6 на EDIS) и Мондео ECU-то (пинове 55 и 56 на Мондео ECU). По този начин EDIS-а си получава сигнали за обороти и продължава да функционира, само дето от него ще се възползва единствено оборотомера!
Дано това накара оборотомера ти да заработи!
Кажи как е колата? Има ли разлика от старото ECU (което според снимката ти е от 1.8 105НР)?
"Машинката" която си показал (нали съм пророк и познах от изрязаната снимка, която си добавил) е TPS - датчик за положение на дроселовата клапа. Може да ползваш кои да е 16V датчик - всички са еднакви като електрически параметри, различавата се единствено на външен вид!
Поздрави!
P.S. След като оправиш оборотомера и АКО ти артиса EDIS-а ми се обади
 .
 .Of all the things I've lost
I miss my mind the most
						I miss my mind the most
- 
				vasil_z
- потребител 
а мога ли да поставя външен оборотомер?нямали да е по лесно.(как се слага такова чудо?)каква е разликата между аналоровите и другите оборотомер-в смисъл кои е полесен за монтаж?

- 
				vasil_z
- потребител 
колата е пробвах разликата е ГОЛЯМА.  -едно малоко кръгче около блока щото нямам бензин и сам фалирал
  -едно малоко кръгче около блока щото нямам бензин и сам фалирал  (карам-А категория)  но имам едно глъхнене при рязко подаване на гаста ама то маи е защото нямам въз. филтът(очаквам подарак К и Н)
 (карам-А категория)  но имам едно глъхнене при рязко подаване на гаста ама то маи е защото нямам въз. филтът(очаквам подарак К и Н)  . И няма хубав ряс на ниски обороти в движение до към 2500- 3000(примерно на втора карам на обороти настъпвам е и почва да наема мудно и после............
 . И няма хубав ряс на ниски обороти в движение до към 2500- 3000(примерно на втора карам на обороти настъпвам е и почва да наема мудно и после............  ) не съм сигутен точно в оборотите.  ама маи е то скоросната кутия нали е дизелова.дане би да е нещо от разликата в въртящият момент.С ориона имал ли си някакви подобни болешки или нешо подобно?има ли смисал да купувам дюзи от 2000?
 ) не съм сигутен точно в оборотите.  ама маи е то скоросната кутия нали е дизелова.дане би да е нещо от разликата в въртящият момент.С ориона имал ли си някакви подобни болешки или нешо подобно?има ли смисал да купувам дюзи от 2000?

-едно малоко кръгче около блока щото нямам бензин и сам фалирал
  -едно малоко кръгче около блока щото нямам бензин и сам фалирал  (карам-А категория)  но имам едно глъхнене при рязко подаване на гаста ама то маи е защото нямам въз. филтът(очаквам подарак К и Н)
 (карам-А категория)  но имам едно глъхнене при рязко подаване на гаста ама то маи е защото нямам въз. филтът(очаквам подарак К и Н)  . И няма хубав ряс на ниски обороти в движение до към 2500- 3000(примерно на втора карам на обороти настъпвам е и почва да наема мудно и после............
 . И няма хубав ряс на ниски обороти в движение до към 2500- 3000(примерно на втора карам на обороти настъпвам е и почва да наема мудно и после............  ) не съм сигутен точно в оборотите.  ама маи е то скоросната кутия нали е дизелова.дане би да е нещо от разликата в въртящият момент.С ориона имал ли си някакви подобни болешки или нешо подобно?има ли смисал да купувам дюзи от 2000?
 ) не съм сигутен точно в оборотите.  ама маи е то скоросната кутия нали е дизелова.дане би да е нещо от разликата в въртящият момент.С ориона имал ли си някакви подобни болешки или нешо подобно?има ли смисал да купувам дюзи от 2000?Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 9 госта