Въпрос за лагери за КА

Отзиви, оценки, препоръки
Потребителски аватар
sniffex
потребител
потребител
Регистриран: 18 апр 2008, 09:50
Модел на автомобила: Ford Ka
Status: Извън линия

Въпрос за лагери за КА

Мнение от sniffex » 26 окт 2008, 13:22

Здравейте, понеже съм жена с малка женска кола, съответно изобщо не разбирам кое къде й е (въпреки че не съм русичка.. :) ), имам едни лагери отзад, които вият ужасно и вече им е време за смяна. Разни приятели ме плашат с ужасяващи последици, ако не ги сменя в близките дни.. Та исках да питам ако можете да ме насочите към добър сервиз и ако евентуално някой има представа - колко ще ми струва цялото удоволствие с новите лагери?

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Въпрос за лагери за КА

Мнение от paci » 26 окт 2008, 17:22

Един от админите преди пращаше у техното село па сеа вече у Мюнхен. :D:
От къде си? :)

Потребителски аватар
sniffex
потребител
потребител

Мнение от sniffex » 26 окт 2008, 17:51

От София съм..

Потребителски аватар
foxy
потребител
потребител
Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i

Мнение от foxy » 26 окт 2008, 18:17

Мисля, че говориш за лагерите на задната главина - мда, доколкото знам не е хубаво да се карат много време виещи, защото износват самата главина. Смяната им струва около 40-50лв и по още 20лв за лагерче - т.е. цялата работа излиза към 100лв и е за няколко часа. Мойта беше така като ми я докараха от Германия. Аз ллично съм доволна от сервиз "Феникс". Няколко пъти колата ми влиза по различни причини там и съм доволна. Цените са приемливи и момчетата работят бързо, а и имат всичко на едно - не ми се налага да обикалям по различни сервизи за два-три появили се наведнъж проблема. Сервиза се намира на разклона на Дружба 1 и Дружба 2, като идваш от центъра, минеш през 4ти километър в посока комплекса на ЦСКА. След кръговото се пада преди втория светофар от дясната страна. Мисля има Петрол точно преди него. Успех и да си караш колицата със здраве. Лека и безаварийна от мен. _friends_
Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника

Потребителски аватар
sniffex
потребител
потребител

Мнение от sniffex » 26 окт 2008, 18:24

Благодаря ти, foxy, доверявам се на преценката ти за сервиза и още утре мисля да мина да я оставя.. за късмет работя в една съседна сграда, така че ми е и много близко :) А те ли трябва да търсят лагерите, или аз? Защото досега в различните сервизи съм се нагледала на какво ли не, а и приятел ме наплаши, че щели да се свалят, за да имам мостра и да ги търся по магазините.. и резултатът би бил седмица пеша на работа :(

Потребителски аватар
foxy
потребител
потребител

Мнение от foxy » 27 окт 2008, 23:31

Ами за съжаление приятелят ти е малко прав - в смисъл, че трябва да си купиш частите, макар, че на мен когато ми правиха реглажа на клапаните им бях занесла една гарнитура, а той човека сложил друга, щото мойта била коркова и не била много хубава. Мисля, че имат някакви части в наличност, но за лагерите,аз лично мойте си ги купих предния ден от Симеон по даден номер от тях. Като я закарах, човека ми каза номера и с него отидох по магазините. Модела Ка все още не е навлязал на българският пазар, така както е на немския. Там тези коли са все едно тук да караш Голф 2ка или 3ка и затова и частите за тях не са толкова масови, а има и магазини в които изобщо не знаят за такава кола. Аз имах много проблеми докато си намеря огледало за купето - вчера си поръчах едно от интернет магазин с база в Добрич от една Фиеста 2ка, защото го видях, че е същото и ще ми го донесат утре. Така, че ти препоръчвам да минеш да ти каже каква марка лагери да търсиш и под какъв номер са, тъкмо и да ти даде час за следващият ден и след работа да си вземеш колата, за да може само за времето докато си на работа да си без кола. Успех и да се похвалиш като свършиш работа. Дано съм била полезна _friends_

Потребителски аватар
sniffex
потребител
потребител

Мнение от sniffex » 29 окт 2008, 13:58

Благодаря за съвета, foxy, оказа се, че сервизът си има доставчици и ще си ги доставят лагерите.. утре в 9 сутринта ни е срещата :) _friends_ Иначе исках да те питам - ти що не си писала, че ти трябва огледало - аз в неделя ходих да търся табло - цяло, с всичко (моято госпожица винаги е била българска и при предишния собственик е претърпяла катастрофа, та таблото е на сол отвътре, има и пукнатина отвън..), както и да е, - намерих чисто ново Ка, бракувано в Италия заради миниатюрна ръжда около резервоара.. безумие.. Както и да е, та свалих таблото, взех уплътнения и какво ли още не, имаше и ново огледало на колата, което се подмяташе там, беше сложено в жабката на таблото. За съжаление освен него нищо друго не е останало освен нов ляв калник и що-годе запазен преден капак, без двигател и никакви части за него. Но иначе ако ти трябва седалки, колани, еърбегове и т.н., пиши, ще ти кажа в коя морга е. Няма ни стопове, ни фарове, ни нищо. Рязана е наполовина, има и една запазена лява врата. Както и да е, ако огледалото не ти пасне, ще ти дам телефона на момчето там. Иначе таблото, дето е стояло 10 години на дъжда, вятъра, слънцето и снега - след два парцала лъсна все едно е чисто ново от Мото Пфое :lol: Още веднъж благодаря за помощта със сервиза :) _friends_

Потребителски аватар
foxy
потребител
потребител

Мнение от foxy » 29 окт 2008, 16:35

Ами огледалото днеска си го получих и е същото, сега ми предстои махане и слагане на новото. Сега ми остава само пепелника, щото явно немеца е бил непушач и го е изхвърлил, щото на негово место имаше само дъвки и бонбонки. Намерих едно ударено в Панчарево - ще ходя да го видя тези дни. Радвам се че съм била полезна. _friends_

Отговори

Върни се в “СЕРВИЗИ И УСЛУГИ”