Кренвирши ? Не ги яжте !
- Bijutera
- потребител
- Мнения: 1850
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Кренвирши ? Не ги яжте !
Този "деликатес" е много популярен в България, но и навсякъде по света. Няма начин да не сте ги яли поне веднъж, дори да сте най-големият диетолог, вегетарианец или културист.
Искам да ви убедя, че е по добре да ядете кучешка храна или Уискас отколкото тези боклуци. И мисля, че ако прочетете тази тема докрай ще се убедите.
Българските кренвирши са пълни с л***а с извинение, а тези от страните от ЕС са малко по-добри, защото се спазва хигиенна инспекция, но като цяло също не са за препоръчване. Това са извадки от други форуми. Доста са показателни и са 100% истина!
И сега за Е-тата:
Искам да ви убедя, че е по добре да ядете кучешка храна или Уискас отколкото тези боклуци. И мисля, че ако прочетете тази тема докрай ще се убедите.
Българските кренвирши са пълни с л***а с извинение, а тези от страните от ЕС са малко по-добри, защото се спазва хигиенна инспекция, но като цяло също не са за препоръчване. Това са извадки от други форуми. Доста са показателни и са 100% истина!
"Месото" в кренвиршите е всъщност пилешки крака с ноктите, пера, човки, гадни мазни кожи, трътки и много кокали
Следва още.Скоро имах и удоволствието да получа още прясна информация от кухнята.Става въпрос за едно момче,което доста ентусиазирано започва работа в цехче на една от фирмичките ,където се правят въпросните изделия!
Момчето,обясняваше как "суровината"(разбирай изброените по-горе неща) пристига в кашони,а неговата работа била да ги мята в мелачката.Пича започва да ги вади и да ги пуска,докато не се появява една лелка и започва да го навиква защо бави работния процес,ами не мята всичко заедно с кашоните...
Така,че може да се,радваш ако въобще става въпрос за соя!
На времето във форума (не помня кой от двата),беше писал колега,който каза нещо от сорта: "Ножовете,които мелят се въртят с такива обороти,че и труп увит в родопско одеало да пуснат,следа няма да остане от него"
Е,явно не на всички им е толкова модерна и бързооборотна техниката,понеже навремето,когато все още се лъжех да ям по някой кренвирш,съм намирал и перо, и нокът, и...
Машината дето меле всичко се нарича кутер и хич не е модерна представлява една огромна тава с дупка отдолу в която минава оста на един масивен двуостър нож като перка . Всичката помия се изсипва в тоа нещо захлюпва се с капак и ножовете започват да е въртят със 17000оборота в минута или нещо такова вече не си спомням от санитарната експертиза като със самото въртене загряват субстанцията до такава степен ,че няма никаква нужда от термични обработи на по-късен етап . После това нещо дето прилича на каша по-скоро се смесва със сол , консерванти , оцветители , подправки и нитрати и мноооооооого вода . Нитратите се слагат за да задърцат водата в субстрата , после се пълни в наилонови черва и отива на тезгяха . Където доволните купувачи с течащи лиги си купуват тоз кулинарен шедьовър - боже дори кучето си не бих хранил с това ...
И сега за Е-тата:
Бон Апети! И помнете, че вие сте това, което ядете!10 Химичени елемента от Групата не "Е" (което не значи, че са Европейки или нещо от сорта)
Зачитам:
Стабилизитор 2 вида е450 и е451, ако единия изпусне, другия да стабилизира!
Сгъстител е407а (бета версия по-късно)
Антиоксидант е316 (да неутрализира токсините на предните 3)
Овкусител е621 (е чеки малко, нали има месо и сланина, какво ще ми го овкусявате, на карамел ли ще го правите ?)
Регулатор на киленост: е261 и е326 (ако единия не може да регулира, другия да успее, както при стабилизаторите)
Оцветител е120 и натриев нитрит е250.
Не съм химик, ама тия кренвирши освен продукта Е съдържат само малко месо и сланина и следва изреждане на Е-та!
e450/451 - Безвредни в малки количевстра, ако се приемат в голямо количевство може да преобърнат калциевия/фосфатния баланс.
е407 - канцерогенно действие!
е316 - канцерогенно действие!
е621 - странични ефекти при астматици и малки деца.
е261 - трябва да се избягва от хора с намалена функционалност на бъбрека.
е326 - малки деца с алергия към лактозата, могат да покажат странични ефекти.
е120 - red colour; made from INSECTS; rarely used; the HASCG recommends to avoid it.
e250 - доста странични ефекти, само ще спомена, че е забранен в доста страни.
- mrdds
- потребител
- Мнения: 3127
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Кво пък
....кокалите са пълни с калции и дори имат костен мозък.Къде другаде ще опиташ костен мозък
.
Ноктите сигурно и те са полезни.
МАйтапя се.
Едва ли има човек,който не знае от какво се правят сегашните кренвирши,а тази история с кашона в мелачката и лелката,която навиква новото момче в колектива съм я слушал още като ученик(когато все още имаше някой свестен кренвирш).

....кокалите са пълни с калции и дори имат костен мозък.Къде другаде ще опиташ костен мозък

Ноктите сигурно и те са полезни.
МАйтапя се.
Едва ли има човек,който не знае от какво се правят сегашните кренвирши,а тази история с кашона в мелачката и лелката,която навиква новото момче в колектива съм я слушал още като ученик(когато все още имаше някой свестен кренвирш).
- jack71
- потребител
- Мнения: 890
- Регистриран: 28 яну 2005, 16:17
- Модел на автомобила: Escort 1.6 Mi ; Capri I 2.6 6V ; Capri 2.8 6V
- Местоположение: Варна
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Наскоро лафих с технолог. Това че се правят от подобни суровини си е ясно. такава е технологията. Ако мислиш че има кремверш от месо, както се казваше в една реклама, тотова си е чиста заблуда , натрапена от съответната фирма. НЯМА ТАКОВА НЕЩО. технологично кремверш се прави от кости, перушина и кожа , като формулата (още от комунистическо) е 80-18-2 т.е. 80% кокали, 18%перушина, 2% кожа. или нещо от сорта беше. не помня подробности защото не се впечатлих особено а и не помня такива неща.
разправяше нещо и за шпека ама като не внимавах... ама в крайна сметка мисля че и кремверша си е полезе - както каза колегата - калций , белтъчини...
да ви е сладко.
а като отидеш да си купиш дюнер си мислиш че е много чист? или относно здравословни суровини, може би млеката, сирената и кашкавалите са натурални? аз лично съм уреждал транспорт на сухо мляко за извесна българска марка производител на сирена. Или самата храна която набивате е здравословна....чипс, вафли, кроалани. коментара може да продължи до безкрай.
но за край просто констатирам : едно време баба ми , а и майка ми правеха баница у дома. а сега жената я купува от пикадили полуфабрикат. краде тя , ама не от време, ами от здраве.
разправяше нещо и за шпека ама като не внимавах... ама в крайна сметка мисля че и кремверша си е полезе - както каза колегата - калций , белтъчини...
да ви е сладко.
а като отидеш да си купиш дюнер си мислиш че е много чист? или относно здравословни суровини, може би млеката, сирената и кашкавалите са натурални? аз лично съм уреждал транспорт на сухо мляко за извесна българска марка производител на сирена. Или самата храна която набивате е здравословна....чипс, вафли, кроалани. коментара може да продължи до безкрай.
но за край просто констатирам : едно време баба ми , а и майка ми правеха баница у дома. а сега жената я купува от пикадили полуфабрикат. краде тя , ама не от време, ами от здраве.
- isoiso
- потребител
- Мнения: 843
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Приятели всичко което ядем са пълни лайна затова не се замисляйте много - ще остареете бързо. Само ще ви кажа че в една селска кръчма три пъти си поръчвах салата все едно не съм ял домати и краставици от 10г , а ям всеки ден >:D<: !?!?
- S_C
- потребител
- Мнения: 4605
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Технологията на кремвиршите е точно такава.Всичко,което няма къде другаде да се сложи-се влага в кренвирши и салами,като кремвиршите са май най-ниското ниво-там са само боклуци,които съвсем за нищо друго не стават.
Преди години наблизо разбиха нелегален цех.Произвеждаше всичко.Значи като застанете с лице срещу гондолите в БИЛЛА примерно...всичко което виждате при колбасите като видове продукти,тоя цех го правеше.Суровнитие-бракувани военновременни запаси на държавите от ЕС,пуешко,сланина и тонове химикали.Тогава хванаха 4 ВАГОНА с месо.Трябвало да стигне в някакъв екарисаж в Полша,ама се оказало у нас.Не бяха успеки да ги разтоварят и нашите директно ги върнаха обратно на поляците.Май така и не се разбра като как е минало границата това нещо...ма то такива въпроси не се задават.
Навремето имах колега,който беше завършил точно такъв техникум-за месопеработка.Салам тоя човек не докосваше.Според него,последното в процеса на преработка,което става за ядене,са кебапчетата,карначета и разни други такива,в които все пак има някакъв процент месо.
Преди години наблизо разбиха нелегален цех.Произвеждаше всичко.Значи като застанете с лице срещу гондолите в БИЛЛА примерно...всичко което виждате при колбасите като видове продукти,тоя цех го правеше.Суровнитие-бракувани военновременни запаси на държавите от ЕС,пуешко,сланина и тонове химикали.Тогава хванаха 4 ВАГОНА с месо.Трябвало да стигне в някакъв екарисаж в Полша,ама се оказало у нас.Не бяха успеки да ги разтоварят и нашите директно ги върнаха обратно на поляците.Май така и не се разбра като как е минало границата това нещо...ма то такива въпроси не се задават.
Навремето имах колега,който беше завършил точно такъв техникум-за месопеработка.Салам тоя човек не докосваше.Според него,последното в процеса на преработка,което става за ядене,са кебапчетата,карначета и разни други такива,в които все пак има някакъв процент месо.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Sasho85
- потребител
- Мнения: 1387
- Регистриран: 26 дек 2007, 12:24
- Модел на автомобила: Ford Escort XR3i със задно
- Местоположение: Варна
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Има ли значение дали слагат крака и перушина щом са вкусни.
Преди време гледах по телевизията за един деликатес в Банкок мисля, че беше-предстатвляваше пиленце точно преди да се излюпи от яйцето. Там го ядоха цяло сурово, все едно отваряш шоколадово яйце, но играчката се яде. Да не би това да е по-малко гадно от кренвирша. Сетете се и пачата от какво се прави. Мога да изброя много по-големи гадости от кренвирша, но хората ги ядат.
Преди време гледах по телевизията за един деликатес в Банкок мисля, че беше-предстатвляваше пиленце точно преди да се излюпи от яйцето. Там го ядоха цяло сурово, все едно отваряш шоколадово яйце, но играчката се яде. Да не би това да е по-малко гадно от кренвирша. Сетете се и пачата от какво се прави. Мога да изброя много по-големи гадости от кренвирша, но хората ги ядат.
Автомобилен ретро клуб Shark
- msotiroff
- потребител
- Мнения: 461
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Едно приятелче работи във фабрика за колбаси и знам от какви суровини се правят кренвиршите, но нещото което ме отказа да ги ям, а и всякакви други мляни меса е наличието на някакъв препарат, който до колкото разбрах се използва за препариране на животни
със същия препарат мажели и покойниците, за да се запазят свежи до погребението... Слагат го за да удължат срока на годност на продукта и за да не се разваля при по - високи темперетури... забравих наименованието на препарата, но като разбрах направо бях шокиран.
И така вече няколко месеца не накусвам мляно месо под кавато и да е форма - кренвирши, салами, луканки, кайма и производните й кебапчета, кюфтета и т.н. Само чисто месо и това е... а то и в него не е гаранция че няма подобна гняс... за съжаление


И така вече няколко месеца не накусвам мляно месо под кавато и да е форма - кренвирши, салами, луканки, кайма и производните й кебапчета, кюфтета и т.н. Само чисто месо и това е... а то и в него не е гаранция че няма подобна гняс... за съжаление



Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
- sikywrc
- потребител
- Мнения: 62
- Регистриран: 16 юли 2008, 13:32
- Модел на автомобила: Fiesta `95 1.3, 60hp, LPG
- Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Всеки знае от какво се правят кренвиршите, салама, вурстчетата и т.н. , сега нужно ли беше да пускаш темата?
Не съм някой работник в месокомбинат или собственик да ти се карам, казвам го, защото повечето хора го знаят и пак купуват.
В Луканката има и конско месо, нали? Ама сигурно ядеш?
Тя технологията е еднаква на всякъде.
Само при домашното производство всичко е от "чисто месо серсемино"
Не съм някой работник в месокомбинат или собственик да ти се карам, казвам го, защото повечето хора го знаят и пак купуват.
В Луканката има и конско месо, нали? Ама сигурно ядеш?
Тя технологията е еднаква на всякъде.
Само при домашното производство всичко е от "чисто месо серсемино"

Боже, колко мъка има по този свят Боже!msotiroff написа:Едно приятелче работи във фабрика за колбаси и знам от какви суровини се правят кренвиршите, но нещото което ме отказа да ги ям, а и всякакви други мляни меса е наличието на някакъв препарат, който до колкото разбрах се използва за препариране на животнисъс същия препарат мажели и покойниците, за да се запазят свежи до погребението... Слагат го за да удължат срока на годност на продукта и за да не се разваля при по - високи темперетури... забравих наименованието на препарата, но като разбрах направо бях шокиран.
И така вече няколко месеца не накусвам мляно месо под кавато и да е форма - кренвирши, салами, луканки, кайма и производните й кебапчета, кюфтета и т.н. Само чисто месо и това е... а то и в него не е гаранция че няма подобна гняс... за съжаление![]()
![]()
- MegatroniC
- потребител
- Мнения: 717
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Не е гаранция да, като не е гаранция че няма да е 30 годишноmsotiroff написа:а то и в него не е гаранция че няма подобна гняс... за съжаление![]()
![]()

- pepy1
- Модератор
- Мнения: 4786
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
разликата обаче от нашето и чуждото (европейското)производство на салами,кренвирши ,вурстове...знаете ли каква е ?
на опаковката на европейските мляни на каша продукти пише 10,30,50..% едикакво си месо и съответно 5,10,30 евро
а на нашите пише че са произведени от месо и всичките струват много скъпо
е ,питам аз как може кремвирши от месо да са 6 лв.кг. а чистото месо 8-9 лв. кг.
а пък такива мляни л..а не ям може би от 20ина години
на опаковката на европейските мляни на каша продукти пише 10,30,50..% едикакво си месо и съответно 5,10,30 евро
а на нашите пише че са произведени от месо и всичките струват много скъпо
е ,питам аз как може кремвирши от месо да са 6 лв.кг. а чистото месо 8-9 лв. кг.
а пък такива мляни л..а не ям може би от 20ина години
месото може и да е конско ,ама е месо за разлика от ноктите перата и кокалитеsikywrc написа:Всеки знае от какво се правят кренвиршите, салама, вурстчетата и т.н. , сега нужно ли беше да пускаш темата?
Не съм някой работник в месокомбинат или собственик да ти се карам, казвам го, защото повечето хора го знаят и пак купуват.
В Луканката има и конско месо, нали? Ама сигурно ядеш?
времето е като парите-никога не стига
- sikywrc
- потребител
- Мнения: 62
- Регистриран: 16 юли 2008, 13:32
- Модел на автомобила: Fiesta `95 1.3, 60hp, LPG
- Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Луканката се прави с конско. Другото може и от соя да се правиpepy1 написа:
месото може и да е конско ,ама е месо за разлика от ноктите перата и кокалитеsikywrc написа:Всеки знае от какво се правят кренвиршите, салама, вурстчетата и т.н. , сега нужно ли беше да пускаш темата?
Не съм някой работник в месокомбинат или собственик да ти се карам, казвам го, защото повечето хора го знаят и пак купуват.
В Луканката има и конско месо, нали? Ама сигурно ядеш?

- la4o
- потребител
- Мнения: 2269
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Местоположение: София, център
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Има много фактологични грешки във всичко, което е изписано тука
верно е, че не се правят от нещо качествено, ама пък вие се оляхте
много перушина сложихте
може да извадите малко 
Кутера наистина се върти много бързо и наистина загрява много сместа... за това в работния процес се използва лед... много лед... слага се в сместа за да я охлажда. бил съм във фабрика от стар тип, бил съм и в много модерна фабрика за колбаси. Разликата е от земята до небето. За да влезнем във модерната фабрика (въпреки, че бяхме със собственика), ни третираха все едно влизаме в ядрена лаборатоерия... облекла, маски и какво ли още не.
За щастие съм имал възможност да видя отблизо работния процес при изработката на много храни, напитки, продукти и т.н и наистина много неща остават скрити, но далеч не са това което се разнася като легенди.
Още веднъж ви напомням, че крайностите имат две страни
П.С Ако се замисляте толкова сериозно, спрете да ядете... отидете на село и произвеждайте всичко, което консумирате... не забравяхте да произвеждате и това, което животните, които гледате консумират... и пак няма да ви се получи
...а и какво лошо намерихте в конското месо? легенди се носят от какво месо стават най-хубавите кюфтета...




Кутера наистина се върти много бързо и наистина загрява много сместа... за това в работния процес се използва лед... много лед... слага се в сместа за да я охлажда. бил съм във фабрика от стар тип, бил съм и в много модерна фабрика за колбаси. Разликата е от земята до небето. За да влезнем във модерната фабрика (въпреки, че бяхме със собственика), ни третираха все едно влизаме в ядрена лаборатоерия... облекла, маски и какво ли още не.
За щастие съм имал възможност да видя отблизо работния процес при изработката на много храни, напитки, продукти и т.н и наистина много неща остават скрити, но далеч не са това което се разнася като легенди.
Още веднъж ви напомням, че крайностите имат две страни

П.С Ако се замисляте толкова сериозно, спрете да ядете... отидете на село и произвеждайте всичко, което консумирате... не забравяхте да произвеждате и това, което животните, които гледате консумират... и пак няма да ви се получи

...а и какво лошо намерихте в конското месо? легенди се носят от какво месо стават най-хубавите кюфтета...
- cossy
- потребител
- Мнения: 4564
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Kравешко около 70% и няква свинщина около 30la4o написа:... легенди се носят от какво месо стават най-хубавите кюфтета...


- sikywrc
- потребител
- Мнения: 62
- Регистриран: 16 юли 2008, 13:32
- Модел на автомобила: Fiesta `95 1.3, 60hp, LPG
- Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Диво, най красивотоcossy написа:Kравешко около 70% и няква свинщина около 30la4o написа:... легенди се носят от какво месо стават най-хубавите кюфтета...

или вини дъ пух

-
- потребител
- Мнения: 650
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
- Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Единия от собствениците на една известна месопреработвателна фирма от Варна ми е приятел. Човека е технолог, завършил ВХВП в Пловдив и нещата му са ясни. Говорили сме за производството на колбасите. Той зарежда с кремвирши курорта"Златни пясъци". Онези си поръчват при него кремвирши, които да струват 3лв. килото-и той ги произвежда така,че да струват толкова! Може да си поръчаш да струват 1лев-готово, имаш ги! Обаче можем да си представим какво има вътре в тях!Ако си поръчаш кремвирши от 7лв.-нещата вече са по-истински,ама кой ще ги купи! Горе долу схемата важи за всички колбаси. Затова ми препоръча да купувам само чисто месо. Тук как стоят нещата-хората искат филето да е розово и сочно.Само,че никое месо не може да стои сочно и розово 3 дни-винаги позавяхва. Затова, за сочност-шприцова се обилно със сол и вода, а за розовия цвят-амониева силитра, която в организма се превръща в нитрати и нитрити!Това е положението и да ни е сладко! 

- nikolovvd
- потребител
- Мнения: 4952
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
- Местоположение: Видин
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Кое как се прави незнам, но в магазина може да видине следните неща.
Кайма смес - 60/40 с цена 4.20 лв.
Кайма свинска - с цена 5.20 лв.
Кайма телешка - с цена 6.80 лв.
Излиза, че 60% х 5.20 + 40%х 6.80 = 4.20 или 60% х 6.80+ 40%х 5.20 = 4.20
Като отида в магазина си избирам месото (телешко и свинско) и го мелят пред мен. Килограма ми идва към 7-8 лв. истинска кайма.
Мой колега, който е работел в месокомбината в Монтана (преди 15-20години) ми е казвал да избирам от производството на ІІ-ра смяна, защото като дойде І-ва смяна сутрин в 5-6 часа и пусне линията всички плъхове, които са се вмъкнали в машините през нощта да хапнат мръвка ставали на шпек.
Пак по онова време (преди 10 Ноември) бяха осъдили един директор на месокомбинат някъде в Златица или Пирдоп за това че в кремвиршите влагал хартиени отпадъци, които вземал от комбината за преработка на хартия във вид на каша. Въобще легенди от Татово време.
В настоящия момент има много съвременни предприятия с много съвременни технологии и високо ниво на контрол. Притесняват ме малките цехчета, които през деня работят коректно и по Европейски изисквания, а вечер забъркват каквото и както си знаят.
ДА НИ Е СЛАДКО!
Кайма смес - 60/40 с цена 4.20 лв.
Кайма свинска - с цена 5.20 лв.
Кайма телешка - с цена 6.80 лв.
Излиза, че 60% х 5.20 + 40%х 6.80 = 4.20 или 60% х 6.80+ 40%х 5.20 = 4.20
Като отида в магазина си избирам месото (телешко и свинско) и го мелят пред мен. Килограма ми идва към 7-8 лв. истинска кайма.
Мой колега, който е работел в месокомбината в Монтана (преди 15-20години) ми е казвал да избирам от производството на ІІ-ра смяна, защото като дойде І-ва смяна сутрин в 5-6 часа и пусне линията всички плъхове, които са се вмъкнали в машините през нощта да хапнат мръвка ставали на шпек.
Пак по онова време (преди 10 Ноември) бяха осъдили един директор на месокомбинат някъде в Златица или Пирдоп за това че в кремвиршите влагал хартиени отпадъци, които вземал от комбината за преработка на хартия във вид на каша. Въобще легенди от Татово време.
В настоящия момент има много съвременни предприятия с много съвременни технологии и високо ниво на контрол. Притесняват ме малките цехчета, които през деня работят коректно и по Европейски изисквания, а вечер забъркват каквото и както си знаят.
ДА НИ Е СЛАДКО!
- MegatroniC
- потребител
- Мнения: 717
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Шурея и баща му само такива луканки плющят. Обикалят по селата като дойде времето за зимнина, пазарят някой куц кон и айдеееееsikywrc написа: Луканката се прави с конско. Другото може и от соя да се прави

Пък и какво се вживявате сякаш не сте били в казармата, аз там съм ял туршия с плъхове вътре

-
- потребител
- Мнения: 101
- Регистриран: 09 окт 2006, 10:27
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600, 74 kW, Hatchback, 2000 г.
- Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Ето тук http://www.bnap.org/?p=94" onclick="window.open(this.href);return false; има интересна информация за кренвиршите, които ядем, а и още доста интересни теми във форума.
А и като си купиш свинско от магазина не се знае с какво са го хранили и какво има в месото му. Може би вече и самите прасета не приличат на себе си, а са квадратни (като в един идиотски фантастичен филм, където превозваха квадратни прасета:).
На когото му е вкусно да си хапва. Другите да се надяват на вечен живот.
А и като си купиш свинско от магазина не се знае с какво са го хранили и какво има в месото му. Може би вече и самите прасета не приличат на себе си, а са квадратни (като в един идиотски фантастичен филм, където превозваха квадратни прасета:).
На когото му е вкусно да си хапва. Другите да се надяват на вечен живот.
- pantata
- потребител
- Мнения: 1374
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
Прасета всякакви, гледат ги според това за какво ще се използва после месото, има едни прасета които имат слой коя, малко сланина малко месо пак слани пак месо и така 3-4 пъти и се правят за беконkostalav написа:Ето тук http://www.bnap.org/?p=94" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; има интересна информация за кренвиршите, които ядем, а и още доста интересни теми във форума.
А и като си купиш свинско от магазина не се знае с какво са го хранили и какво има в месото му. Може би вече и самите прасета не приличат на себе си, а са квадратни (като в един идиотски фантастичен филм, където превозваха квадратни прасета:).
На когото му е вкусно да си хапва. Другите да се надяват на вечен живот.


- Bijutera
- потребител
- Мнения: 1850
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Кренвирши ? Не ги яжте !
бе ясно е,че ядем боклуци,но кво му е лошото на конското месо че така го каза?
Месо е,не са пера,кокали и нокти на разни птици...да ни е сладко,дано наистина тия фирми дето правят салами,кренвирши и тн се контролират строго щото като чета кво си говорят хората по форумите гнус ме фаща

Месо е,не са пера,кокали и нокти на разни птици...да ни е сладко,дано наистина тия фирми дето правят салами,кренвирши и тн се контролират строго щото като чета кво си говорят хората по форумите гнус ме фаща


Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 32 госта