фарове на мондео 1
-
- потребител
- Регистриран: 24 ное 2008, 09:12
- Модел на автомобила: мондео 1
- Status: Извън линия
фарове на мондео 1
здравейте,
от скоро имам мондео 1 дизел комби и имам проблем с фаровете. Когато регулирам късите да светят нормално то дългите ми "свалят самолети" за да са добре дългите трябва да сваля целият фар толкова надолу ,че късите ми светят в краката и нищо не виждам. Моля помогнете, как да реша проблема.
от скоро имам мондео 1 дизел комби и имам проблем с фаровете. Когато регулирам късите да светят нормално то дългите ми "свалят самолети" за да са добре дългите трябва да сваля целият фар толкова надолу ,че късите ми светят в краката и нищо не виждам. Моля помогнете, как да реша проблема.
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Re: фарове на мондео 1
Като се свали отзад капачката на фара - вътре има още врътки за регулиране.
Не са само тези отвън.
Не са само тези отвън.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
вътре няма врътки. това са механизмите които са свързани с двете пластмасови врътки отгоре на фаровете. регулирай от там. не е задължително да работят. ако са ти сваляни фаровете и не са притегнати механизмите вътре то врътките прескачат и не въртят.
проблема ти е много странен. късите и дългите са на едно тяло и такъв ефект е невъзможен. може би критерия ти за нормални къси е близко до дълги.
проблема ти е много странен. късите и дългите са на едно тяло и такъв ефект е невъзможен. може би критерия ти за нормални къси е близко до дълги.
-
- потребител
Shooter написа:вътре няма врътки. това са механизмите които са свързани с двете пластмасови врътки отгоре на фаровете. регулирай от там. не е задължително да работят. ако са ти сваляни фаровете и не са притегнати механизмите вътре то врътките прескачат и не въртят.
Благодаря за отговорите, обаче врътките които са отгоре работят а късите съм ги регулирал да светят на 20 метра и при това положение когато спра на 20м. от блока дългите осветяват началото на вторият етаж.
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Аз обаче си мисля че врътките вътре (тя е само една такава за всеки фар) нямат нищо общо с тези отвън и са за регулиране на положението на рефлекторите за къси/дълги един спрямо друг.
Преди малко ги гледах внимателно - нямат връзка с външните врътки.
Моите не съм ги въртял, но фаровете са ми добре.
Може и да греша разбира се ... а може и моите фарове да са друг модел, но са оригинални на форд.
Преди малко ги гледах внимателно - нямат връзка с външните врътки.
Моите не съм ги въртял, но фаровете са ми добре.
Може и да греша разбира се ... а може и моите фарове да са друг модел, но са оригинални на форд.
-
- потребител
Още един път ви благодаря за съветите , ще си отворя фаровете , за да видя за къкво става въпрос.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Такъв ефект се получаваше едно време на москвичите ако сложиш крушката обратно. не знам тук възможно ли е, но провери. врътките които държат крушките са доста дълги и не се вижда как ляга крушката. да не би да не е завъртяна добре или да не ляга добре.
-
- потребител
мамка му всичко в фара си е наред ама дългите пак светят на майната си
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Колега едно време по автосервизите имаше стенндове за регулиране на фарове потърси някъде да ти ги регулират за да си сигурен че светят както трябва за да ти светят на теб нормално и да не заслепяваш насрещно движещите се
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
първо виж дали изобщо имаш бленди на късите !oraprex написа:здравейте,
понеже са "форд" (пласмаса) пожълтяват и автоджамбазите ги махат за да са по "секси"