Да се похваля с новото БУ - New Ford Fiesta (2009)
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
- Status: Извън линия
Re: Да се похваля с новото БУ - New Ford Fiesta (2009)
Кой каза,че и при Форд не е така?Ако си поръчаш колата с каквито екстри искаш,то такава и ще си я получиш.Сроковете не са големи.Нашия C-MAX дойде за около месец и половина,при индивидуална поръчка.Форд е една от малкото фирми,която ти позволява да си конструираш колата сам.Естествено има и някои ограничения,свързани с различните нива (и от там различни цени),но не си мислете,че при другите фирми е различно.А колкото до колите ,които са на склад(те дори и не са всичките на склад,ама това е друга тема),то вносителите си ги поръчват предварително с някои екстри,които те смятат за привлекателни и който не е доволен от тях,си поръчва индивидуален автомобил.focusfocus написа:Ето затова казах и по-горе че ако ще си взимам нов форд няма да е от БГ.
За пример опел, казваш какво искаш и го имаш.
И искам да питам за какъв........... чакам 3 месеца, ако не за да произведат колата по мой вкус.
- CEC0087
- Потребител
- Регистриран: 14 юли 2006, 21:44
- Модел на автомобила: Ford Focus mk2 06
Ford Orion 1.4 92 - Местоположение: Пловдив
Въпросат ни към Мото пфое беше следния !!! Като нямате колата която ние искаме не може ли да си порачаме кола и да си изчакаме 3 месеца и да ни я доставите с каквото ние искаме?synthez 3D написа:Кой каза,че и при Форд не е така?Ако си поръчаш колата с каквито екстри искаш,то такава и ще си я получиш.Сроковете не са големи.Нашия C-MAX дойде за около месец и половина,при индивидуална поръчка.Форд е една от малкото фирми,която ти позволява да си конструираш колата сам.Естествено има и някои ограничения,свързани с различните нива (и от там различни цени),но не си мислете,че при другите фирми е различно.А колкото до колите ,които са на склад(те дори и не са всичките на склад,ама това е друга тема),то вносителите си ги поръчват предварително с някои екстри,които те смятат за привлекателни и който не е доволен от тях,си поръчва индивидуален автомобил.focusfocus написа:Ето затова казах и по-горе че ако ще си взимам нов форд няма да е от БГ.
За пример опел, казваш какво искаш и го имаш.
И искам да питам за какъв........... чакам 3 месеца, ако не за да произведат колата по мой вкус.
Отговора!!! При тази икономическа криза която се задава не е възможно това шефовете не позволяват имаме достатачно коли на склад ( 2.0 мондео черно имаха само две вече е 1 защото едната я взехме) ако някой не вярва да иде до Мото пфое да направи опит да си порача и ще видим отговора
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Миналата година нямаше криза и колите се поръчваха без проблем.Ясно е,че в сегашния момент ще има промени и автомобилите на склад ще са приоритет,особено след като заводите не работят,а производителите имат нужда от пари в наличност.Не си мислете обаче,че при другите марки е различно.
-
Аз изкарвам пари за нов автомобил за 3-4 години! При това с честен труд. Не ме интересува дали има криза или не и колко са ликвидни МП или не са, Аз не си купуван дъвки от Нон-Стопа, че да ми кажат - "сега е криза и имаме само ментови"! Това е инвестиция за поне 5 години. Това какво е реяил маркетинга на МП, че е изгодно за тях не трябва да е в мой ущърб.synthez 3D написа:Миналата година нямаше криза и колите се поръчваха без проблем.Ясно е,че в сегашния момент ще има промени и автомобилите на склад ще са приоритет,особено след като заводите не работят,а производителите имат нужда от пари в наличност.Не си мислете обаче,че при другите марки е различно.
А и тук говорим за сбъркана ценова поръчка! Ценова листа, която не отговаря на истината! За подписан договор, който МП не може да спази!
И най-важното: покупката на нов автомобил би трябвало да е един малък празник,а не изтерзан процес на пазарлък тип - "или това или разваляме договора"
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
стария модел все още се продава. от мото пфое явно и те бъркат като продават новия. но нещо не схванах похвали ни се, че ще си взимаш кола, а сега май нещата отиват да недоволстваш и намерение да си търсиш правата?angel.krasimirov написа:Аз изкарвам пари за нов автомобил за 3-4 години! При това с честен труд. Не ме интересува дали има криза или не и колко са ликвидни МП или не са, Аз не си купуван дъвки от Нон-Стопа, че да ми кажат - "сега е криза и имаме само ментови"! Това е инвестиция за поне 5 години. Това какво е реяил маркетинга на МП, че е изгодно за тях не трябва да е в мой ущърб.synthez 3D написа:Миналата година нямаше криза и колите се поръчваха без проблем.Ясно е,че в сегашния момент ще има промени и автомобилите на склад ще са приоритет,особено след като заводите не работят,а производителите имат нужда от пари в наличност.Не си мислете обаче,че при другите марки е различно.
А и тук говорим за сбъркана ценова поръчка! Ценова листа, която не отговаря на истината! За подписан договор, който МП не може да спази!
И най-важното: покупката на нов автомобил би трябвало да е един малък празник,а не изтерзан процес на пазарлък тип - "или това или разваляме договора"

-
Имат си съвсем отделни ценови листи за Новата Фиеста! Не, напротив, автомобила е прекрасен, но МП с техните глупости за невъзножни поръчки ти убиват изживяването! Не можело да си поръчая автомобил. Та то това е 40% от емоцията! Да си вземеш вече направен или да си купиш на 1 година те дели само другата готина част - да я разопаковаш! За тези 2 момента плащам поне 30% повече и те се опитват да ми ги вземат заради финансовите си проблеми. Това еlicho написа:стария модел все още се продава. от мото пфое явно и те бъркат като продават новия. но нещо не схванах похвали ни се, че ще си взимаш кола, а сега май нещата отиват да недоволстваш и намерение да си търсиш правата?angel.krasimirov написа:Аз изкарвам пари за нов автомобил за 3-4 години! При това с честен труд. Не ме интересува дали има криза или не и колко са ликвидни МП или не са, Аз не си купуван дъвки от Нон-Стопа, че да ми кажат - "сега е криза и имаме само ментови"! Това е инвестиция за поне 5 години. Това какво е реяил маркетинга на МП, че е изгодно за тях не трябва да е в мой ущърб.synthez 3D написа:Миналата година нямаше криза и колите се поръчваха без проблем.Ясно е,че в сегашния момент ще има промени и автомобилите на склад ще са приоритет,особено след като заводите не работят,а производителите имат нужда от пари в наличност.Не си мислете обаче,че при другите марки е различно.

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Колеги, когато човек не задава достатъчно въпроси при покупка, ВИНАГИ има неприятни изненади и това се отнася от покупка на дребен електроуред, до покупка на кола. Аз не съм на мнение, че офертите на Форд са некоректни. В стартовото ниво на никоя марка няма управление на CD от волана, освен може би на ягуар, ламборджини или ферари. Естествено, че ще запишат, че CD-то и управлението от волана са серийно производство, все пак това е екстра, която се предлага и произвежда, а не е нещо специфично и индивидуално, като например да си поръчаш кола с розова тапицерия / виждала съм розова фиеста с розова тапицерия в София/.
Преди да си поръчам фиестата обиколих доста марки и събрах много оферти- за опел корса и то от 2 различни вносителя, единия от който освен че предложи това, което исках на по-висока цена не даде информация относно екстрите, а аз задавах доста конкретни въпроси; тойта ярис- там изрично ми обясниха, че макар че бяха записани доста екстри като опция срещу допулнително заплащане не всички се предлагат в базовия и среден клас модел- същото ми го обясниха и в Мото Пфое; излишно е да изпадам в подробности какво ми предложиха и как ми представиха информацията в ситроен, пежо и фолксваген....
Това, което установих в цялата тази обиколка на автосалони, вкл. и автоизложението беше, че няма марка, която в базовия модел да предлага екстри, които са опция в най-високото ниво на оборудване и естествено никой не ти казва това, докато не зададеш конкретен въпрос.
Това, което наклони решението ми за форд беше, че за цената, която получих сравнено с другите марки, получих най-много екстри, а в последствие открих и други екстри, които въобще не бяха записани в офертата. Освен това търговеца ми предложи допълнителни екстри, които увеличаха предложената лизингова вноска само с 10 лева, а екстрите, които получих бяха много повече от тези, които предварително бях планирала.
По отношение на цвета на таблото и тапицерията- избрах си и двете. Естествено за всяко ниво на оборудване имаш право да избираш измежду определен брой варианти, но в крайна сметка при поръчката знаех какъв цвят, ще е колата отвътре и на какви фигурки ще е тапицерията. Но отново се стигна до подробно описание на цвета на таблото и тапицерията в офертата към договора, който подписах благодарение на това, че зададох квъпроси. Практиката е, че различните марки предлагат като опция различни видове тапицерия, но с какво точно тапицерия и цвят на таблото, ще дойде твоята кола зависи единствено от това, дали ще си го посочиш като изискване.
Давам и конкретен пример при моята поръчка, колата ми щеше да дойде без запалка, защото споменах че не пуша и не държа да имам пепелници в колата, а все пак запалка е "екстра", която се предлага от доста, след като изрично казах, че искам запалка, получих.
Опцията за уптравление на CD от волана е да си купуш CD с дистанционно, монтираш дистанционното на волана и получаваш управление на CD от волана.
И не на последно място не съм на мнение, че само форд не предлага отстъпки. Преди да излезне новия фокус фокус, който стандартно беше 30 000, се предлагаше с абсолютно същите екстри, но за 24 990, същото е в момента и с фиестата, същото е и при тойота в момента има отстъпки до 7 000 и то само, защото през пролетта, ще пуснат новите модели. Така, че практиката за големи отстъпки, съществува при всички марки и се появява преди пускане на на пазара на нови модели.
Преди да си поръчам фиестата обиколих доста марки и събрах много оферти- за опел корса и то от 2 различни вносителя, единия от който освен че предложи това, което исках на по-висока цена не даде информация относно екстрите, а аз задавах доста конкретни въпроси; тойта ярис- там изрично ми обясниха, че макар че бяха записани доста екстри като опция срещу допулнително заплащане не всички се предлагат в базовия и среден клас модел- същото ми го обясниха и в Мото Пфое; излишно е да изпадам в подробности какво ми предложиха и как ми представиха информацията в ситроен, пежо и фолксваген....
Това, което установих в цялата тази обиколка на автосалони, вкл. и автоизложението беше, че няма марка, която в базовия модел да предлага екстри, които са опция в най-високото ниво на оборудване и естествено никой не ти казва това, докато не зададеш конкретен въпрос.
Това, което наклони решението ми за форд беше, че за цената, която получих сравнено с другите марки, получих най-много екстри, а в последствие открих и други екстри, които въобще не бяха записани в офертата. Освен това търговеца ми предложи допълнителни екстри, които увеличаха предложената лизингова вноска само с 10 лева, а екстрите, които получих бяха много повече от тези, които предварително бях планирала.
По отношение на цвета на таблото и тапицерията- избрах си и двете. Естествено за всяко ниво на оборудване имаш право да избираш измежду определен брой варианти, но в крайна сметка при поръчката знаех какъв цвят, ще е колата отвътре и на какви фигурки ще е тапицерията. Но отново се стигна до подробно описание на цвета на таблото и тапицерията в офертата към договора, който подписах благодарение на това, че зададох квъпроси. Практиката е, че различните марки предлагат като опция различни видове тапицерия, но с какво точно тапицерия и цвят на таблото, ще дойде твоята кола зависи единствено от това, дали ще си го посочиш като изискване.
Давам и конкретен пример при моята поръчка, колата ми щеше да дойде без запалка, защото споменах че не пуша и не държа да имам пепелници в колата, а все пак запалка е "екстра", която се предлага от доста, след като изрично казах, че искам запалка, получих.
Опцията за уптравление на CD от волана е да си купуш CD с дистанционно, монтираш дистанционното на волана и получаваш управление на CD от волана.

И не на последно място не съм на мнение, че само форд не предлага отстъпки. Преди да излезне новия фокус фокус, който стандартно беше 30 000, се предлагаше с абсолютно същите екстри, но за 24 990, същото е в момента и с фиестата, същото е и при тойота в момента има отстъпки до 7 000 и то само, защото през пролетта, ще пуснат новите модели. Така, че практиката за големи отстъпки, съществува при всички марки и се появява преди пускане на на пазара на нови модели.
FORD - Feel the difference.
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Браво Polly.Много точно ги описа нещата.Понеже и ние го извървяхме този път(дори два пъти)съм напълно съгласен с теб.От опит мога да кажа,че няма друга марка автомобили с толкова богат избор от цветове в интериора и възможност за избор на опции.Все още новата Фиеста е прекалено нова и информацията за възможностите за избор не е достигнала до дилърите.Сигурен съм,че дори още няма издаден каталог на български,а да не говорим за упътване за употреба.Според мен не е правилно да се продава стока без да се предостави достатъчно информация,но уви, живеем в България и това е така при всичките вносители.
-
Поли,Polly написа:Колеги, когато човек не задава достатъчно въпроси при покупка, ВИНАГИ има неприятни изненади и това се отнася от покупка на дребен електроуред, до покупка на кола. Аз не съм на мнение, че офертите на Форд са некоректни. В стартовото ниво на никоя марка няма управление на CD от волана, освен може би на ягуар, ламборджини или ферари. Естествено, че ще запишат, че CD-то и управлението от волана са серийно производство, все пак това е екстра, която се предлага и произвежда, а не е нещо специфично и индивидуално, като например да си поръчаш кола с розова тапицерия / виждала съм розова фиеста с розова тапицерия в София/.
Опцията за уптравление на CD от волана е да си купуш CD с дистанционно, монтираш дистанционното на волана и получаваш управление на CD от волана.![]()
И не на последно място не съм на мнение, че само форд не предлага отстъпки. Преди да излезне новия фокус фокус, който стандартно беше 30 000, се предлагаше с абсолютно същите екстри, но за 24 990, същото е в момента и с Фиестата, същото е и при тойота в момента има отстъпки до 7 000 и то само, защото през пролетта, ще пуснат новите модели. Така, че практиката за големи отстъпки, съществува при всички марки и се появява преди пускане на на пазара на нови модели.
тук не става въпрос за недомислия, а за разлика м/у записано нещо в договора за поръчка и последващо обаждане от дилъра, че тази екстра не се предлага в това ниво на оборудване изобщо, а аз вече съм дал 270 лв. за халогените. Не знам за Ферарри, но в ценовата листа на Фиеста (колега я е сложил в първата страница на темата) ясно е записано - управление на CD от волана с четирипосочен осветен бутон!!!
Другото, което ме дразни е, че ми се изтъква факта "че имам ункиалната визмовност и ми се прави невероятен жест, че мога да си поръчам автомобил по мой вкус и възможности, а не да взема някой от наличните, че дори и карани по 200-300 км автомобили!
Не на последно място искам да кажа, че има доооста половителни неща. Едно от тях е обслужването - наистина на ниво. Момичето търговец остава 3 пъти след работното и време, за да се съобрази с моето и да може да изберем автомобил. Но почти всеки път, когато трябваше да иска разрешение за абсурдни неща от някакъв псевдомениджър в София имахме търкания! Абсурди от рода - може ли клиента да си поръча автомобил, който нямаме в наличност?!! За мен това нещо го няма в по-розовата част на Европа. Да не говорим, че там ESP е стандарт при Фиеста, лизинга е с 0% лихва за 4 години, толкова е гаранцията и т.н. и т.н., а цената е същата!
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
@angel.krasimirov
новата е по-голяма. според този каталог: каталог форд в англия
ама колко е актуален не знам
гледах в сравнение със стария

-
За да не стават грешки:licho написа:@angel.krasimirov
Форд Фиеста от 2005 до 2008 е със следните размери: дължина/широчина/височина - 3918/1685/1468
Форд Фиеста от м. Септември 2008 е със следните размери: дължина/широчина/височина - 3958/1722/1493
Новата е не само по-голяма, но и с 20 кг. по-лека от старата. Освен това вътрешното пространство е много по-голямо, а и е доста по-аеродинамична.
- mimito_to
- потребител
- Регистриран: 10 юли 2007, 10:18
- Модел на автомобила: ford Escort
- Контакти:
ХА ха ПРОДАВА4А да по4ерпи

- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
mimito_to написа:ХА ха ПРОДАВА4А да по4ерпи![]()
![]()
нека си я закара в гаража пък черпенето е лесно

-
Само да дойде невредима, черпенето ще е НЕНОРМАЛНОBijutera написа:mimito_to написа:ХА ха ПРОДАВА4А да по4ерпи![]()
![]()
нека си я закара в гаража пък черпенето е лесно

Малко след Нова Година ми потвърдиха от МП, че е приета поръчката от Форд и ще бъде изпълнена...
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
Това не е никаква отстъпка. С тези уж привлекателни цени си изчистват морално остарелите модели, а след това обезценяването им ще е чудовищно.Polly написа:Преди да излезне новия фокус фокус, който стандартно беше 30 000, се предлагаше с абсолютно същите екстри, но за 24 990, същото е в момента и с фиестата
Тези фиести дето ги напускаха за по 20 000лв не знам кои луди си ги купуват, при положение, че новият модел е вече факт, а разликата в цената не е кой знае колко голяма.
-
Не е така. За 18 000 си взимаш Фиеста с регистрация 2009-та с отстъпка 5000 лв.! Автомобила си е чисто нов и ако трябва да си вземеш нова кола за тези пари и с тези екстри мога да ти кажа, че ценовия хит Дачия Сандеро с тези екстри, цвят металик, климатик, CD и ал. джани струва над 20 000 лв. Надали Сандеро ще се обезцени по-малко от Фиеста. Ако си мислиш, че новият модел с такива екстри и базово ниво може да получиш за по-малко от 25 000 лв. си в много голяма грешка. Аз лично се колебах до последно, но накрая прежалих 3 000 лв. и скочих на новия модел, който е с по-малък мотор, 3 врати, не е металик и е без ал. джанти за 22 500 лв с 5% отстъпка в ценатаtoto написа:Това не е никаква отстъпка. С тези уж привлекателни цени си изчистват морално остарелите модели, а след това обезценяването им ще е чудовищно.Polly написа:Преди да излезне новия фокус фокус, който стандартно беше 30 000, се предлагаше с абсолютно същите екстри, но за 24 990, същото е в момента и с фиестата
Тези фиести дето ги напускаха за по 20 000лв не знам кои луди си ги купуват, при положение, че новият модел е вече факт, а разликата в цената не е кой знае колко голяма.

- TPECHAT
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2007, 19:30
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0i Ghia 115 (1985), Focus 1.6 100 (2011), Kuga 1.5 120 (2019)
честито!
и аз много ги мислех малките колички и май след година ще взема новото КА
и аз много ги мислех малките колички и май след година ще взема новото КА

- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
Не ме разбра какво имах в предвид. Идеята ми е, че всеки нов модел обезценява стария. Ако купиш от по-стария модел фиеста и купиш новия модел, след 5-10 години цената на стария ще е доста по-надолу от цената на новия. Не знам това до колко важи за фиестите, но за пример мога да дам Audi A4:angel.krasimirov написа:Не е така. За 18 000 си взимаш Фиеста с регистрация 2009-та с отстъпка 5000 лв.! Автомобила си е чисто нов и ако трябва да си вземеш нова кола за тези пари и с тези екстри мога да ти кажа, че ценовия хит Дачия Сандеро с тези екстри, цвят металик, климатик, CD и ал. джани струва над 20 000 лв. Надали Сандеро ще се обезцени по-малко от Фиеста. Ако си мислиш, че новият модел с такива екстри и базово ниво може да получиш за по-малко от 25 000 лв. си в много голяма грешка. Аз лично се колебах до последно, но накрая прежалих 3 000 лв. и скочих на новия модел, който е с по-малък мотор, 3 врати, не е металик и е без ал. джанти за 22 500 лв с 5% отстъпка в цената
Audi A4 2000 година се продава за максимум 13 000 - 15 000лв, докато Audi A4 2001 (по-новият модел) започва от 18 000 - 19 000лв. Т.е. разликата в закупуването на колите като нови може и да е няколко месеца, но от разликата в моделите разликата на старо е около 5000лв. Или с други думи - когато предстои излизане на нов модел е нормално да падне цената на по-стария докато го изчистят от магазините и складовете.
Иначе си направил много добър избор - поздравления! И със здраве да си я караш като пристигне

- JohnnieSmoker
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2008, 16:13
- Модел на автомобила: Ford Focus, 1.8, TDDI
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Когато някой си купува нова кола от автосалон,значи материално е добре и едва ли ще мисли колко ще му се обезцени колата след 10г.Когато минат 3-4г.той просто я продава и с парите прави начална вноска за нова кола и продължава да си плаща.