Двигателя работи с прекъсване
-
- потребител
- Регистриран: 08 юни 2007, 09:42
- Модел на автомобила: Ескорт 1,6 16V 94г.
- Status: Извън линия
Двигателя работи с прекъсване
Колеги, проблемът се получи така. Преди пет - шест дена една вечер заредих бензин А95 от ОМВ за 40 лева. Резервоарът беше почти празен, на червена лампа. Прибрах се до в къщи - около 5 -6 км. без да усетя нещо. На другата сутрин, запалвам и тръгвам, но двигателя работи с прекъсване - заеква, както на ниски обороти, така и на около 2-3000.
Подкарах по околовръстното с 80 - 90 км. за да я продухам, но резултат - никакъв. Дори като загрее, продължава. Даже след палене сутрин докато е студена, на празен ход - при 1100 оборота, май го няма. Така е до ден днешен - около 6 дена непрекъснато каране по 25 - 30 км на ден - ходя на работа. Проблеми с паленето сутрин - при мен е - 12 градуса - няма никакви.
Като че ли заеква повече при натоварване - при нагорнище дърпа на пресекулки, като на тласъци дръпва яко, после заекне. Но не е продължително глъхнене, само прекъсване. Аз го свързвам с налятото гориво. Но ако имаше вода, да беше вече се утаила? Мотора е бензин, Ескорт, 1,6 16V ЕFІ.
Подкарах по околовръстното с 80 - 90 км. за да я продухам, но резултат - никакъв. Дори като загрее, продължава. Даже след палене сутрин докато е студена, на празен ход - при 1100 оборота, май го няма. Така е до ден днешен - около 6 дена непрекъснато каране по 25 - 30 км на ден - ходя на работа. Проблеми с паленето сутрин - при мен е - 12 градуса - няма никакви.
Като че ли заеква повече при натоварване - при нагорнище дърпа на пресекулки, като на тласъци дръпва яко, после заекне. Но не е продължително глъхнене, само прекъсване. Аз го свързвам с налятото гориво. Но ако имаше вода, да беше вече се утаила? Мотора е бензин, Ескорт, 1,6 16V ЕFІ.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Двигателя работи с прекъсване
Долей гориво от друга бензиностанция или сипни малко чист спирт. Предполагам вече си изгорил тази боза, която си си сипал...
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Дали е само заради бензина? А къде точно си заредил? Аз досега май с бензин проблеми не съм имал, въпреки че мога да кажа със сигурност чак като ми проверят доста работи по колата, което ще стане тия дни.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
- Регистриран: 08 ное 2008, 19:44
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i 1991
източи бензина , то ще остане в резервоара малко няма как да го източиш всичкия , сипи си малко от друга бензиностанция в едно шише или туба и като ти спре колата нацяло вече като нямаш от ОМВ-то си налей този от тубата и ако се оправи значи бензина е скапан дето си го налял от ОМВpeterdi_bg написа:Дали е само заради бензина? А къде точно си заредил? Аз досега май с бензин проблеми не съм имал, въпреки че мога да кажа със сигурност чак като ми проверят доста работи по колата, което ще стане тия дни.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Малка подробност - ако караш описаната от колегата кола (в профил) до свършване на бензина...рискуваш да сменяш и бензинова помпа!!!nimrod_83 написа:източи бензина , то ще остане в резервоара малко няма как да го източиш всичкия , сипи си малко от друга бензиностанция в едно шише или туба и като ти спре колата нацяло вече като нямаш от ОМВ-то си налей този от тубата и ако се оправи значи бензина е скапан дето си го налял от ОМВpeterdi_bg написа:Дали е само заради бензина? А къде точно си заредил? Аз досега май с бензин проблеми не съм имал, въпреки че мога да кажа със сигурност чак като ми проверят доста работи по колата, което ще стане тия дни.
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Колега дано е бензина, другия вариант е бензиновата помпа да не прави достатъчно налягане или запушен бензинов филтър (сменял ли си го).
Аз сменях скоро, нова помпа и работа 240 лв., не ти го пожелавам, но при мен не искаше и да запали, но при каране на бензин ги правеше описаните от теб неща, не карай в резервата и на стрелката много не вярвай, при мен 15 л. показваше половин резервоар.
Аз сменях скоро, нова помпа и работа 240 лв., не ти го пожелавам, но при мен не искаше и да запали, но при каране на бензин ги правеше описаните от теб неща, не карай в резервата и на стрелката много не вярвай, при мен 15 л. показваше половин резервоар.
-
- потребител
- Регистриран: 08 ное 2008, 19:44
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i 1991
прав си не се бях сетил за това, но как може тогава да разбре нали е от бензина. Пише че е заредил за 40 лева , а това са си около 25 литра. Ако е много зле горивото ще има да се мъчи докато го изхаби , а може и да се прецака колатаkEFi написа:Малка подробност - ако караш описаната от колегата кола (в профил) до свършване на бензина...рискуваш да сменяш и бензинова помпа!!!nimrod_83 написа:източи бензина , то ще остане в резервоара малко няма как да го източиш всичкия , сипи си малко от друга бензиностанция в едно шише или туба и като ти спре колата нацяло вече като нямаш от ОМВ-то си налей този от тубата и ако се оправи значи бензина е скапан дето си го налял от ОМВpeterdi_bg написа:Дали е само заради бензина? А къде точно си заредил? Аз досега май с бензин проблеми не съм имал, въпреки че мога да кажа със сигурност чак като ми проверят доста работи по колата, което ще стане тия дни.
-
- потребител
- Регистриран: 08 юни 2007, 09:42
- Модел на автомобила: Ескорт 1,6 16V 94г.
Здравейте колеги, най напред благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат със съвети. Нещата взеха неочакван обрат - открих причината за прекъсването на мотора но тя няма нищо общо с качеството на бензина. Случайно съвпадение е че започна всичко след наливането му. За всички, които имат двигател като моя - ЗЕТЕК - ще е полезно да чуят какво открих. На 23 декември на пароструйка мих двигателя на колата. След което тя запали от раз и за мен този въпрос беше приключен. Цели 8-9 дена след това - карал съм я постоянно - се появи проблема с прекъсването, тресенето на ниски обороти и заекването, когато съм на баир и давам газ.Не правих никаква връзка. Карах я с проблема още близо две седмици, докато изгоря бензина. Чак вчера - първия почивен ден след това - на дневна светлина реших да търся причината. Когато исках да видя свещите - о ужас - две от кладенчетата в капака на главата където потъват свещите, бяха пълни ДО ГОРЕ с вода! Другите две бяха сухи - работели са само два цилиндъра. Не съм видял вътре свещите как са, защото нямам ключ за тях
Как не съм игорил нещо в бобината при това постоянно късо съединение - не знам. И по страшното - как не се е спукал капака на главата при тези минус 10 градуса толкова дни всяка нощ - бая вода извадих от вътре. А сутрин си палеше от раз. Често трябва да се проверяват леглата на свещите, защото тапите на лулите при миене на мотора не са много надеждни. Дълго писах, но мисля че причината беше интересна.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Луди ли сте да миете в това време?
За моята скоро ще обявя конкурс за разпознаване на цвета
Само стъклата, фаровете, номерата и стоповете забърсвам.
Да беше казал, че си я мил за да те насочим към локвичките.
Не си 1-вия!!!
За моята скоро ще обявя конкурс за разпознаване на цвета

Само стъклата, фаровете, номерата и стоповете забърсвам.
Да беше казал, че си я мил за да те насочим към локвичките.
Не си 1-вия!!!