резерворар на Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 07 май 2008, 15:32
- Модел на автомобила: "Focus" 1.8 TDI ,99г.
- Status: Извън линия
резерворар на Фокус
Колко литра дизелово гориво побира резервоар на форд Фокус 99 1.8 ?
Може малко странен да ви стори въпроса ми,но нямам означение с цифри на него и не мога да разбера.Опитах със зареждане няколко пъти на бензиностанцията да го засека,но не отчита правилно литрите.Благодаря ви!
Може малко странен да ви стори въпроса ми,но нямам означение с цифри на него и не мога да разбера.Опитах със зареждане няколко пъти на бензиностанцията да го засека,но не отчита правилно литрите.Благодаря ви!
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: резерворар на Фокус
53 литра е по каталозите, не ми се е случвало да остана без нафта, та да го видя колко точно ще събере.
При току що светнала лампа за горивото, съм наливал от туби и до капачката събра около 47-48 литра.
При току що светнала лампа за горивото, съм наливал от туби и до капачката събра около 47-48 литра.
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
А, че има ли лампа за резервата Фокуса???DTM написа:53 литра е по каталозите, не ми се е случвало да остана без нафта, та да го видя колко точно ще събере.

Стигал до 20 км оставащи километра до презареждане, стрелката на дебелата черта на нулата, но лампа не свети

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Да не ти е изгоряла ламБата? При мен има ( не е Ghia) и светва контролно като дадеш на контакт... Пробвай я в тест-режима дали ще светне.
- libra
- потребител
Ами не, не съм виждал дори на контакт.debug написа:Да не ти е изгоряла ламБата? При мен има ( не е Ghia) и светва контролно като дадеш на контакт... Пробвай я в тест-режима дали ще светне.

Ще ме светнеш ли как става номера с тест режима?
Дали пък тези, които имат трип компютър не са лишени от тази лапма

Интересно ми е да разбера какво ще се случи ако карам до показания 0, ще спре ли колата

- Sim3
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2007, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDdi '99
- Контакти:
52.7 л дизелово гориво по книга до сега съм заредил най - много 48 л. не смея да я оставя на нула, защото после ще имам проблеми - правило при дизелите. 

- debug
- потребител
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Натискаш бутонът за зануляване на трип-километража и палиш колата без да го пускаш, след като запали държиш още малко и ще ти изпише "TEST". След това с по едно натискане минаваш през различните тест-режими, в режим "bulb" ще ти светнат всички крушки на таблото.libra написа: Ще ме светнеш ли как става номера с тест режима?
http://www.focushacks.com/index.php?modid=37
- libra
- потребител
Мерси, ще пробвамdebug написа:Натискаш бутонът за зануляване на трип-километража и палиш колата без да го пускаш, след като запали държиш още малко и ще ти изпише "TEST". След това с по едно натискане минаваш през различните тест-режими, в режим "bulb" ще ти светнат всички крушки на таблото.libra написа: Ще ме светнеш ли как става номера с тест режима?
http://www.focushacks.com/index.php?modid=37
- libra
- потребител
След направения тест, се оказа че има лампа за резервата, стигнах 16 км оставащи, стрелката слезна около 0.5 мм под дебелата черта, но лампата не свети....
Или ще се реша някой ден да падна до 0, или се отказвам и спирам с експериментите
Или ще се реша някой ден да падна до 0, или се отказвам и спирам с експериментите

-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
KRAFTSTOFF
Tankinhalt
Benzinmotor: 55 Liter
Dieselmotor: 52,7 Liter
Лампата ми светва още на около 47 литра.
Tankinhalt
Benzinmotor: 55 Liter
Dieselmotor: 52,7 Liter
Лампата ми светва още на около 47 литра.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Лампата щом работи, остава сигнала който идва от нивомера да се губи някъде. Всъщност не знам как точно е осъществено сработването на лампата за резервата. Дали на нивомера има някаква зона, при достигането на която се затваря или отваря накакъв контакт и лампата получава сигнал. Предполагам че е така....libra написа:След направения тест, се оказа че има лампа за резервата, стигнах 16 км оставащи, стрелката слезна около 0.5 мм под дебелата черта, но лампата не свети....
16км по трип компютъра, а дали са толкова и дали стрелката показва вярно? Моята лампа светва приблизително при едно и също положение на стрелката, и само един път съм оставял стрелката да съвпадне с нулата на циферблата, е не угасна

- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Хмм, и аз не съм виждал да ми светне лампата с бензиностанцийката...може би не съм го оставял достатъчно празен или не знам и аз, до сега най-много 45 литра съм зареждал, може би още не е бил стигнал до резервата 

- debug
- потребител
Моят пък редовно пада под нулата, има надолу ход към 2-3мм, и още върви... Да видим от пусти мързел кога ще ме остави на път за работа. Минавал съм към 40-45 километра градско след светване на лампата - бензин 2,0. Светва на около 2-3мм над нулата.
- Nassor
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2010, 21:20
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 1.8 115 к.с. 1999 Limited Edition
- Контакти:
Стара тема, но силно ме вълнува. Разбрах че бензина е 55 литра, а някой установи ли на колко литра светва лампата ? Светвала ми е и по груби сметки става въпрос за 6-7 литра.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Резервара е точно 55л.Свалял съм на един фокус .При светнала лампа за резерва източихме 11л. бензин.
-
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps
Аз пък съм чувал, че лампата като светне остават толкова литри, че да можеш да изминеш сто километра, но не съм сигурен. 

- G_o_c_e_v
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 23:04
- Модел на автомобила: C-max 2.0 TDCi 136 к.с. Бордо
Толкова 100км. На фокуса съм карал около 60км на резерва и стрелката си пада на нулата. Почти на нула или 1мм над чертата светва лампата и после 60км стрелката пада до средата на чертата