Централно с китайски машинки
-
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2008, 18:14
- Модел на автомобила: Fiesta 94 1,1 mi (Дзверо ръмжи лошо :) )
- Status: Извън линия
Централно с китайски машинки
Здравейте на всички, купих си 1 машинки от пазара и ми казаха, че ще станат за Фиестата ми но аз не бях сигурен ама пак си ги взех за 12 лева ас
. 2 машинки колкото са ми и вратите та отварям си аз вратата тя е без центрано фабрично, и гледам и не мога да разбера как да ги монтирам. Някой ако се е зблъсквал с този проблем и го е решил ще съм много благодарен да каже как става и снимки ако може. Благодаря!

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: Централно с китайски машинки
Вътр в бравата жилото за вътрешната дръжка е закачено за механизма дето отваря и затваря, той от своя страна задвижва и механизма за отключване и заключване. ти трябва да се хванеш с спицата на машинката за този вторият. Сам разбираш че за целта трябва да си демонтираш бравата от вратата и да я разглобиш. Успех, ще ти трябва особенно ако не си се занимавал с това друг път
. А дали са китайдски или не 90% от ма6инките изглеждат по един и същ начин

-
- потребител
А ако си нямеря оригинални машинки пак ли се същата процедурата-отваряне на брава и монтиране. Благодаря
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Ами няма как да стане без отваряне...... 

- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi '95-LPG X4082
Ситроен С4 '07 (само за подръжка) - Местоположение: Димитровград->Хасково
Ще стане много по лесно с оригинална. Толкова фиести се продават на части. Но не би трябвало да имаш проблем и с закупената. Скъпо си я взел мисля че струва 3.5 бройката. А проверих те са ги вдигнали. Машинката ти трябва да е с 4 извода ако искаш да отлючиш врата и да подаде на другата сигнал за отключване. Ти с какво ще я управляваш с аларма или не.
Мисля че си като моята фиеста това означава че машинката трябва да я поставиш успоредно на земята. Аз съм поставял на опел корса. Проблема беше окабеляването смисъл самият монтаж много лесно. Аз ползвах рапиди и акумулаторна отверка. бях намерил някъде снимки сега ще потърся. Успех с начинанието.
Мисля че си като моята фиеста това означава че машинката трябва да я поставиш успоредно на земята. Аз съм поставял на опел корса. Проблема беше окабеляването смисъл самият монтаж много лесно. Аз ползвах рапиди и акумулаторна отверка. бях намерил някъде снимки сега ще потърся. Успех с начинанието.
-
- потребител
Еми аз нямам аларма та само с ключ ще я отварям иначе и 2те ми машинки са управляващи с 4 или 5 кабела са. cruise ако намериш някакви снимки ще съм много благодарен а и отварянето ако някой каже чалъм ще съм още по-благодарен. 
П.С. Купих си ги от димитровградския пазар
.

П.С. Купих си ги от димитровградския пазар

- cruise
- потребител
1. Машинка
2. нещо като мостче
3. Видии
4. лостче, шишче
Тези ламаринки не ми потрябваха
Двете машинки (7,00лв.) Алармата с дистанционно тип автоматичен нож (35,00лв.)
10,00лв. Ми взе ключар да ми постави ключ в дистанционното Общо 52,00лв. И три дена работа. Да отбележа че не ме пуснаха във форума на Опел да се похваля.
Аз ползвах машинка с две кабелчета като подадеш директно на акумулатора, то се прибира или изважда, като една пишка (както е и моторчето на ниските обороти на нашите фиести ). Разменяш + и – и прави обратното. Това + и – както и обръщането идва от алармата. Реших че като има дистанционо няма нужда като се откл. едната врата да се откл. другата. Защото постоянно се използва дистанционното.
Опела има пръчица, която се натиска и вдига както и при моята жужа (жигула). Между тази пластмаса и ключалката има около 20 см тел (метална пръчка), което представлява като материя като номер 4. Номер 4 има кукичка тази част е към машинката. С номер 2 двете двете ги прилепваш.
Отказвам се да пиша ще потърся снимки мисля че на работата имам
Форда няма такова пластмасово пъпче защото се заключва като бутнеш дръжката за отваряна на вратата навътре. При опела машинката трябва да гледа небето, а при форда да гледа към Двг-то (успоредно на земята).
-
- потребител
До тук добре си се справил чакам продължение. 

- cruise
- потребител
Част 2. Не успях да намеря снимки, а с три снимки всичко щеше да ти се изясни
.
Сега както е написал kriki " Вътр в бравата жилото за вътрешната дръжка е закачено за механизма дето отваря и затваря, той от своя страна задвижва и механизма за отключване и заключване. ти трябва да се хванеш с спицата (аз го кръстих шиш номер 4) на машинката за този вторият. "
Т.Е шпицата за окл. и закл. я хващаш заедно с номер 4 с помоща на номер 2. Здраво стягаш винтчетата на номер 2 по възможност с клещи, след като си я стегнал с отверката, ако имаш хубава (не че хубава а да пасва на болтчето). Трява да монтираш машинката. При корсата имаше едни дупки една от тях я използвах другата я направих с рапид (да вметна много лесно влизат тия рапиди в ламарината на опел десетина съм вкарал вече хващахме бронята на една астра
, Не съм пробвал на Фордчето дали така лесно влизат). Вече като свършип взимаш два кабела и подавап на машинката директно 12V при затворена врата и ако всичко е ОК трябва да се заключва като размениш кабелчета да се заключва.
1.Като поставиш машинката пробва да не закача на стъклото като го пускаш и вдигаш
2.Като поставяш машинката изкарай и пишката навън (т.е. откл. положение)
3. Теста като подаваш импулчета дали ще се закл. и откл. като разменяш поляритета
4.Ако всичко ОК трябва да прекараш кабелчета от врата в купето, което е по трудното май. През маншона дето е до пантата.
Ти имаш две машинки с 4 кабелчеата и нищо друго така ли?
Като си ги взел от Д-град нямаш ли път да се опитаме да се видим и да видим на място. Защото едно е да си види друго е да се пише
Друго не мога да се сетя . Това е за монтажа на машинка (китайска универсална). Вече как ще решиш проблема със самата схема на вързвана зависи с какво разполагаш, Аз предлагам аларма от 35.00лв. от пазара, ако имаш мерак и автоматичен ключ да си направиш.

Сега както е написал kriki " Вътр в бравата жилото за вътрешната дръжка е закачено за механизма дето отваря и затваря, той от своя страна задвижва и механизма за отключване и заключване. ти трябва да се хванеш с спицата (аз го кръстих шиш номер 4) на машинката за този вторият. "
Т.Е шпицата за окл. и закл. я хващаш заедно с номер 4 с помоща на номер 2. Здраво стягаш винтчетата на номер 2 по възможност с клещи, след като си я стегнал с отверката, ако имаш хубава (не че хубава а да пасва на болтчето). Трява да монтираш машинката. При корсата имаше едни дупки една от тях я използвах другата я направих с рапид (да вметна много лесно влизат тия рапиди в ламарината на опел десетина съм вкарал вече хващахме бронята на една астра

1.Като поставиш машинката пробва да не закача на стъклото като го пускаш и вдигаш
2.Като поставяш машинката изкарай и пишката навън (т.е. откл. положение)
3. Теста като подаваш импулчета дали ще се закл. и откл. като разменяш поляритета
4.Ако всичко ОК трябва да прекараш кабелчета от врата в купето, което е по трудното май. През маншона дето е до пантата.
Ти имаш две машинки с 4 кабелчеата и нищо друго така ли?
Като си ги взел от Д-град нямаш ли път да се опитаме да се видим и да видим на място. Защото едно е да си види друго е да се пише
Друго не мога да се сетя . Това е за монтажа на машинка (китайска универсална). Вече как ще решиш проблема със самата схема на вързвана зависи с какво разполагаш, Аз предлагам аларма от 35.00лв. от пазара, ако имаш мерак и автоматичен ключ да си направиш.
-
- потребител
Еми имам схема и някакъв управляващ модул, където 2те машинки трябва да се свържат към него. Ще пробвам някой ден когато имам повечко време сиг след сесията
и ще пиша да видим какво е станало иначе ви благодаря много най-вече на cruise.

- cruise
- потребител
Значи си взел комплект ценртално за две врати. Свързваш по схемата и няма да имаш проблем. Но е добре да си вземеш една алармичка да можеш да заключваш и отключваш с дистанционно. Ако срещнеш някакви затруднения пиши в темата. И успех на изпитите.
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Успех на изпитите и от мен колега и аз цъм студент знам какво е да те скъсат на изпит. По въпроса с монтажа на централното си отдели достатъчно време като се захванеш с това, за час два няма как да стане, ако трябва може и да правиш двете врати в различни дни, да не да ги попилееш и двете, и после да стане нито едната нито другата, а според мен 90% от мъките при фиестата (както и при всички фордове) са за монтажа на машинката и само 10% за прекарването на кабела (само при най-новите е гърч и прекарването накабела) машинката (според мен) трябва да се слойи вертикално в горният край на вратата и обърната на доло (за предните врати) а спицата дето се хваща в бравата да излезе от долната страна на бравата и да се извие на горе към машинката. cruise не се сещам къде може да се хване тази 'спица' ако машинката се сложи хоризонтално, ходът на механизма за заклучване и отключване е на горе и на долу също така не виждам и място за номер 2 (аз му казвам кубче) вътре в бравата (ако не се бъркам говорим за феста от 89 до 96)
- cruise
- потребител
kriki Отвярал съм врата 4 5 пъти и не съм обърнал внимание как е хода на заключването. Може би греша че е наляво и надясно. Както обясних моята се заключва като натисна дръжката за отваряне навътре и оттук заключих за хода че е наляво и надясно.
Номер 2 "купчето" служи за " спояване " на номер 2 "шиша" и спицата за заключване и откл.
Съгласен съм първо едната после другата врата.
Надявам се че rijov е схванал идеята как се поставя машинката и няма да има проблем да реши как да постави машинката в какво направление при отворена врата
.
Номер 2 "купчето" служи за " спояване " на номер 2 "шиша" и спицата за заключване и откл.
Съгласен съм първо едната после другата врата.
Надявам се че rijov е схванал идеята как се поставя машинката и няма да има проблем да реши как да постави машинката в какво направление при отворена врата