Мондео МК3 не загрява!-Проблема е решен
-
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2005, 13:01
- Модел на автомобила: 1ВИ FORD-SIERA 2РИ-FORD MONDEO MK2 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Мондео МК3 не загрява!-Проблема е решен
колега,моята лапа 15 и е дизел,можеби защото я карам на къси разтояния.chefo_ukr написа:колеги я кажете сега като не ви загрява двигатела на тоя студ вдигнали ви разхода драстично.на мен в ми яде 8.5 иначе 6,8-7,5 градско
1ВИ FORD-SIERA, 2РИ-FORD MONDEO MK2, 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
тя и моята е печка същия мотор като твоя.Твойта значи наистина мръзни чак 15.аз иначи също къси разтояния минавам по 10км в едната посоко сутрин и вечер. Е днес се стопли и веднага взе да пада разхода
-
- потребител
- Модел на автомобила: 1ВИ FORD-SIERA 2РИ-FORD MONDEO MK2 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
- Контакти:
е аз по 4 км.сутрин и вечер в едната посока и през наи големите задръствания на канала,и само тръгни спри и за това сигурно.chefo_ukr написа:тя и моята е печка същия мотор като твоя.Твойта значи наистина мръзни чак 15.аз иначи също къси разтояния минавам по 10км в едната посоко сутрин и вечер. Е днес се стопли и веднага взе да пада разхода
1ВИ FORD-SIERA, 2РИ-FORD MONDEO MK2, 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
- vptgp
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2008, 09:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo '02 2.0L tddi 115ps
Колеги,ремонта по колата ми приключи,обаче без задоволителен резултат. Първо майстора каза,че температурния датчик дава грешка в компютъра и трябва да се смени-сменихме го.После побазика още нещо и вика готова е.Пробвах я но нямаше резултат. После разглобяваше цялата охладителна система и водната помпа,но там нямаше никакъв проблем.Също каза,че в кутията за охлаждане на маслото няма никаква клапа и че маркуча,който ми стопля радиатора не бива да се запушва.Видяхме се в чудо и отидохме с майстора до някакъв негов познат,който бил баш майстора на пловдивското мото пфое.Там казаха,че точно тия мондеота излизали така от завода и ,че нито едно мондео(като моето) в Пловдив не загрявало повече от моето.За парното имало някави свещи които топлили антифриза допълнително и затова духало топло даже и да не е загряла колата.Смениха едни маркучи там и това е.Като цяло има положителен резултат,но не такъв какъвто очаквах.Е това беше историята.Все още си мисля,че нещо не е наред.Да разбирам ли,че всички такива мондеота загряват колкото моето(80 градуса максимум без пуснато парно,и градско,и извънградско,при 5 градуса външна темп.)? Ако има нещо питайте.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/368242.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Контакти:
Здравей колега,vptgp написа:Колеги,ремонта по колата ми приключи,обаче без задоволителен резултат. Първо майстора каза,че температурния датчик дава грешка в компютъра и трябва да се смени-сменихме го.После побазика още нещо и вика готова е.Пробвах я но нямаше резултат. После разглобяваше цялата охладителна система и водната помпа,но там нямаше никакъв проблем.Също каза,че в кутията за охлаждане на маслото няма никаква клапа и че маркуча,който ми стопля радиатора не бива да се запушва.Видяхме се в чудо и отидохме с майстора до някакъв негов познат,който бил баш майстора на пловдивското мото пфое.Там казаха,че точно тия мондеота излизали така от завода и ,че нито едно мондео(като моето) в Пловдив не загрявало повече от моето.За парното имало някави свещи които топлили антифриза допълнително и затова духало топло даже и да не е загряла колата.Смениха едни маркучи там и това е.Като цяло има положителен резултат,но не такъв какъвто очаквах.Е това беше историята.Все още си мисля,че нещо не е наред.Да разбирам ли,че всички такива мондеота загряват колкото моето(80 градуса максимум без пуснато парно,и градско,и извънградско,при 5 градуса външна темп.)? Ако има нещо питайте.
мен ме интересува каква е логиката да загрява радиатора преди да е отворил термостата.
- vptgp
- потребител
Мисля,че обясних, обаче ще опитам пак.Палиш си ти колата и очакваш антифриза да циркулира само в малкия кръг,докато не достигне 90 градуса,после да отвори термостата и андтифриза да отиде в радиатора.Обаче маслото на колата се охлажда с антифриз.Отдолу от блока на двигателя излиза маркуч с топъл антифриз,охлаждащ маслото(значи излиза от малкия кръг), и влиза по средата на радиатора,под дебелия маркуч на термостата.И макар и да е малък по диаметър маркуч, е достатъчен да ти стопли радиатора.По този начин колата не може да загрее зимата,защото няма малък кръг на охлаждане. А майсторите ми казаха,че това е нормално.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/368242.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Контакти:
Да,благодаря за изчерпателният отговор,сега ще я погледна да видя какво става там с тези клапи и маркучи.vptgp написа:Мисля,че обясних, обаче ще опитам пак.Палиш си ти колата и очакваш антифриза да циркулира само в малкия кръг,докато не достигне 90 градуса,после да отвори термостата и андтифриза да отиде в радиатора.Обаче маслото на колата се охлажда с антифриз.Отдолу от блока на двигателя излиза маркуч с топъл антифриз,охлаждащ маслото(значи излиза от малкия кръг), и влиза по средата на радиатора,под дебелия маркуч на термостата.И макар и да е малък по диаметър маркуч, е достатъчен да ти стопли радиатора.По този начин колата не може да загрее зимата,защото няма малък кръг на охлаждане. А майсторите ми казаха,че това е нормално.
- chefo_ukr
- потребител
решението е едно ЗИМАТА С КАРТОН И ОДЯЛО:D Аз някаде бях чел че те нащи двигатели са си такива ниско температурни около 80 градуса ни балъците да му мислим.Зна4и трябва да си решаваме проблема с допълнителното подгряване на антифриза.При мен маи си работи ама има нещо гнило там щото докато загрей колата ми загрява и клемата на акумулатора и после се нормализира,може снякой от тези 3 свещи там да се е случило нещо ама неми се занимава на човек писва няма да и слогувам я,е...х от гъза
на лято ще я мисля 

- vptgp
- потребител
Колеги намерих доста интересни теми в един английски форум. И като се зачетох разбрах,че тези мондеота имат два термостата-един главен и един малък- за охлаждането на маслото.Пускам линк към темата http://www.fordmondeo.org/forum/showtop ... id/794731/ и инструкции каде да намерим втория термостат http://www.jackthom.freeserve.co.uk/thermostat.pdf . Лошото е,че човекът,който обяснява има мондео с комън рейл двигател, така че някои чаркалъци може да не са на същото място. Аз още не съм пробвал да търся въпросния термостат.Като имам напредък ще пиша.
-
- потребител
- Контакти:
Браво колега,значи имало лечение,чакам малко да се затопли и я почвам моята колица да я ремонтирам,междувременно ако намериш термостат и направиш нещо пиши колко пара е и тн.ако искаш и ти остави некоя снимка ако си го правиш сам.vptgp написа:Колеги намерих доста интересни теми в един английски форум. И като се зачетох разбрах,че тези мондеота имат два термостата-един главен и един малък- за охлаждането на маслото.Пускам линк към темата http://www.fordmondeo.org/forum/showtop ... id/794731/ и инструкции каде да намерим втория термостат http://www.jackthom.freeserve.co.uk/thermostat.pdf . Лошото е,че човекът,който обяснява има мондео с комън рейл двигател, така че някои чаркалъци може да не са на същото място. Аз още не съм пробвал да търся въпросния термостат.Като имам напредък ще пиша.

-
- потребител
- Контакти:
А тези свещи има ли някои идеа как се пускат или сами си тръгват и кога тръгват,защота аз като пусна климата и веднага се включва перката отпред,и просто забрави да загрее колата.chefo_ukr написа:решението е едно ЗИМАТА С КАРТОН И ОДЯЛО:D Аз някаде бях чел че те нащи двигатели са си такива ниско температурни около 80 градуса ни балъците да му мислим.Зна4и трябва да си решаваме проблема с допълнителното подгряване на антифриза.При мен маи си работи ама има нещо гнило там щото докато загрей колата ми загрява и клемата на акумулатора и после се нормализира,може снякой от тези 3 свещи там да се е случило нещо ама неми се занимава на човек писва няма да и слогувам я,е...х от гъзана лято ще я мисля
- vptgp
- потребител
Колега chano свещите се пускат автоматично когато не ти е загряла колата,а се търси парно. Относно перките,това е нормално,защото се пуска компресора.За да спреш компресора и перките натискаш копчето а/ц два пъти(on и off) и след 30 секунки спират перките и не се пускат отново освен ако не натиснеш AUTO или обдухване на стъклото(защото с пуснат компресор запотеното се маха по-бързо).Скоро ще захващам термостата и ще снимам.
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
що така не съм виждал мондита с кори и одеала в Норвегия ?Я намерете по-кадърни майстори.
- chefo_ukr
- потребител
оп в България сме все пак и повечето майстори като чуят форд и им се обръщат комбалите то не било кола то туй то онуй
имай в предвит че тука повечето са вкарани от Италия а не от Норвегия

-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
имах предвид , че това е доста модерен и стабилен автомобил и няма начин да е заводски пропуск.Проблем при нас не е само Форд - като закараш какъв да е модерен автомобил и се тюхкат - същото важи и за ситроен и пежо и ауди , а за италианки съсвсем не щат да чуят.Интересното е , че най-големите калпазани са във фирмените сервизи.Проблем имаш , но трябва да уцелиш майстор просто.
-
- потребител
- Контакти:
Вижте,аз карам само форд,имал съм сиера,мондео мк2,и сега мондео мк3,и от 3-те съм много доволен,а пък това мк3 направо съм влюбен в него,ако някои каже че има кола която да не се чупи щему стисна ръката,особено след 2000 г.А форда си е страшна машинка.chefo_ukr написа:оп в България сме все пак и повечето майстори като чуят форд и им се обръщат комбалите то не било кола то туй то онуйимай в предвит че тука повечето са вкарани от Италия а не от Норвегия
Аиде със здраве.
-
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2009, 19:34
- Модел на автомобила: Mondeo 2.2 TDCI Ghia
Здравейте. Аз карам МК3 и за сега нямам такъв проблем с затоплчне/охлаждане. Запалвам колата и след 5-6 мин виче си духа топло. Не съм се заглеждал каква е работната й температура но винаги си забива посредата и не мърда ни нагоре, ни надолу. Лятото успях точно 2 пъти да я накарам да си пусне вентилатора. Но и аз съм с друг двигател. Успех колеги!
Поздрави.
Поздрави.
- chefo_ukr
- потребител
спор няма и на мен немие първия форд не мога да кажа че съм луд фен ама на бой скачам. 

- vptgp
- потребител
Така, смених си втория термостат и резултата е налице-след 4-тия километър стрелката е на 90 градуса при 0градуса външна температура. На мен термостата ми струваше 40лв. с 20% отстъпка. В пловдивското мото фое ги има налични(макар и да не знаят за какво им са), иначе може да се наложи поръчване.Утре ще кача снимки как се извършва процедурата и ще кажа номера на продукта.
-
- потребител
- Контакти:
страшен си,чакаме че моито е цялото в кашони отпред.vptgp написа:Така, смених си втория термостат и резултата е налице-след 4-тия километър стрелката е на 90 градуса при 0градуса външна температура. На мен термостата ми струваше 40лв. с 20% отстъпка. В пловдивското мото фое ги има налични(макар и да не знаят за какво им са), иначе може да се наложи поръчване.Утре ще кача снимки как се извършва процедурата и ще кажа номера на продукта.