Да се похваля с новото БУ - New Ford Fiesta (2009)

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
madd
потребител
потребител
Регистриран: 26 яну 2009, 10:21
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.8 D
Status: Извън линия

Re: Да се похваля с новото БУ - New Ford Fiesta (2009)

Мнение от madd » 26 яну 2009, 10:38

Здравейте, колеги! Включвам се в темата по повод на новата Фиеста. Раглеждам от около 2-3 месеца вече за нов автомобил, бях се спрял на няколко модела/марки, но като видях новата Фиеста, някак си ми легна на сърцето :) Но като прочетох тази тема, направо се уплаших!! Наистина ли Мото Пфое са толкова зле?? Как така неможе да си поръчаш индивидуално автомобила? И как така оборудването ще е различно от записаното?? Нали това е идеята, че ако НЕ вземеш наличен автомобил, ще ти бъде израбоен в завода ЗА ТЕБ си и ще бъдат монтирани точно екстрите, които си поръчал...това за пръв път го чувам с различаващо се оборудване..то в базовото оборудване така или иначе няма кой знае какво, незнам как може да се обърка!? А относно един от постовете по-горе, за управлението на cd-то от волана в базовото оборудване - погледнете примерно Kia C'eed, има си го серийно като стой та гледай. Въпросът ми е, какви са неустойките ако колата ти не е това, което си поръчал (колкото и абсурдно да звучи), какво е записано в договора за покупко-продажба, ако може колегата angel.krasimirov да сподели? А също така и ако пресрочат срока за доставка, какви са неустойките (той този срок от 3-4 месеца и без това ми се вижда направо плашещ)...

mitko1962
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.

Мнение от mitko1962 » 26 яну 2009, 14:18

Колега ,не искам да те плаша,но положението с МП наистина е отчайващо.Аз два пъти купувам коли от тях,но винаги правя някакви компромиси.А и отношението им към клиента след като вече си купи колата не е толкова добро.По отношение за поръчка на автомобил изцяло с твои изисквания,мисля че няма.Намират някой автомобил с подобни екстри и ти го предлагат.Автомобил по поръчка има само за милионерите,които плащат големи суми и им правят колата по мярка,както като отидеш да си шиеш костюм.Забравих да ти кажа,че отношението в сервизите на МП зависи от това каква марка кола си купил от тях.Ако си с Волво,Ягуар или джип на Роувър те гледат с едни очи,а ако си с някое малко фордче,с други.

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 26 яну 2009, 15:35

mitko1962 написа:По отношение за поръчка на автомобил изцяло с твои изисквания,мисля че няма.Намират някой автомобил с подобни екстри и ти го предлагат.Автомобил по поръчка има само за милионерите,които плащат големи суми и им правят колата по мярка
Не съм съгласен с това твърдение,защото аз лично си поръчах колата,с такива екстри,каквито исках и поръчката беше изпълнена абсолютно точно!А пък аз не съм милионер все пак :( Поръчката беше изпълнена за 2 месеца и 16 дни,заедно с регистрацията в КАТ.Говорим за индивидуална поръчка,а не за автомобил на склад.
Разбира се това беше преди кризата и всички автомобилостроители не бяха си и помисляли какво може да им се случи.Между другото, как искате да си поръчате нов автомобил по време,когато половината заводи на компанията не работят?Естествено,че няма да може,докато удължената им(пак поради тази криза) коледна ваканция не свърши.Ще видите,че като заработят заводите,отново всеки,ще може да си поръчва автомобила по свое желание.Друг е въпроса дали ще може и дали ще иска да си го плаща.
Изображение

Ruslan
потребител
потребител
Регистриран: 01 яну 2009, 17:07
Модел на автомобила: lada 5

Мнение от Ruslan » 26 яну 2009, 20:33

а какво се бавят толкова и не я пускат офицялно тая кола ? чакат да си продадат всички стари фиести ли ??

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 27 яну 2009, 08:56

Ruslan написа:а какво се бавят толкова и не я пускат офицялно тая кола ? чакат да си продадат всички стари фиести ли ??
Да, точно това чакат. И за да можеш все пак да я видиш на живо в МП трябва да правиш какви ли не аквилибристики и да ги натискаш, та евентуално като докарат колата на някой който си я е поръчал да отидаш да седнеш в нея и да видиш как ще се чувстваш. И ако не изпревариш клиента, който идва да си я вземе няма какво да видиш, защото ги докрвали в МП в деня на предаването - няколко часа преди клиента да си я прибере...
Много ми се ще да седна вътре да видя как е, защото знам колко ще ми струва - направиха ми вече оферта. Но трябва да се види, защото и за Фабия ми направиха оферта - горе-долу за същите пари (но непредлагат подгряване на челното стъкло) и за гранде пунто ми направиха оферта - при това много добра (цената беше с около 2К под Фиестата и отделно за хубавите ми очи свалиха 7%, та офертата стъпи колкото Ка титаниум с малко екстри...) Сега съм в голямо мислене...
Дотук с ОФФ-а

Честито на Ангел за новата придобивка. За да го успокоя, а и не само него ще ви кажа, че не само в МП имат такова отношение към клиентите. Имам колежка, която кара още гаранционен автомобил (Ланд Круизер) от ТМ Ауто. От разговорите по въпроса с отношението към клиента след покупката стигнах до извода, че в МП се държат културно, човешки и само дето не те черпят с кафенце. За отвратително държане съм чувал и при други представители на марки... Така че явно МП са по-добрия вариант.
Да не забравяме все пак, че и там махат хора, заради кризата и всички са нервни. За съжаление махат и обучени хора от сервиза, което неминуемо ще се отрази на след продажната поддръжка на колите там...

Айде стига съм разсъждавал на темата, че стана много дълго и ми изтина кафето :)

madd
потребител
потребител
Регистриран: 26 яну 2009, 10:21
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.8 D

Мнение от madd » 27 яну 2009, 09:57

Е незнам как така? Нямат поне една нова фиеста в showroom-а, така ли? Аз тъкмо се бях залетял да ходя в Младост да я гледам....и защо наистина не я пускат официално вече, че се продава?? Какво като имат от стария модел? Да си го пуснат на някаква промоция да си се продава както Астра Classic или Skoda Octavia Tour и тн..това е супер тъпо, в Германия колата се предлага още от октомври миналата година горе долу! Незнам защо винаги за нас трябва да са огризките, може би политика на автопроизводителите за балканските държави, немога просто да повярвам, че може българските дилъри да са толкова смотани :(

Любо
Администратор
Администратор
Контакти:

Мнение от Любо » 27 яну 2009, 13:30

В Младост не съм ходил и незнам, но в Люлин я няма. Иначе се продава - отиваш, питаш, правят ти оферта, поръчваш и плащаш. Някъде във веригата намират начин ако много държиш да се качиш все пак, но цялата работа е много куца... Интересно ми ако ида и поскам тест драйв с новата фиеста какво ще ми кажат? А иначе се продава поне от 2 месеца в България.
А предната модификация е на промоция - 18990лв, за който иска.
Наистина е тъпо от тяхна страна да не пускат новата Фиеста в шоурума...

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 27 яну 2009, 19:42

Любо написа:
Ruslan написа:а какво се бавят толкова и не я пускат офицялно тая кола ? чакат да си продадат всички стари фиести ли ??
Да, точно това чакат. И за да можеш все пак да я видиш на живо в МП трябва да правиш какви ли не аквилибристики и да ги натискаш, та евентуално като докарат колата на някой който си я е поръчал да отидаш да седнеш в нея и да видиш как ще се чувстваш. И ако не изпревариш клиента, който идва да си я вземе няма какво да видиш, защото ги докрвали в МП в деня на предаването - няколко часа преди клиента да си я прибере...
Много ми се ще да седна вътре да видя как е, защото знам колко ще ми струва - направиха ми вече оферта. Но трябва да се види, защото и за Фабия ми направиха оферта - горе-долу за същите пари (но непредлагат подгряване на челното стъкло) и за гранде пунто ми направиха оферта - при това много добра (цената беше с около 2К под Фиестата и отделно за хубавите ми очи свалиха 7%, та офертата стъпи колкото Ка титаниум с малко екстри...) Сега съм в голямо мислене...
Дотук с ОФФ-а

Честито на Ангел за новата придобивка. За да го успокоя, а и не само него ще ви кажа, че не само в МП имат такова отношение към клиентите. Имам колежка, която кара още гаранционен автомобил (Ланд Круизер) от ТМ Ауто. От разговорите по въпроса с отношението към клиента след покупката стигнах до извода, че в МП се държат културно, човешки и само дето не те черпят с кафенце. За отвратително държане съм чувал и при други представители на марки... Така че явно МП са по-добрия вариант.
Да не забравяме все пак, че и там махат хора, заради кризата и всички са нервни. За съжаление махат и обучени хора от сервиза, което неминуемо ще се отрази на след продажната поддръжка на колите там...

Айде стига съм разсъждавал на темата, че стана много дълго и ми изтина кафето :)
В Мото-Пфое В. Търново има не една, а цели 2 Фиести от новите и изобщо не ги крият.Едната е спортната с 1,6 120 коня. Ако отидеш с парите надали ще те върнат и даже на момента ще си я получиш.
А за черпенето - 3-4 пъти съм ходил и винаги предлагат кафе, сок и т.н. Подробно обясняват всичко, дават каталози, брошури и т.н. Още нямам впечатления от новият им сервиз. Дано и те са така любезни и отзивчиви, макар, че колегата synthez 3D се оплака от смяната на масло при тях.

Потребителски аватар
TPECHAT
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2007, 19:30
Модел на автомобила: Scorpio 2.0i Ghia 115 (1985), Focus 1.6 100 (2011), Kuga 1.5 120 (2019)

Мнение от TPECHAT » 28 яну 2009, 17:01

пичове като гледам то стана тема за новите коли от МП ...

новото КА намира ли се вече, някакъв прайслист дали е изпадал :)

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 28 яну 2009, 17:27

TPECHAT написа:пичове като гледам то стана тема за новите коли от МП ...

новото КА намира ли се вече, някакъв прайслист дали е изпадал :)
Около 20 000лв е КА-то (средно оборудване), имаше го изложено в МОЛ-а на Стамболийски.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Любо
Администратор
Администратор
Контакти:

Мнение от Любо » 29 яну 2009, 11:04

Ка-то го има с две нива на оборудване и два двигателя- бензин 1,2 и дизелов TDCI май беше 1,3...
Нивата на оборудване са 2 - Trend и Titanium.
Цените на бензиновите са 17 хиляди и нещо (7-800 ако не ме лъже паметта) за Trend и с две хиляди отгоре за Titanium (та се връзва под 20 000лв).
Допълнителното оборудване е отделно - от полезните по мое мнение ESP, челно стъкло с подгряване, разни въздушни възглавници, паркинг асистенти, фарове за мъгла... Тук ESP е 1200лв. другите не ги помня :oops:
Има и разни интериорни и екстериорни цветови решения, заврънтулки, линии и чудесии за разкрасяване.
Последна промяна от Любо на 30 яну 2009, 08:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TPECHAT
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2007, 19:30
Модел на автомобила: Scorpio 2.0i Ghia 115 (1985), Focus 1.6 100 (2011), Kuga 1.5 120 (2019)

Мнение от TPECHAT » 29 яну 2009, 16:27

мда... значи горе долу като тук: http://www.ford.co.uk/Cars/NewKa" onclick="window.open(this.href);return false;

еми ще го мислим към края на годината, все пак му дават добър разход на бензин а и не ми се ще да сменям марката с някое айго за по-малка количка, вътре е като скин за Winamp, мен ме кефи точно това де :)

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 31 яну 2009, 13:07

Вчера получих обаждане от Мото-Пфохе, че автомобила вече има номер на шаси и до 20-25 дни ще е тук :)

mitko1962
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.

Мнение от mitko1962 » 31 яну 2009, 17:09

angel.krasimirov написа:Вчера получих обаждане от Мото-Пфохе, че автомобила вече има номер на шаси и до 20-25 дни ще е тук :)
Да ти е честито,и скоро и номера на двигателя да научиш.

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Мнение от vargala81 » 31 яну 2009, 18:55

mitko1962 написа:
angel.krasimirov написа:Вчера получих обаждане от Мото-Пфохе, че автомобила вече има номер на шаси и до 20-25 дни ще е тук :)
Да ти е честито,и скоро и номера на двигателя да научиш.
:D :D то номера на двигателя е ясен,послредните 2/3 букви и цифри

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”