Форд Фокус разход на гориво
- 
				peter_k
- потребител 
- Регистриран: 05 фев 2009, 18:34
- Модел на автомобила: Фокус TDCI 115hp, 2004
- Status: Извън линия
Форд Фокус разход на гориво
Здравейте колеги, повода да пиша на тази тема е че от скоро съм собственик на Форд Фокус 1,8 TDCI (115 к.с.) и както се досещате силно ме вълнува въпросът за разхода на гориво на автомобила. До момента съм направил две проби: 1) От светването на лампата сипвам 10л. Shell V-Power и карам само градско (Пловдив) без настъпване (макс. до 2000 оборота) - резултат 130 км. пак до светване на лампата за резервата, т.е. около 7,7 л/100км.; 2) зареждам 12 л. гориво (обикновенна Shell) и каране нормално без ограничения ... до светване на лампата ... точно 120 км. което както и да го смятам си е 10л/100км. Та въпросът ми е това нормално ли е за този двигател при положение че по каталог го дават 7,2л./100 км. Още инфо за колата е модел 2004 г. на около 120000 км., току що сменени всички възможни филтри и консумативи. Има една особенност която си мислех че ще изчезне след смяната на консумативите но уви ... когато е студена не работи равномерно (при подаване на газ леко потреперва) дори гасне понякога и така докато загрее, а това се случва чак след някъде от около 20-на км. (за да застане стрелката на водата по средата) и тогава проблемът изчезва но и аз обикновенно вече съм паркирал (т.е карам на малки разстояния, в рамките на града). Ако разхода не е нормален има ли според вас този проблем нещо общо с горенето; възможно ли е да е повреден термостата или компа?? А, и още: в момента е с летни гуми 205/55/16 (напомпени според спецификациите), ако това ще ви помогне. Благодаря предварително!

- cenzor
- потребител 
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: Форд Фокус разход на гориво
Прави тестовете с "пълно-пълно", а не "празно-празно".
Тоест наливаш до макс (да протече навън ), караш поне 200км, после пак на макс.
), караш поне 200км, после пак на макс.
После делиш литрите на изминатите км, умножаваш по 100 и получаваш разхода си: х/100км.

Тоест наливаш до макс (да протече навън
 ), караш поне 200км, после пак на макс.
), караш поне 200км, после пак на макс.После делиш литрите на изминатите км, умножаваш по 100 и получаваш разхода си: х/100км.
- tosho
- потребител 
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
 Focus '08 tdci 115ps
Колегата Cenzor е прав .Винаги пълно -пълно. На къси разстояния и така добър разултат ти е излязъл.
Моето градско каране е до 2.500об. но при мен е поне 30км до работа- и ми излиза ок 6.2/100км

Моето градско каране е до 2.500об. но при мен е поне 30км до работа- и ми излиза ок 6.2/100км
- MapTo_D
- потребител 
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Неравномерната работа и гасненето на двигателя се дължи на проблем...сперед мен, но какъв точно не мога да ти кажа понеже нямам идея    , дано някой колега може да помогне или в сервиз за по-сигурно! Тоя разход от 10/100 ми се вижда Ненормален
  , дано някой колега може да помогне или в сервиз за по-сигурно! Тоя разход от 10/100 ми се вижда Ненормален   , но мисля че и начина ти на засичане не е правилен...колегите по-горе са казали как точно, а за по точно като пълниш догоре да го правиш на една бензиностанция и на една и съща колонка, защото лъжат различно всичките
  , но мисля че и начина ти на засичане не е правилен...колегите по-горе са казали как точно, а за по точно като пълниш догоре да го правиш на една бензиностанция и на една и съща колонка, защото лъжат различно всичките   ! Аз лично съм виждал замерване на колонки доста често /понеже поработвам на бензиностанция/ и мога да кажа, че лъжат различно но винаги в рамките на допустимото каквото и да значи това
  ! Аз лично съм виждал замерване на колонки доста често /понеже поработвам на бензиностанция/ и мога да кажа, че лъжат различно но винаги в рамките на допустимото каквото и да значи това   
    Та да кажа и за моя Фокусник, извънградско не съм засичал до сега, градско за Варна ми прави м/у 7,5 и 7,8 и това при положение, че доста често е около и над 3к оборота...а веднъж засичах и нещо като смесен цикъл... 780 км градско и 230 извънградско / със скорости на моменти до 180, 190/... даде ми разход 6,7 което е доста прилично според мен!
   Та да кажа и за моя Фокусник, извънградско не съм засичал до сега, градско за Варна ми прави м/у 7,5 и 7,8 и това при положение, че доста често е около и над 3к оборота...а веднъж засичах и нещо като смесен цикъл... 780 км градско и 230 извънградско / със скорости на моменти до 180, 190/... даде ми разход 6,7 което е доста прилично според мен! 
P.S. Честито за покупката, със здраве да си я караш количката и дано е безаварийно

, дано някой колега може да помогне или в сервиз за по-сигурно! Тоя разход от 10/100 ми се вижда Ненормален
  , дано някой колега може да помогне или в сервиз за по-сигурно! Тоя разход от 10/100 ми се вижда Ненормален   , но мисля че и начина ти на засичане не е правилен...колегите по-горе са казали как точно, а за по точно като пълниш догоре да го правиш на една бензиностанция и на една и съща колонка, защото лъжат различно всичките
  , но мисля че и начина ти на засичане не е правилен...колегите по-горе са казали как точно, а за по точно като пълниш догоре да го правиш на една бензиностанция и на една и съща колонка, защото лъжат различно всичките   ! Аз лично съм виждал замерване на колонки доста често /понеже поработвам на бензиностанция/ и мога да кажа, че лъжат различно но винаги в рамките на допустимото каквото и да значи това
  ! Аз лично съм виждал замерване на колонки доста често /понеже поработвам на бензиностанция/ и мога да кажа, че лъжат различно но винаги в рамките на допустимото каквото и да значи това   
   Та да кажа и за моя Фокусник, извънградско не съм засичал до сега, градско за Варна ми прави м/у 7,5 и 7,8 и това при положение, че доста често е около и над 3к оборота...а веднъж засичах и нещо като смесен цикъл... 780 км градско и 230 извънградско / със скорости на моменти до 180, 190/... даде ми разход 6,7 което е доста прилично според мен! P.S. Честито за покупката, със здраве да си я караш количката и дано е безаварийно

- 
				peter_k
- потребител 
- Регистриран: 05 фев 2009, 18:34
- Модел на автомобила: Фокус TDCI 115hp, 2004
Благодаря за мненията, колеги! Засега ще отложа засичането докато не посетя Мото-Пфое (колкото и да не ми се иска, понеже не съм особено очарован от обслужването там, а за цените да не говорим) тъй като проблема ми се вижда доста деликатен и се надявам там да имат нужната техника за диагностицирането му и ще Ви държа в течение за резултата. А сега само мога да допълня какво още открих междувременно (макар и малко отклонение от основната тема), та явно фокуса е имал преден лек удар и в резултат някои дреболии са поизпочупени даже тромбата липсваше напълно та се наложи да слагам нова; при някои детайли липсваха крепежни елементи (интеркоолера, радиатора), но по-интересното е че като сравнявам двигателя с този на приложената снимка открих че при мен такава кутия липсва напълно, та въпросът ми е някой знае ли за какво точно служи и дали може да има общо с по-горе споменатия проблем. Освен това в сервиза където обслужиха колата откриха два клапана на горивната система (предположението беше заради допълнителна сигурност към алармената система, но кой знае...), които са слагани допълниетлно и заради единия от които имаше голямо налягане в маркучите за обратната нафта и направо се измъкваха от дюзите. Както и да е единият го изолирах и проблема с теча се оправи, но остана този с прекъването ... мдаа предполагам вече какво ще ме посъветвате още утре ще запиша час за прием ... пък да видим какво ще излезне.