Вкусни предложения
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Status: Извън линия
Вкусни предложения
Реших да пусна тази тема с риск да ме бият модовете ../и не само те
/..ама нося на бой..и на пиене нося
Идеята ми е да споделяме разни вкусотии за да обогатяваме трапезата си,но искам да помоля всички коментарите да се отнасят за това дали някой е приготвил дадена рецепта,дали му е харесала и евентуално дали е правил негови подобрения.Не поствайте от други форуми а споделяйте лични ,това ще предаде уникалност на темата в нашия форум....за което ви благодаря предварително.....ПОЗДРАВИ и да Ви е СЛАДКО
Давам първата от мен...........ХРУПКАВИ ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА ПО МАКСПОИНТСКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : /За 4 порции/
пилешко бон филе /охладено / 600-800 гр/една пластмасова тарелка/
половин портокал
пакетче галета-/проверявайте дали са пресни/
подправки-бял пипер,мадраско къри/или коркума/,соев сос,зехтин,50мл. бяло вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
измивате бон филето и го слагате в подходящ съд,добавяте 2-3 супени лъжици зехтин,изтисквате половинката портокал овкусявате със соев сос/не прекалявайте ,някои галета съдържат сол/,добавете виното и поръсете с 1 чаена лъжичка мадраско къри .Оставете да престои 1-2 часа/ако имате търпение.../
към пакетчето галета/около150 гр./прибавете 1 ч.л. бял пипер/или половин - зависи колко пикантно обичате/ и 1 ч.л. мадраско къри
овалвате и изтръсквате филенцата от галетата и печете /не пържете ! / в предваритено загрят тиган с незалепващо покритие /тук Мадбой праща поздрави на роднините ми/ до златист цвят.
Резултата е сочни филенца с превъзходен вкус и хрупкава коричка от вън
Гарнитурата оставям на вашите предпочитания или съдържанието на хладилника Ви...........Да ви е сладко

Идеята ми е да споделяме разни вкусотии за да обогатяваме трапезата си,но искам да помоля всички коментарите да се отнасят за това дали някой е приготвил дадена рецепта,дали му е харесала и евентуално дали е правил негови подобрения.Не поствайте от други форуми а споделяйте лични ,това ще предаде уникалност на темата в нашия форум....за което ви благодаря предварително.....ПОЗДРАВИ и да Ви е СЛАДКО
Давам първата от мен...........ХРУПКАВИ ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА ПО МАКСПОИНТСКИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : /За 4 порции/
пилешко бон филе /охладено / 600-800 гр/една пластмасова тарелка/
половин портокал
пакетче галета-/проверявайте дали са пресни/
подправки-бял пипер,мадраско къри/или коркума/,соев сос,зехтин,50мл. бяло вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
измивате бон филето и го слагате в подходящ съд,добавяте 2-3 супени лъжици зехтин,изтисквате половинката портокал овкусявате със соев сос/не прекалявайте ,някои галета съдържат сол/,добавете виното и поръсете с 1 чаена лъжичка мадраско къри .Оставете да престои 1-2 часа/ако имате търпение.../
към пакетчето галета/около150 гр./прибавете 1 ч.л. бял пипер/или половин - зависи колко пикантно обичате/ и 1 ч.л. мадраско къри
овалвате и изтръсквате филенцата от галетата и печете /не пържете ! / в предваритено загрят тиган с незалепващо покритие /тук Мадбой праща поздрави на роднините ми/ до златист цвят.
Резултата е сочни филенца с превъзходен вкус и хрупкава коричка от вън
Гарнитурата оставям на вашите предпочитания или съдържанието на хладилника Ви...........Да ви е сладко

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Re: Вкусни предложения
Изгониха те от бг-мама ли?
Майтапя се, аз мога набързо да ви кажа как се приготвя треска с бекон. Взимате някакъв метален съд, за предпочитане не много голям (20-30см), покривате дъното с бекон и с предварително приготвена смес от горчица и мед 1 към 1(може и някакви подправки по вкус) го намазвате. Слагате филе от треска, намазвате и него със сместа, покривате с бекон и печете на предварително загрята фурна. Точно време не помня, но то си личи по бекона, филето е много крехко и ще стане преди бекона. Върви със зелена салата.
Другото е патица по пекински, но аз си я правя с пилешки гърди
нарязвате на хапки, мариновате ги 1 час във смес от соев сос и мед, пак 1 към 1 и запичате
Това върви със задушени зеленчуци.
Bon appetit!

Другото е патица по пекински, но аз си я правя с пилешки гърди

Bon appetit!

- denisebastian
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Контакти:
Добре,ето ви една рецепта и от мен:Пикантно свинско с булгур...много го обичам...
значи,трябват ви:
3 глави кромид лук
7 с.л. масло
500г свинско месо(каквото обичате)
3 с.л. доматено пюре
3 ч.ч. вода
1 ч.л. черен пипер
2 ч.ч. булгур
люти чушки на вкус и сол
Нарязва се лука на ситно и се запържва с половината масло.слага се и месото и се задушава.Прибавят се пюрето,пипера и 1 чаша вода.Вари се така около час(зависи от месото)После булгура се измива,запържва се с останалото масло и с чушките.Поръсва се със сол,залива се с 2 чаши гореща вода и се прибавя месото.Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна,докато поеме водата.....Айде наздраве!!!
А,върви с бяло вино,ама който не обича(като мен) става и с червено
значи,трябват ви:
3 глави кромид лук
7 с.л. масло
500г свинско месо(каквото обичате)
3 с.л. доматено пюре
3 ч.ч. вода
1 ч.л. черен пипер
2 ч.ч. булгур
люти чушки на вкус и сол
Нарязва се лука на ситно и се запържва с половината масло.слага се и месото и се задушава.Прибавят се пюрето,пипера и 1 чаша вода.Вари се така около час(зависи от месото)После булгура се измива,запържва се с останалото масло и с чушките.Поръсва се със сол,залива се с 2 чаши гореща вода и се прибавя месото.Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна,докато поеме водата.....Айде наздраве!!!
А,върви с бяло вино,ама който не обича(като мен) става и с червено

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
- foxy
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
- Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i
И аз да се запиша - основно с рецепти за мариноване на пържолки, ама к'во да се прави. И така:
1. Месото се накисва за около 2 часа в "Кока-Кола" (заради киселината в самата напитка, месото става доста крехко). Преди да се сложи да се запече в тигана се намазва обилно с черен и червен пипер.
2. Смесват се мед и кетчуп в съотношение 2:1 и в тази смес се поставя месото за около час. Пържолките се пекат на тиган без да се маха соса от тях (как го обясних...)
3.Първата рецепта става и с фреш от портокали...
4. Айде нещо и за десерт - едно кексче, което прявя редовно, защото много обичам тестени изделия с орехи. Нужни са ви 3-4 яйца, 2 чаени чаши брашно, 1 чаша олио, 1 захар, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат и 1/2 кофичка кисело мляко, орехи или други ядки и сушени плодове. Белтъците и жълтъците се разбиват в отделни съдове с по 1/2 от захарта. Към жълтъците постепенно се прибавя киселото мляко и олиото. Към тази смес се прибавя брашното със содата и белтъците. Готовата смес се изсипва в тава предватително намазана с олио и поръсена с брашно. На дъното се поставят малко от орехите и се заливат с тестото. Отгоре може да се поръси с още. Има и варинат, в който част от тестото се разбива с малко какао се украсява отгоре.
Пече се на 180-200 градуса. Ръси се с пудра захар.
Приятен апетит
ПС: Мисля да пробвам на колегата рибката с бекон утре, да видим какво ще сътворя
1. Месото се накисва за около 2 часа в "Кока-Кола" (заради киселината в самата напитка, месото става доста крехко). Преди да се сложи да се запече в тигана се намазва обилно с черен и червен пипер.
2. Смесват се мед и кетчуп в съотношение 2:1 и в тази смес се поставя месото за около час. Пържолките се пекат на тиган без да се маха соса от тях (как го обясних...)
3.Първата рецепта става и с фреш от портокали...
4. Айде нещо и за десерт - едно кексче, което прявя редовно, защото много обичам тестени изделия с орехи. Нужни са ви 3-4 яйца, 2 чаени чаши брашно, 1 чаша олио, 1 захар, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат и 1/2 кофичка кисело мляко, орехи или други ядки и сушени плодове. Белтъците и жълтъците се разбиват в отделни съдове с по 1/2 от захарта. Към жълтъците постепенно се прибавя киселото мляко и олиото. Към тази смес се прибавя брашното със содата и белтъците. Готовата смес се изсипва в тава предватително намазана с олио и поръсена с брашно. На дъното се поставят малко от орехите и се заливат с тестото. Отгоре може да се поръси с още. Има и варинат, в който част от тестото се разбива с малко какао се украсява отгоре.
Пече се на 180-200 градуса. Ръси се с пудра захар.
Приятен апетит
ПС: Мисля да пробвам на колегата рибката с бекон утре, да видим какво ще сътворя

Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Велика тема!
Винаги като се прибера от работа се чудя какво да вечерям,уморен не ми се излиза на заведение искам да си сготвя нещо набързо и да се трупясвам.По този повод ще сложа една моя много обичана вечеря.
Пилешко филе с три вида сирена и гъбки.
Продукти за 2-3 порции:
пилешко филе около 300гр. нарязано на тънки листчета
2-3 гъби нарязани на ситно
100гр. синьо сирене без значение от вида и марката
100гр. сирене бри
100гр. обикновено топено сирене
100мл. сметана за готвене или прясно мляко
Сирената се смесват и се пасират до получаване на каша без твърди частици.
Нарязаното месо се омесва с подправки за скара(черен пипер ,сол,кимион) и се полива с чаена лъжичка соев сос или унисос на маги.Оставя се да постои 10 тина минути.
Запържват се гъбите и месото до златисто в тиган и се полива със пасираните сирена,бърка се за 1-2 мин и се отстранява от огъня.
ВАЖНО! Процедурата трябва да се прави в тефлонов тиган ,защото сиренето залепва в обикновен.
Възможно е и добавянето на броколи,но тъй като аз не ги обичам не слагам.
Гарнира се с магданоз и нарязани бадеми.
Време за приготвяне - максимум 40мин.
Винаги като се прибера от работа се чудя какво да вечерям,уморен не ми се излиза на заведение искам да си сготвя нещо набързо и да се трупясвам.По този повод ще сложа една моя много обичана вечеря.
Пилешко филе с три вида сирена и гъбки.
Продукти за 2-3 порции:
пилешко филе около 300гр. нарязано на тънки листчета
2-3 гъби нарязани на ситно
100гр. синьо сирене без значение от вида и марката
100гр. сирене бри
100гр. обикновено топено сирене
100мл. сметана за готвене или прясно мляко
Сирената се смесват и се пасират до получаване на каша без твърди частици.
Нарязаното месо се омесва с подправки за скара(черен пипер ,сол,кимион) и се полива с чаена лъжичка соев сос или унисос на маги.Оставя се да постои 10 тина минути.
Запържват се гъбите и месото до златисто в тиган и се полива със пасираните сирена,бърка се за 1-2 мин и се отстранява от огъня.
ВАЖНО! Процедурата трябва да се прави в тефлонов тиган ,защото сиренето залепва в обикновен.
Възможно е и добавянето на броколи,но тъй като аз не ги обичам не слагам.
Гарнира се с магданоз и нарязани бадеми.
Време за приготвяне - максимум 40мин.
- axi
- потребител
- Регистриран: 13 май 2008, 23:49
- Модел на автомобила: Mustang 3.8 V6 ; Ford Mondeo 2.0i 16V
Така както ги почнахме с редуването е време за прасешко
Пържолки на скара с малко магия
1. Пържоли вратни нарязани - аз предпочитам цял врат - вадиш си най-хубавите пържолки - другото на манджичка
2. Пържолите се начукват, посоляват и опиперяват
3. преди да ти метнете на скарата/ барбекюто следва магията - за 4 пържоли си приготвяте следния гъстичък сос
* Къри сос - 2 ч. лъжички /лично аз ползвам къри соса на D&L/
* Кетчуп - на око /зависи кой вкус предпочитате да доминира/, но пак около 2 ч. лъжички
* Дижонска горчица с мед /може и горчица 1,5 ч.л и половин лъжичка мед/ - 2 ч. лъжички
* Няколко капки лимонов сок
* Няколко капки сос Уорчестър
* Ако обичате пикантничко може и една - две капки нещо люто от сорта на Табаско или Пименто
С така получената странно оражева на цвят кремообразна маса мажете пържолките и ги мятате на скарата за 5 до 8 минути от всяка страна, в зависимост от дебелината и предпочитанията. Когато експериментирате със съставките на соса имайте предвид, че някои сухи подправки имат лошия навик да прегарят на скара
Гарнитура по желание, но може и картофи наязани на лунички /не е много сполучливо за описание на формата, но нещо подобно се опитайте да докарате/ се поставят в тава покрита с алуминиево фолио и се разбъркват с олио, чубрица, черен пипер, мащерка и нещо като вегета или пикантина, сипва им се съвсем малко вода и се пекат във фурната до получаване на хрупкаво-ароматна коричка
Добър апетит.
И да не забравя - чакам и рецепта за риба по Макспойнтски
, а тази на pantata ще пробвам в събота
Пържолки на скара с малко магия
1. Пържоли вратни нарязани - аз предпочитам цял врат - вадиш си най-хубавите пържолки - другото на манджичка
2. Пържолите се начукват, посоляват и опиперяват
3. преди да ти метнете на скарата/ барбекюто следва магията - за 4 пържоли си приготвяте следния гъстичък сос
* Къри сос - 2 ч. лъжички /лично аз ползвам къри соса на D&L/
* Кетчуп - на око /зависи кой вкус предпочитате да доминира/, но пак около 2 ч. лъжички
* Дижонска горчица с мед /може и горчица 1,5 ч.л и половин лъжичка мед/ - 2 ч. лъжички
* Няколко капки лимонов сок
* Няколко капки сос Уорчестър
* Ако обичате пикантничко може и една - две капки нещо люто от сорта на Табаско или Пименто
С така получената странно оражева на цвят кремообразна маса мажете пържолките и ги мятате на скарата за 5 до 8 минути от всяка страна, в зависимост от дебелината и предпочитанията. Когато експериментирате със съставките на соса имайте предвид, че някои сухи подправки имат лошия навик да прегарят на скара
Гарнитура по желание, но може и картофи наязани на лунички /не е много сполучливо за описание на формата, но нещо подобно се опитайте да докарате/ се поставят в тава покрита с алуминиево фолио и се разбъркват с олио, чубрица, черен пипер, мащерка и нещо като вегета или пикантина, сипва им се съвсем малко вода и се пекат във фурната до получаване на хрупкаво-ароматна коричка
Добър апетит.
И да не забравя - чакам и рецепта за риба по Макспойнтски

- maxpoint
- потребител
А добър вечер.......Утре ще пробвам рецептата на Дени,защото ми е интересна,а днес опитах това на мистър ДДС и е много приятно и бързо се приготвя.Само е забравил да добави за 100 мл. бяло вино в сместа /но си го призна сам на лични без бой
/.Акси пробвай мадраското къри на "котани"-много е добро и става за всички вкусове защото не е много люто......Фокси тва с десертите да вземеш да го направиш и го донеси на ОМВ-то иначе ме губиш като последовател...не ми се разправя
А сега ще ви дам рецепта за риба по МАКСПОИНТСКИ
-/имам доста/ но тази става много бързо и не ви трябва кои знае какво.Рецептата я научих от един известен български актьор преди време докато беряхме студ на леда и дебнехме бялите риби
Взимате бяла риба /сулка/ около 1 , 1.5 кг-/Цяла риба не шаиби или филе/ и не махайте главата и перките иначе се разпада рибата.
Слагате да заври вода в подходящ съд и прибавяте във водата 2 с.л. оцет, сол на вкус и девисил и целина по няколко щипки.
Слагате рибата в съда и варите 8-10 минути /не повече/ и я извадете от там.
Задушете зеленчуци и картофки нарязани на кубчета като ползвате от бульона където варихте рибата
Поставете зеленчуците и върху тях рибата в елипсовиден поднос,разтопете 100 грама краве масло и залейте от горе.
поднесете между запалените свещи и налейте виното...Всичко след такава вечеря ще оставя на индивидуалните Ви фантазии и предпочитания >:D<:

Взимате бяла риба /сулка/ около 1 , 1.5 кг-/Цяла риба не шаиби или филе/ и не махайте главата и перките иначе се разпада рибата.
Слагате да заври вода в подходящ съд и прибавяте във водата 2 с.л. оцет, сол на вкус и девисил и целина по няколко щипки.
Слагате рибата в съда и варите 8-10 минути /не повече/ и я извадете от там.
Задушете зеленчуци и картофки нарязани на кубчета като ползвате от бульона където варихте рибата
Поставете зеленчуците и върху тях рибата в елипсовиден поднос,разтопете 100 грама краве масло и залейте от горе.
поднесете между запалените свещи и налейте виното...Всичко след такава вечеря ще оставя на индивидуалните Ви фантазии и предпочитания >:D<:
- maxpoint
- потребител
Гледам ,че няма особен интерес към темата ,но тези които я следят с разбиране ще оценят качествата и,а именно това,че е полезна точно тогава,когато се чудиш какво да приготвиш на бързо в домашни условия за разнообразие и изненада ....
Рецептата която ще ви предложа я научих от един приятел /бенгалец/ живее от години тук в България и е невероятен виртуоз в кухнята и доста добър музикант.../в Непал той има издаден албум с български песни и най-голямия хит които е завладял местните е "Една българска роза" на незабравимата Паша Христова ...имам авторски диск от него/..А сега за рецептата ,че се отплеснах -
ОРИЗ ПО БЕНГАЛСКИ за 4 порции
В подходящ съд за разбъркване /примерно пластмасова купа/слагате една и половина чаени чаши измит ориз /за предпочитане индийско "басмати"...пробвал съм и тайландски и китайски "жасмин" ориз ,но са много претенциозни към количеството вода/...към ориза добавяте две супени лъжици зехтин,1-2 щипки шафран,една чаена лъжичка къри,половин чаена лъжичка джинджифил,2-3 шушулки кардамон,50 гр. стафиди и 1-2 супени лъжици сладка царевица от консерва/ако обичате/...разбърквате и добавяте 2 чаши и половина вода /спазвайте количеството вода ,много е важно/...така приготвената смес изсипете в тенджера която има плътно прилепващ капак/не херметическа/ и сложете да заври ...Важният елемент е да следите момента на завирането....заври ли,разбъркайте сместа и веднага намалете уреда до минимална степен и не отваряйте капака на тенджерата 10 минути......ориза е с превъзходен вкус и ако имате въпроси или неразбиране към начина на приготвяне пишете на лични.
Всички продукти за тази рецепта и за още много други закупувам от един арабски магазин и въобще не са скъпи...
...............................................................................................................................................да Ви е сладко от MAXPOINT >:D<:
Рецептата която ще ви предложа я научих от един приятел /бенгалец/ живее от години тук в България и е невероятен виртуоз в кухнята и доста добър музикант.../в Непал той има издаден албум с български песни и най-голямия хит които е завладял местните е "Една българска роза" на незабравимата Паша Христова ...имам авторски диск от него/..А сега за рецептата ,че се отплеснах -
ОРИЗ ПО БЕНГАЛСКИ за 4 порции
В подходящ съд за разбъркване /примерно пластмасова купа/слагате една и половина чаени чаши измит ориз /за предпочитане индийско "басмати"...пробвал съм и тайландски и китайски "жасмин" ориз ,но са много претенциозни към количеството вода/...към ориза добавяте две супени лъжици зехтин,1-2 щипки шафран,една чаена лъжичка къри,половин чаена лъжичка джинджифил,2-3 шушулки кардамон,50 гр. стафиди и 1-2 супени лъжици сладка царевица от консерва/ако обичате/...разбърквате и добавяте 2 чаши и половина вода /спазвайте количеството вода ,много е важно/...така приготвената смес изсипете в тенджера която има плътно прилепващ капак/не херметическа/ и сложете да заври ...Важният елемент е да следите момента на завирането....заври ли,разбъркайте сместа и веднага намалете уреда до минимална степен и не отваряйте капака на тенджерата 10 минути......ориза е с превъзходен вкус и ако имате въпроси или неразбиране към начина на приготвяне пишете на лични.

Всички продукти за тази рецепта и за още много други закупувам от един арабски магазин и въобще не са скъпи...
...............................................................................................................................................да Ви е сладко от MAXPOINT >:D<:
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Това си го представям с четири мъркащи бенгалски "котета" покрай мен.....maxpoint написа: ОРИЗ ПО БЕНГАЛСКИ за 4 порции
.....................

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- maxpoint
- потребител
Моля Те ....Сприиии ...НЕ и ТУК 

- VEGA
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2009, 11:01
- Модел на автомобила: Escort 1.8i 16V EFi '96 RKC
Ето едно морско предложение и от мен
Рецептата не е никак сложна.
Взимате филе от океанска риба(замразено и независимо какъв вид риба)
Опържвате добре филето в тигана, след това го заливате със сметана за готвене "Хопла"(поне аз го правя с нея)
След това слагате вече залятите със сметана и опържени филенца във фурната, за да се запече смената върху тях.
Печете около 15-20 минути на 150 градуса в зависимост дали обичате по-препържено или не.
След като се сервира филето е добре да се залее с лимонов сок за вкус.
На мен лично най-вкусно ми е с биричка, но може и с бяло винце.
Бон апети и наздраве >:D<:

Рецептата не е никак сложна.
Взимате филе от океанска риба(замразено и независимо какъв вид риба)
Опържвате добре филето в тигана, след това го заливате със сметана за готвене "Хопла"(поне аз го правя с нея)
След това слагате вече залятите със сметана и опържени филенца във фурната, за да се запече смената върху тях.
Печете около 15-20 минути на 150 градуса в зависимост дали обичате по-препържено или не.
След като се сервира филето е добре да се залее с лимонов сок за вкус.
На мен лично най-вкусно ми е с биричка, но може и с бяло винце.
Бон апети и наздраве >:D<:

Като не можеш да плуваш, няма да се събличаш!
- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Нещо много рибни рецепти, та да разнообразя малко:
Нещо любимо на мен, семейството ми и приятелите ми... облизват си пръстите, тенджерата, чиниите (даже не се налага да ги мия
) и изпиват промишлени количества вино!
Ето я рецептата:
(Понеже я научих в Шотландия, нека да е) шотландска рецепта
Сварявате паста, макарони, спагети или каквото е по вкуса ви (или имате в къщи).
За соса (за 4 души):
500гр гъби печурки
3-4 скилидки чесън
черен пипер и сол на око и вкус
500гр пилешко филе(сурово)(1-2 тарелки, зависи колко сте гладни)
по 1 червена, жълта и зелена чушка (може и без тях)
малка консерва царевица или от замразената 4 пълни шепи
зехтин
течна сметана ~300-400мл (на Hopla солена)
Пускате котлона на най-силната степен.
В дълбок съд с незалепващо дъно задушавате нарязаното на кубчета предварително пилешко с малко зехтин на дъното и черен пипер и сол.
Отделяте го в съд настрани.
В същия дълбок съд (тенджера) слагате зехтин на дъното малко да се сгорещи.
Накълцвате чесъна или го смачквате в пресичка. Изсипвате и запържвате до златисто.
Слагате накълцаните на четвъртинки (демек не много ситно) гъби и ги задушавате до готово състояние (да няма водичка) с малко сол и черен пипер.
Когато са готови добавяте царевицата (оцедена) и/или нарязаните на кубчета чушки.
Бъркате да се позапържат още малко.
Добавяте обратно пилето. Разбърквате пак.
Изсипвате сметаната ~350мл (малко на око го правя) и бъркате.
Намаляте котлона на половина. Оставяте да ври, като разбърквате от време на време.
Ври докато се сгъсти консистенцията ~15-20 мин. (Ако не иска да се сгъсти, аз добавям чаена лъжичка брашно за целта и разбърквам).
(отнема ми 30-40 мин за приготвянето)
Сервира се порция паста/макарони/спагети със обилна доза от соса и чаша изстудено бяло вино.
Да ви е сладко!
Нещо любимо на мен, семейството ми и приятелите ми... облизват си пръстите, тенджерата, чиниите (даже не се налага да ги мия

Ето я рецептата:
(Понеже я научих в Шотландия, нека да е) шотландска рецепта
Сварявате паста, макарони, спагети или каквото е по вкуса ви (или имате в къщи).
За соса (за 4 души):
500гр гъби печурки
3-4 скилидки чесън
черен пипер и сол на око и вкус
500гр пилешко филе(сурово)(1-2 тарелки, зависи колко сте гладни)
по 1 червена, жълта и зелена чушка (може и без тях)
малка консерва царевица или от замразената 4 пълни шепи
зехтин
течна сметана ~300-400мл (на Hopla солена)
Пускате котлона на най-силната степен.
В дълбок съд с незалепващо дъно задушавате нарязаното на кубчета предварително пилешко с малко зехтин на дъното и черен пипер и сол.
Отделяте го в съд настрани.
В същия дълбок съд (тенджера) слагате зехтин на дъното малко да се сгорещи.
Накълцвате чесъна или го смачквате в пресичка. Изсипвате и запържвате до златисто.
Слагате накълцаните на четвъртинки (демек не много ситно) гъби и ги задушавате до готово състояние (да няма водичка) с малко сол и черен пипер.
Когато са готови добавяте царевицата (оцедена) и/или нарязаните на кубчета чушки.
Бъркате да се позапържат още малко.
Добавяте обратно пилето. Разбърквате пак.
Изсипвате сметаната ~350мл (малко на око го правя) и бъркате.
Намаляте котлона на половина. Оставяте да ври, като разбърквате от време на време.
Ври докато се сгъсти консистенцията ~15-20 мин. (Ако не иска да се сгъсти, аз добавям чаена лъжичка брашно за целта и разбърквам).
(отнема ми 30-40 мин за приготвянето)
Сервира се порция паста/макарони/спагети със обилна доза от соса и чаша изстудено бяло вино.
Да ви е сладко!

Последна промяна от Dani_Barabani на 20 яну 2010, 12:58, променено общо 1 път.

- hitrata_lisi4ka
- потребител
- Регистриран: 11 яну 2008, 16:25
- Модел на автомобила: Малък черен звяр 206 1.4 HDI '05та, бърз като вятъра и зъл като пинчер!

Последна промяна от hitrata_lisi4ka на 19 юли 2011, 19:12, променено общо 1 път.
They're Pinky and The Brain
Yes, Pinky and The Brain
One is a genius
The other's insane.
Yes, Pinky and The Brain
One is a genius
The other's insane.
- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Дали ще получим някога рецептата за пица от стар хляб!?
А,Саше?Събрал ми се е доста,пък не ми се хвърля... 

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dani_Barabani
- потребител
- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Тц!!!Не става,не е същотоDani_Barabani написа:Направи си пържени филийки

-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

Традиционна отлъченоджедайска(латиноамериканска) рецепта от дъ дарк сайд ъф форс...

Продукти:3-4 черевени пиперки,3-4 бели чушки,средна глава кромид лук, връзка пресен лук, 2 скилидки чесън,4 домата, 6 яйца.
Приготвяне
Нарязвате чушките на лентички(може и на пръстенчета), нарязвате лука и кромида.Нарязвате ситно 2 домата, другите два настъргвате на ренде.
В голям дълбок тиган сгорещявате олио или зехтин(колкото да покрие дъното на тигана е количеството) Запържвате кромида до омекване, после добавяте накълцаните скилидки чесън, и чушките, нарязаните и рендосаните домати.Слагате и 2-3 лъжици доматено пюре, ако сместта ви се стори много суха.Добавяте половин чаена лъжичка захар(да убие киселината на доматите) Сол-на вкус. Разбърквате хубаво и покривате с капак.Периодично разбърквате.След няколко минути добавете половин чаена лъжичка млян кимион(много важно! аз слагам малко повече) Когато зеленчуците са готови и сосчето е почти извряло прехвърляте всичко в тавичка . Правите с дървена лъжица кладенчета в зеленчуковата смес. В тези кладенчета чуквате по едно яйце, като внимавате да не се разлее жълтъка. Посипвате само на яйцата малко сол и червен пипер. Пъхвате в предварително загрята фурна-200-220 градуса. Когато жълтъка на яйцата се е запекъл до твърдо, ястието е готово. Много му пасва биричка. Мисля,че ще ви хареса .
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16
Ето сега нещо адски лесно, вкусно, евтино и дори диетично. Тъкмо като за лято(не, че сега е много лятно времето, ама...
) Нарекох го непица " Дарт Вейдър"(че ми е любим герой)
1. Взимате тавичка, голяма в зависимост от това колко хора сте ,и колко сте гладни. В тавичката плътно нареждате филийки хляб, какъвто обичате. Подходящи са тези за тостер ,защото квадратните филийки лесно се редят като блат.
2. В чаша разтопявате две, три лъжици маргарин. Като се разтопи маргарина го поръсвате със стрит риган и още малко го стопляте.
3. С разтопения маргарин хубаво с лъжица намазвате филийките в тавата.
4. Нарязвате домати на не дебели(3-4мм.) колелца и хубаво ги подреждате върху филийките в тавичката, така, че плътно да ги покрият. Посолявате доматите на вкус. поръсвате черен пипер на вкус. Поръсвате хубаво със стрит сушен риган(или накълцан пресен, ако имате)
5. Слагате тавичката за 3-4 минути в предварително загрята фурна или грил скара(трябва да пече само отгоре)
6. Вадите тавата и поръсвате доматите обилно с настърган кашкавал. Запичате докато хубаво се разтопи кашкавала и се позапече.
7. Режете си квадратни парчета и ако обичате майонеза си гарнирайте резена с майонеза по ваш вкус. Най-вкусно е когато е почти изстинало. Не го хапвайте докато е много горещо. Добър апетит

1. Взимате тавичка, голяма в зависимост от това колко хора сте ,и колко сте гладни. В тавичката плътно нареждате филийки хляб, какъвто обичате. Подходящи са тези за тостер ,защото квадратните филийки лесно се редят като блат.
2. В чаша разтопявате две, три лъжици маргарин. Като се разтопи маргарина го поръсвате със стрит риган и още малко го стопляте.
3. С разтопения маргарин хубаво с лъжица намазвате филийките в тавата.
4. Нарязвате домати на не дебели(3-4мм.) колелца и хубаво ги подреждате върху филийките в тавичката, така, че плътно да ги покрият. Посолявате доматите на вкус. поръсвате черен пипер на вкус. Поръсвате хубаво със стрит сушен риган(или накълцан пресен, ако имате)
5. Слагате тавичката за 3-4 минути в предварително загрята фурна или грил скара(трябва да пече само отгоре)
6. Вадите тавата и поръсвате доматите обилно с настърган кашкавал. Запичате докато хубаво се разтопи кашкавала и се позапече.
7. Режете си квадратни парчета и ако обичате майонеза си гарнирайте резена с майонеза по ваш вкус. Най-вкусно е когато е почти изстинало. Не го хапвайте докато е много горещо. Добър апетит
- Dani_Barabani
- потребител
Една наскоро открита от мен рецепта, след като се чудех какво интересно и различно да правя с вътрешностите на едни тиквички.
Крем-супа (подходяща и за горещо и студено време):
Продукти:
2 големи картофа
2 моркова
2 главички лук
1 едра тиквичка или 2 по-малки
черен пипер
сол
едра бучка масло
тревички (подправка за супа "Вълшебен вкус")
Начин на приготвяне:
Кипвате 1,5л вода
Сипвате чаена лъжичка сол
Изсипвате почистените и нарязани на едропродукти и оставате да врят 25-30 мин
Дръпвате от огъня и пасирате хубаво
Връщате на огъня
Оставяте да ври още 7-8 мин на бавен огън и междувременно сипвате и подправка за супи "вълшебен вкус"
Накрая добавяте масълцето и черния пипер и разбърквате
Можете да сервирате с крутони или течна сметана или накълцан магданоз
Да ви е сладко!

Крем-супа (подходяща и за горещо и студено време):

Продукти:
2 големи картофа
2 моркова
2 главички лук
1 едра тиквичка или 2 по-малки
черен пипер
сол
едра бучка масло
тревички (подправка за супа "Вълшебен вкус")
Начин на приготвяне:
Кипвате 1,5л вода
Сипвате чаена лъжичка сол
Изсипвате почистените и нарязани на едропродукти и оставате да врят 25-30 мин
Дръпвате от огъня и пасирате хубаво
Връщате на огъня
Оставяте да ври още 7-8 мин на бавен огън и междувременно сипвате и подправка за супи "вълшебен вкус"
Накрая добавяте масълцето и черния пипер и разбърквате
Можете да сервирате с крутони или течна сметана или накълцан магданоз
Да ви е сладко!

- beauti
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
- Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
- Контакти:
Айде и от мен,за тези които са умрели от глад след работа и нямат време да готвят:
Яйца на очи в микровълнова за 2 мин.
бр,яйца(според глада),синьо сирене-10/15гр.,масло пак толкова.
Слагате яйцата,отгоре разпределяте маслото на тънки филийки и поръсвате с начупено синьо сирене(може и с няколко вида,според желанието).
Пъхате чинията в микровълновата за не повече от 2/3 мин.-като от време на време поглеждате маслото да не почне да кипи...
И после с 200 омитате иеденето...
Яйца на очи в микровълнова за 2 мин.
бр,яйца(според глада),синьо сирене-10/15гр.,масло пак толкова.
Слагате яйцата,отгоре разпределяте маслото на тънки филийки и поръсвате с начупено синьо сирене(може и с няколко вида,според желанието).
Пъхате чинията в микровълновата за не повече от 2/3 мин.-като от време на време поглеждате маслото да не почне да кипи...
И после с 200 омитате иеденето...

Това не е кола,това е FORD