Вкусни предложения
- maxpoint
- потребител
- Мнения: 1265
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Вкусни предложения
Реших да пусна тази тема с риск да ме бият модовете ../и не само те
/..ама нося на бой..и на пиене нося
Идеята ми е да споделяме разни вкусотии за да обогатяваме трапезата си,но искам да помоля всички коментарите да се отнасят за това дали някой е приготвил дадена рецепта,дали му е харесала и евентуално дали е правил негови подобрения.Не поствайте от други форуми а споделяйте лични ,това ще предаде уникалност на темата в нашия форум....за което ви благодаря предварително.....ПОЗДРАВИ и да Ви е СЛАДКО
Давам първата от мен...........ХРУПКАВИ ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА ПО МАКСПОИНТСКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : /За 4 порции/
пилешко бон филе /охладено / 600-800 гр/една пластмасова тарелка/
половин портокал
пакетче галета-/проверявайте дали са пресни/
подправки-бял пипер,мадраско къри/или коркума/,соев сос,зехтин,50мл. бяло вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
измивате бон филето и го слагате в подходящ съд,добавяте 2-3 супени лъжици зехтин,изтисквате половинката портокал овкусявате със соев сос/не прекалявайте ,някои галета съдържат сол/,добавете виното и поръсете с 1 чаена лъжичка мадраско къри .Оставете да престои 1-2 часа/ако имате търпение.../
към пакетчето галета/около150 гр./прибавете 1 ч.л. бял пипер/или половин - зависи колко пикантно обичате/ и 1 ч.л. мадраско къри
овалвате и изтръсквате филенцата от галетата и печете /не пържете ! / в предваритено загрят тиган с незалепващо покритие /тук Мадбой праща поздрави на роднините ми/ до златист цвят.
Резултата е сочни филенца с превъзходен вкус и хрупкава коричка от вън
Гарнитурата оставям на вашите предпочитания или съдържанието на хладилника Ви...........Да ви е сладко


Идеята ми е да споделяме разни вкусотии за да обогатяваме трапезата си,но искам да помоля всички коментарите да се отнасят за това дали някой е приготвил дадена рецепта,дали му е харесала и евентуално дали е правил негови подобрения.Не поствайте от други форуми а споделяйте лични ,това ще предаде уникалност на темата в нашия форум....за което ви благодаря предварително.....ПОЗДРАВИ и да Ви е СЛАДКО
Давам първата от мен...........ХРУПКАВИ ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА ПО МАКСПОИНТСКИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : /За 4 порции/
пилешко бон филе /охладено / 600-800 гр/една пластмасова тарелка/
половин портокал
пакетче галета-/проверявайте дали са пресни/
подправки-бял пипер,мадраско къри/или коркума/,соев сос,зехтин,50мл. бяло вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
измивате бон филето и го слагате в подходящ съд,добавяте 2-3 супени лъжици зехтин,изтисквате половинката портокал овкусявате със соев сос/не прекалявайте ,някои галета съдържат сол/,добавете виното и поръсете с 1 чаена лъжичка мадраско къри .Оставете да престои 1-2 часа/ако имате търпение.../
към пакетчето галета/около150 гр./прибавете 1 ч.л. бял пипер/или половин - зависи колко пикантно обичате/ и 1 ч.л. мадраско къри
овалвате и изтръсквате филенцата от галетата и печете /не пържете ! / в предваритено загрят тиган с незалепващо покритие /тук Мадбой праща поздрави на роднините ми/ до златист цвят.
Резултата е сочни филенца с превъзходен вкус и хрупкава коричка от вън
Гарнитурата оставям на вашите предпочитания или съдържанието на хладилника Ви...........Да ви е сладко

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- pantata
- потребител
- Мнения: 1374
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Изгониха те от бг-мама ли?
Майтапя се, аз мога набързо да ви кажа как се приготвя треска с бекон. Взимате някакъв метален съд, за предпочитане не много голям (20-30см), покривате дъното с бекон и с предварително приготвена смес от горчица и мед 1 към 1(може и някакви подправки по вкус) го намазвате. Слагате филе от треска, намазвате и него със сместа, покривате с бекон и печете на предварително загрята фурна. Точно време не помня, но то си личи по бекона, филето е много крехко и ще стане преди бекона. Върви със зелена салата.
Другото е патица по пекински, но аз си я правя с пилешки гърди
нарязвате на хапки, мариновате ги 1 час във смес от соев сос и мед, пак 1 към 1 и запичате
Това върви със задушени зеленчуци.
Bon appetit!

Другото е патица по пекински, но аз си я правя с пилешки гърди


Bon appetit!

- denisebastian
- потребител
- Мнения: 518
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Добре,ето ви една рецепта и от мен:Пикантно свинско с булгур...много го обичам...
значи,трябват ви:
3 глави кромид лук
7 с.л. масло
500г свинско месо(каквото обичате)
3 с.л. доматено пюре
3 ч.ч. вода
1 ч.л. черен пипер
2 ч.ч. булгур
люти чушки на вкус и сол
Нарязва се лука на ситно и се запържва с половината масло.слага се и месото и се задушава.Прибавят се пюрето,пипера и 1 чаша вода.Вари се така около час(зависи от месото)После булгура се измива,запържва се с останалото масло и с чушките.Поръсва се със сол,залива се с 2 чаши гореща вода и се прибавя месото.Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна,докато поеме водата.....Айде наздраве!!!
А,върви с бяло вино,ама който не обича(като мен) става и с червено
значи,трябват ви:
3 глави кромид лук
7 с.л. масло
500г свинско месо(каквото обичате)
3 с.л. доматено пюре
3 ч.ч. вода
1 ч.л. черен пипер
2 ч.ч. булгур
люти чушки на вкус и сол
Нарязва се лука на ситно и се запържва с половината масло.слага се и месото и се задушава.Прибавят се пюрето,пипера и 1 чаша вода.Вари се така около час(зависи от месото)После булгура се измива,запържва се с останалото масло и с чушките.Поръсва се със сол,залива се с 2 чаши гореща вода и се прибавя месото.Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна,докато поеме водата.....Айде наздраве!!!
А,върви с бяло вино,ама който не обича(като мен) става и с червено

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
- foxy
- потребител
- Мнения: 330
- Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
- Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i
- Местоположение: София, Дружба 2
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
И аз да се запиша - основно с рецепти за мариноване на пържолки, ама к'во да се прави. И така:
1. Месото се накисва за около 2 часа в "Кока-Кола" (заради киселината в самата напитка, месото става доста крехко). Преди да се сложи да се запече в тигана се намазва обилно с черен и червен пипер.
2. Смесват се мед и кетчуп в съотношение 2:1 и в тази смес се поставя месото за около час. Пържолките се пекат на тиган без да се маха соса от тях (как го обясних...)
3.Първата рецепта става и с фреш от портокали...
4. Айде нещо и за десерт - едно кексче, което прявя редовно, защото много обичам тестени изделия с орехи. Нужни са ви 3-4 яйца, 2 чаени чаши брашно, 1 чаша олио, 1 захар, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат и 1/2 кофичка кисело мляко, орехи или други ядки и сушени плодове. Белтъците и жълтъците се разбиват в отделни съдове с по 1/2 от захарта. Към жълтъците постепенно се прибавя киселото мляко и олиото. Към тази смес се прибавя брашното със содата и белтъците. Готовата смес се изсипва в тава предватително намазана с олио и поръсена с брашно. На дъното се поставят малко от орехите и се заливат с тестото. Отгоре може да се поръси с още. Има и варинат, в който част от тестото се разбива с малко какао се украсява отгоре.
Пече се на 180-200 градуса. Ръси се с пудра захар.
Приятен апетит
ПС: Мисля да пробвам на колегата рибката с бекон утре, да видим какво ще сътворя
1. Месото се накисва за около 2 часа в "Кока-Кола" (заради киселината в самата напитка, месото става доста крехко). Преди да се сложи да се запече в тигана се намазва обилно с черен и червен пипер.
2. Смесват се мед и кетчуп в съотношение 2:1 и в тази смес се поставя месото за около час. Пържолките се пекат на тиган без да се маха соса от тях (как го обясних...)
3.Първата рецепта става и с фреш от портокали...
4. Айде нещо и за десерт - едно кексче, което прявя редовно, защото много обичам тестени изделия с орехи. Нужни са ви 3-4 яйца, 2 чаени чаши брашно, 1 чаша олио, 1 захар, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат и 1/2 кофичка кисело мляко, орехи или други ядки и сушени плодове. Белтъците и жълтъците се разбиват в отделни съдове с по 1/2 от захарта. Към жълтъците постепенно се прибавя киселото мляко и олиото. Към тази смес се прибавя брашното със содата и белтъците. Готовата смес се изсипва в тава предватително намазана с олио и поръсена с брашно. На дъното се поставят малко от орехите и се заливат с тестото. Отгоре може да се поръси с още. Има и варинат, в който част от тестото се разбива с малко какао се украсява отгоре.
Пече се на 180-200 градуса. Ръси се с пудра захар.
Приятен апетит
ПС: Мисля да пробвам на колегата рибката с бекон утре, да видим какво ще сътворя

Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника
- mrdds
- потребител
- Мнения: 3127
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Велика тема!
Винаги като се прибера от работа се чудя какво да вечерям,уморен не ми се излиза на заведение искам да си сготвя нещо набързо и да се трупясвам.По този повод ще сложа една моя много обичана вечеря.
Пилешко филе с три вида сирена и гъбки.
Продукти за 2-3 порции:
пилешко филе около 300гр. нарязано на тънки листчета
2-3 гъби нарязани на ситно
100гр. синьо сирене без значение от вида и марката
100гр. сирене бри
100гр. обикновено топено сирене
100мл. сметана за готвене или прясно мляко
Сирената се смесват и се пасират до получаване на каша без твърди частици.
Нарязаното месо се омесва с подправки за скара(черен пипер ,сол,кимион) и се полива с чаена лъжичка соев сос или унисос на маги.Оставя се да постои 10 тина минути.
Запържват се гъбите и месото до златисто в тиган и се полива със пасираните сирена,бърка се за 1-2 мин и се отстранява от огъня.
ВАЖНО! Процедурата трябва да се прави в тефлонов тиган ,защото сиренето залепва в обикновен.
Възможно е и добавянето на броколи,но тъй като аз не ги обичам не слагам.
Гарнира се с магданоз и нарязани бадеми.
Време за приготвяне - максимум 40мин.
Винаги като се прибера от работа се чудя какво да вечерям,уморен не ми се излиза на заведение искам да си сготвя нещо набързо и да се трупясвам.По този повод ще сложа една моя много обичана вечеря.
Пилешко филе с три вида сирена и гъбки.
Продукти за 2-3 порции:
пилешко филе около 300гр. нарязано на тънки листчета
2-3 гъби нарязани на ситно
100гр. синьо сирене без значение от вида и марката
100гр. сирене бри
100гр. обикновено топено сирене
100мл. сметана за готвене или прясно мляко
Сирената се смесват и се пасират до получаване на каша без твърди частици.
Нарязаното месо се омесва с подправки за скара(черен пипер ,сол,кимион) и се полива с чаена лъжичка соев сос или унисос на маги.Оставя се да постои 10 тина минути.
Запържват се гъбите и месото до златисто в тиган и се полива със пасираните сирена,бърка се за 1-2 мин и се отстранява от огъня.
ВАЖНО! Процедурата трябва да се прави в тефлонов тиган ,защото сиренето залепва в обикновен.
Възможно е и добавянето на броколи,но тъй като аз не ги обичам не слагам.
Гарнира се с магданоз и нарязани бадеми.
Време за приготвяне - максимум 40мин.
- axi
- потребител
- Мнения: 34
- Регистриран: 13 май 2008, 23:49
- Модел на автомобила: Mustang 3.8 V6 ; Ford Mondeo 2.0i 16V
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Така както ги почнахме с редуването е време за прасешко
Пържолки на скара с малко магия
1. Пържоли вратни нарязани - аз предпочитам цял врат - вадиш си най-хубавите пържолки - другото на манджичка
2. Пържолите се начукват, посоляват и опиперяват
3. преди да ти метнете на скарата/ барбекюто следва магията - за 4 пържоли си приготвяте следния гъстичък сос
* Къри сос - 2 ч. лъжички /лично аз ползвам къри соса на D&L/
* Кетчуп - на око /зависи кой вкус предпочитате да доминира/, но пак около 2 ч. лъжички
* Дижонска горчица с мед /може и горчица 1,5 ч.л и половин лъжичка мед/ - 2 ч. лъжички
* Няколко капки лимонов сок
* Няколко капки сос Уорчестър
* Ако обичате пикантничко може и една - две капки нещо люто от сорта на Табаско или Пименто
С така получената странно оражева на цвят кремообразна маса мажете пържолките и ги мятате на скарата за 5 до 8 минути от всяка страна, в зависимост от дебелината и предпочитанията. Когато експериментирате със съставките на соса имайте предвид, че някои сухи подправки имат лошия навик да прегарят на скара
Гарнитура по желание, но може и картофи наязани на лунички /не е много сполучливо за описание на формата, но нещо подобно се опитайте да докарате/ се поставят в тава покрита с алуминиево фолио и се разбъркват с олио, чубрица, черен пипер, мащерка и нещо като вегета или пикантина, сипва им се съвсем малко вода и се пекат във фурната до получаване на хрупкаво-ароматна коричка
Добър апетит.
И да не забравя - чакам и рецепта за риба по Макспойнтски
, а тази на pantata ще пробвам в събота
Пържолки на скара с малко магия
1. Пържоли вратни нарязани - аз предпочитам цял врат - вадиш си най-хубавите пържолки - другото на манджичка
2. Пържолите се начукват, посоляват и опиперяват
3. преди да ти метнете на скарата/ барбекюто следва магията - за 4 пържоли си приготвяте следния гъстичък сос
* Къри сос - 2 ч. лъжички /лично аз ползвам къри соса на D&L/
* Кетчуп - на око /зависи кой вкус предпочитате да доминира/, но пак около 2 ч. лъжички
* Дижонска горчица с мед /може и горчица 1,5 ч.л и половин лъжичка мед/ - 2 ч. лъжички
* Няколко капки лимонов сок
* Няколко капки сос Уорчестър
* Ако обичате пикантничко може и една - две капки нещо люто от сорта на Табаско или Пименто
С така получената странно оражева на цвят кремообразна маса мажете пържолките и ги мятате на скарата за 5 до 8 минути от всяка страна, в зависимост от дебелината и предпочитанията. Когато експериментирате със съставките на соса имайте предвид, че някои сухи подправки имат лошия навик да прегарят на скара
Гарнитура по желание, но може и картофи наязани на лунички /не е много сполучливо за описание на формата, но нещо подобно се опитайте да докарате/ се поставят в тава покрита с алуминиево фолио и се разбъркват с олио, чубрица, черен пипер, мащерка и нещо като вегета или пикантина, сипва им се съвсем малко вода и се пекат във фурната до получаване на хрупкаво-ароматна коричка
Добър апетит.
И да не забравя - чакам и рецепта за риба по Макспойнтски

- maxpoint
- потребител
- Мнения: 1265
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
А добър вечер.......Утре ще пробвам рецептата на Дени,защото ми е интересна,а днес опитах това на мистър ДДС и е много приятно и бързо се приготвя.Само е забравил да добави за 100 мл. бяло вино в сместа /но си го призна сам на лични без бой
/.Акси пробвай мадраското къри на "котани"-много е добро и става за всички вкусове защото не е много люто......Фокси тва с десертите да вземеш да го направиш и го донеси на ОМВ-то иначе ме губиш като последовател...не ми се разправя
А сега ще ви дам рецепта за риба по МАКСПОИНТСКИ
-/имам доста/ но тази става много бързо и не ви трябва кои знае какво.Рецептата я научих от един известен български актьор преди време докато беряхме студ на леда и дебнехме бялите риби
Взимате бяла риба /сулка/ около 1 , 1.5 кг-/Цяла риба не шаиби или филе/ и не махайте главата и перките иначе се разпада рибата.
Слагате да заври вода в подходящ съд и прибавяте във водата 2 с.л. оцет, сол на вкус и девисил и целина по няколко щипки.
Слагате рибата в съда и варите 8-10 минути /не повече/ и я извадете от там.
Задушете зеленчуци и картофки нарязани на кубчета като ползвате от бульона където варихте рибата
Поставете зеленчуците и върху тях рибата в елипсовиден поднос,разтопете 100 грама краве масло и залейте от горе.
поднесете между запалените свещи и налейте виното...Всичко след такава вечеря ще оставя на индивидуалните Ви фантазии и предпочитания >:D<:




Взимате бяла риба /сулка/ около 1 , 1.5 кг-/Цяла риба не шаиби или филе/ и не махайте главата и перките иначе се разпада рибата.
Слагате да заври вода в подходящ съд и прибавяте във водата 2 с.л. оцет, сол на вкус и девисил и целина по няколко щипки.
Слагате рибата в съда и варите 8-10 минути /не повече/ и я извадете от там.
Задушете зеленчуци и картофки нарязани на кубчета като ползвате от бульона където варихте рибата
Поставете зеленчуците и върху тях рибата в елипсовиден поднос,разтопете 100 грама краве масло и залейте от горе.
поднесете между запалените свещи и налейте виното...Всичко след такава вечеря ще оставя на индивидуалните Ви фантазии и предпочитания >:D<:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- maxpoint
- потребител
- Мнения: 1265
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Гледам ,че няма особен интерес към темата ,но тези които я следят с разбиране ще оценят качествата и,а именно това,че е полезна точно тогава,когато се чудиш какво да приготвиш на бързо в домашни условия за разнообразие и изненада ....
Рецептата която ще ви предложа я научих от един приятел /бенгалец/ живее от години тук в България и е невероятен виртуоз в кухнята и доста добър музикант.../в Непал той има издаден албум с български песни и най-голямия хит които е завладял местните е "Една българска роза" на незабравимата Паша Христова ...имам авторски диск от него/..А сега за рецептата ,че се отплеснах -
ОРИЗ ПО БЕНГАЛСКИ за 4 порции
В подходящ съд за разбъркване /примерно пластмасова купа/слагате една и половина чаени чаши измит ориз /за предпочитане индийско "басмати"...пробвал съм и тайландски и китайски "жасмин" ориз ,но са много претенциозни към количеството вода/...към ориза добавяте две супени лъжици зехтин,1-2 щипки шафран,една чаена лъжичка къри,половин чаена лъжичка джинджифил,2-3 шушулки кардамон,50 гр. стафиди и 1-2 супени лъжици сладка царевица от консерва/ако обичате/...разбърквате и добавяте 2 чаши и половина вода /спазвайте количеството вода ,много е важно/...така приготвената смес изсипете в тенджера която има плътно прилепващ капак/не херметическа/ и сложете да заври ...Важният елемент е да следите момента на завирането....заври ли,разбъркайте сместа и веднага намалете уреда до минимална степен и не отваряйте капака на тенджерата 10 минути......ориза е с превъзходен вкус и ако имате въпроси или неразбиране към начина на приготвяне пишете на лични.
Всички продукти за тази рецепта и за още много други закупувам от един арабски магазин и въобще не са скъпи...
...............................................................................................................................................да Ви е сладко от MAXPOINT >:D<:
Рецептата която ще ви предложа я научих от един приятел /бенгалец/ живее от години тук в България и е невероятен виртуоз в кухнята и доста добър музикант.../в Непал той има издаден албум с български песни и най-голямия хит които е завладял местните е "Една българска роза" на незабравимата Паша Христова ...имам авторски диск от него/..А сега за рецептата ,че се отплеснах -
ОРИЗ ПО БЕНГАЛСКИ за 4 порции
В подходящ съд за разбъркване /примерно пластмасова купа/слагате една и половина чаени чаши измит ориз /за предпочитане индийско "басмати"...пробвал съм и тайландски и китайски "жасмин" ориз ,но са много претенциозни към количеството вода/...към ориза добавяте две супени лъжици зехтин,1-2 щипки шафран,една чаена лъжичка къри,половин чаена лъжичка джинджифил,2-3 шушулки кардамон,50 гр. стафиди и 1-2 супени лъжици сладка царевица от консерва/ако обичате/...разбърквате и добавяте 2 чаши и половина вода /спазвайте количеството вода ,много е важно/...така приготвената смес изсипете в тенджера която има плътно прилепващ капак/не херметическа/ и сложете да заври ...Важният елемент е да следите момента на завирането....заври ли,разбъркайте сместа и веднага намалете уреда до минимална степен и не отваряйте капака на тенджерата 10 минути......ориза е с превъзходен вкус и ако имате въпроси или неразбиране към начина на приготвяне пишете на лични.

Всички продукти за тази рецепта и за още много други закупувам от един арабски магазин и въобще не са скъпи...
...............................................................................................................................................да Ви е сладко от MAXPOINT >:D<:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- madboy
- Администратор
- Мнения: 7256
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Това си го представям с четири мъркащи бенгалски "котета" покрай мен.....maxpoint написа: ОРИЗ ПО БЕНГАЛСКИ за 4 порции
.....................

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- maxpoint
- потребител
- Мнения: 1265
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Моля Те ....Сприиии ...НЕ и ТУК 

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- VEGA
- потребител
- Мнения: 288
- Регистриран: 04 фев 2009, 11:01
- Модел на автомобила: Escort 1.8i 16V EFi '96 RKC
- Местоположение: Sunshine State
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Ето едно морско предложение и от мен
Рецептата не е никак сложна.
Взимате филе от океанска риба(замразено и независимо какъв вид риба)
Опържвате добре филето в тигана, след това го заливате със сметана за готвене "Хопла"(поне аз го правя с нея)
След това слагате вече залятите със сметана и опържени филенца във фурната, за да се запече смената върху тях.
Печете около 15-20 минути на 150 градуса в зависимост дали обичате по-препържено или не.
След като се сервира филето е добре да се залее с лимонов сок за вкус.
На мен лично най-вкусно ми е с биричка, но може и с бяло винце.
Бон апети и наздраве >:D<:


Рецептата не е никак сложна.
Взимате филе от океанска риба(замразено и независимо какъв вид риба)
Опържвате добре филето в тигана, след това го заливате със сметана за готвене "Хопла"(поне аз го правя с нея)
След това слагате вече залятите със сметана и опържени филенца във фурната, за да се запече смената върху тях.
Печете около 15-20 минути на 150 градуса в зависимост дали обичате по-препържено или не.
След като се сервира филето е добре да се залее с лимонов сок за вкус.
На мен лично най-вкусно ми е с биричка, но може и с бяло винце.
Бон апети и наздраве >:D<:


Като не можеш да плуваш, няма да се събличаш!
- Dani_Barabani
- потребител
- Мнения: 2619
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Нещо много рибни рецепти, та да разнообразя малко:
Нещо любимо на мен, семейството ми и приятелите ми... облизват си пръстите, тенджерата, чиниите (даже не се налага да ги мия
) и изпиват промишлени количества вино!
Ето я рецептата:
(Понеже я научих в Шотландия, нека да е) шотландска рецепта
Сварявате паста, макарони, спагети или каквото е по вкуса ви (или имате в къщи).
За соса (за 4 души):
500гр гъби печурки
3-4 скилидки чесън
черен пипер и сол на око и вкус
500гр пилешко филе(сурово)(1-2 тарелки, зависи колко сте гладни)
по 1 червена, жълта и зелена чушка (може и без тях)
малка консерва царевица или от замразената 4 пълни шепи
зехтин
течна сметана ~300-400мл (на Hopla солена)
Пускате котлона на най-силната степен.
В дълбок съд с незалепващо дъно задушавате нарязаното на кубчета предварително пилешко с малко зехтин на дъното и черен пипер и сол.
Отделяте го в съд настрани.
В същия дълбок съд (тенджера) слагате зехтин на дъното малко да се сгорещи.
Накълцвате чесъна или го смачквате в пресичка. Изсипвате и запържвате до златисто.
Слагате накълцаните на четвъртинки (демек не много ситно) гъби и ги задушавате до готово състояние (да няма водичка) с малко сол и черен пипер.
Когато са готови добавяте царевицата (оцедена) и/или нарязаните на кубчета чушки.
Бъркате да се позапържат още малко.
Добавяте обратно пилето. Разбърквате пак.
Изсипвате сметаната ~350мл (малко на око го правя) и бъркате.
Намаляте котлона на половина. Оставяте да ври, като разбърквате от време на време.
Ври докато се сгъсти консистенцията ~15-20 мин. (Ако не иска да се сгъсти, аз добавям чаена лъжичка брашно за целта и разбърквам).
(отнема ми 30-40 мин за приготвянето)
Сервира се порция паста/макарони/спагети със обилна доза от соса и чаша изстудено бяло вино.
Да ви е сладко!
Нещо любимо на мен, семейството ми и приятелите ми... облизват си пръстите, тенджерата, чиниите (даже не се налага да ги мия

Ето я рецептата:
(Понеже я научих в Шотландия, нека да е) шотландска рецепта
Сварявате паста, макарони, спагети или каквото е по вкуса ви (или имате в къщи).
За соса (за 4 души):
500гр гъби печурки
3-4 скилидки чесън
черен пипер и сол на око и вкус
500гр пилешко филе(сурово)(1-2 тарелки, зависи колко сте гладни)
по 1 червена, жълта и зелена чушка (може и без тях)
малка консерва царевица или от замразената 4 пълни шепи
зехтин
течна сметана ~300-400мл (на Hopla солена)
Пускате котлона на най-силната степен.
В дълбок съд с незалепващо дъно задушавате нарязаното на кубчета предварително пилешко с малко зехтин на дъното и черен пипер и сол.
Отделяте го в съд настрани.
В същия дълбок съд (тенджера) слагате зехтин на дъното малко да се сгорещи.
Накълцвате чесъна или го смачквате в пресичка. Изсипвате и запържвате до златисто.
Слагате накълцаните на четвъртинки (демек не много ситно) гъби и ги задушавате до готово състояние (да няма водичка) с малко сол и черен пипер.
Когато са готови добавяте царевицата (оцедена) и/или нарязаните на кубчета чушки.
Бъркате да се позапържат още малко.
Добавяте обратно пилето. Разбърквате пак.
Изсипвате сметаната ~350мл (малко на око го правя) и бъркате.
Намаляте котлона на половина. Оставяте да ври, като разбърквате от време на време.
Ври докато се сгъсти консистенцията ~15-20 мин. (Ако не иска да се сгъсти, аз добавям чаена лъжичка брашно за целта и разбърквам).
(отнема ми 30-40 мин за приготвянето)
Сервира се порция паста/макарони/спагети със обилна доза от соса и чаша изстудено бяло вино.
Да ви е сладко!

Последна промяна от Dani_Barabani на 20 яну 2010, 12:58, променено общо 1 път.



- hitrata_lisi4ka
- потребител
- Мнения: 432
- Регистриран: 11 яну 2008, 16:25
- Модел на автомобила: Малък черен звяр 206 1.4 HDI '05та, бърз като вятъра и зъл като пинчер!
- Местоположение: в буркан пълен с любов
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения

Последна промяна от hitrata_lisi4ka на 19 юли 2011, 19:12, променено общо 1 път.
They're Pinky and The Brain
Yes, Pinky and The Brain
One is a genius
The other's insane.
Yes, Pinky and The Brain
One is a genius
The other's insane.
- denisebastian
- потребител
- Мнения: 518
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Дали ще получим някога рецептата за пица от стар хляб!?
А,Саше?Събрал ми се е доста,пък не ми се хвърля... 


http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
- Dani_Barabani
- потребител
- Мнения: 2619
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
- Status: Извън линия
- denisebastian
- потребител
- Мнения: 518
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Тц!!!Не става,не е същотоDani_Barabani написа:Направи си пържени филийки

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
-
- потребител
- Мнения: 642
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16
- Местоположение: Велинград
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения

Традиционна отлъченоджедайска(латиноамериканска) рецепта от дъ дарк сайд ъф форс...

Продукти:3-4 черевени пиперки,3-4 бели чушки,средна глава кромид лук, връзка пресен лук, 2 скилидки чесън,4 домата, 6 яйца.
Приготвяне
Нарязвате чушките на лентички(може и на пръстенчета), нарязвате лука и кромида.Нарязвате ситно 2 домата, другите два настъргвате на ренде.
В голям дълбок тиган сгорещявате олио или зехтин(колкото да покрие дъното на тигана е количеството) Запържвате кромида до омекване, после добавяте накълцаните скилидки чесън, и чушките, нарязаните и рендосаните домати.Слагате и 2-3 лъжици доматено пюре, ако сместта ви се стори много суха.Добавяте половин чаена лъжичка захар(да убие киселината на доматите) Сол-на вкус. Разбърквате хубаво и покривате с капак.Периодично разбърквате.След няколко минути добавете половин чаена лъжичка млян кимион(много важно! аз слагам малко повече) Когато зеленчуците са готови и сосчето е почти извряло прехвърляте всичко в тавичка . Правите с дървена лъжица кладенчета в зеленчуковата смес. В тези кладенчета чуквате по едно яйце, като внимавате да не се разлее жълтъка. Посипвате само на яйцата малко сол и червен пипер. Пъхвате в предварително загрята фурна-200-220 градуса. Когато жълтъка на яйцата се е запекъл до твърдо, ястието е готово. Много му пасва биричка. Мисля,че ще ви хареса .
-
- потребител
- Мнения: 642
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16
- Местоположение: Велинград
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Ето сега нещо адски лесно, вкусно, евтино и дори диетично. Тъкмо като за лято(не, че сега е много лятно времето, ама...
) Нарекох го непица " Дарт Вейдър"(че ми е любим герой)
1. Взимате тавичка, голяма в зависимост от това колко хора сте ,и колко сте гладни. В тавичката плътно нареждате филийки хляб, какъвто обичате. Подходящи са тези за тостер ,защото квадратните филийки лесно се редят като блат.
2. В чаша разтопявате две, три лъжици маргарин. Като се разтопи маргарина го поръсвате със стрит риган и още малко го стопляте.
3. С разтопения маргарин хубаво с лъжица намазвате филийките в тавата.
4. Нарязвате домати на не дебели(3-4мм.) колелца и хубаво ги подреждате върху филийките в тавичката, така, че плътно да ги покрият. Посолявате доматите на вкус. поръсвате черен пипер на вкус. Поръсвате хубаво със стрит сушен риган(или накълцан пресен, ако имате)
5. Слагате тавичката за 3-4 минути в предварително загрята фурна или грил скара(трябва да пече само отгоре)
6. Вадите тавата и поръсвате доматите обилно с настърган кашкавал. Запичате докато хубаво се разтопи кашкавала и се позапече.
7. Режете си квадратни парчета и ако обичате майонеза си гарнирайте резена с майонеза по ваш вкус. Най-вкусно е когато е почти изстинало. Не го хапвайте докато е много горещо. Добър апетит

1. Взимате тавичка, голяма в зависимост от това колко хора сте ,и колко сте гладни. В тавичката плътно нареждате филийки хляб, какъвто обичате. Подходящи са тези за тостер ,защото квадратните филийки лесно се редят като блат.
2. В чаша разтопявате две, три лъжици маргарин. Като се разтопи маргарина го поръсвате със стрит риган и още малко го стопляте.
3. С разтопения маргарин хубаво с лъжица намазвате филийките в тавата.
4. Нарязвате домати на не дебели(3-4мм.) колелца и хубаво ги подреждате върху филийките в тавичката, така, че плътно да ги покрият. Посолявате доматите на вкус. поръсвате черен пипер на вкус. Поръсвате хубаво със стрит сушен риган(или накълцан пресен, ако имате)
5. Слагате тавичката за 3-4 минути в предварително загрята фурна или грил скара(трябва да пече само отгоре)
6. Вадите тавата и поръсвате доматите обилно с настърган кашкавал. Запичате докато хубаво се разтопи кашкавала и се позапече.
7. Режете си квадратни парчета и ако обичате майонеза си гарнирайте резена с майонеза по ваш вкус. Най-вкусно е когато е почти изстинало. Не го хапвайте докато е много горещо. Добър апетит
- Dani_Barabani
- потребител
- Мнения: 2619
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Една наскоро открита от мен рецепта, след като се чудех какво интересно и различно да правя с вътрешностите на едни тиквички.
Крем-супа (подходяща и за горещо и студено време):
Продукти:
2 големи картофа
2 моркова
2 главички лук
1 едра тиквичка или 2 по-малки
черен пипер
сол
едра бучка масло
тревички (подправка за супа "Вълшебен вкус")
Начин на приготвяне:
Кипвате 1,5л вода
Сипвате чаена лъжичка сол
Изсипвате почистените и нарязани на едропродукти и оставате да врят 25-30 мин
Дръпвате от огъня и пасирате хубаво
Връщате на огъня
Оставяте да ври още 7-8 мин на бавен огън и междувременно сипвате и подправка за супи "вълшебен вкус"
Накрая добавяте масълцето и черния пипер и разбърквате
Можете да сервирате с крутони или течна сметана или накълцан магданоз
Да ви е сладко!

Крем-супа (подходяща и за горещо и студено време):

Продукти:
2 големи картофа
2 моркова
2 главички лук
1 едра тиквичка или 2 по-малки
черен пипер
сол
едра бучка масло
тревички (подправка за супа "Вълшебен вкус")
Начин на приготвяне:
Кипвате 1,5л вода
Сипвате чаена лъжичка сол
Изсипвате почистените и нарязани на едропродукти и оставате да врят 25-30 мин
Дръпвате от огъня и пасирате хубаво
Връщате на огъня
Оставяте да ври още 7-8 мин на бавен огън и междувременно сипвате и подправка за супи "вълшебен вкус"
Накрая добавяте масълцето и черния пипер и разбърквате
Можете да сервирате с крутони или течна сметана или накълцан магданоз
Да ви е сладко!





- beauti
- потребител
- Мнения: 89
- Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
- Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
- Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Айде и от мен,за тези които са умрели от глад след работа и нямат време да готвят:
Яйца на очи в микровълнова за 2 мин.
бр,яйца(според глада),синьо сирене-10/15гр.,масло пак толкова.
Слагате яйцата,отгоре разпределяте маслото на тънки филийки и поръсвате с начупено синьо сирене(може и с няколко вида,според желанието).
Пъхате чинията в микровълновата за не повече от 2/3 мин.-като от време на време поглеждате маслото да не почне да кипи...
И после с 200 омитате иеденето...
Яйца на очи в микровълнова за 2 мин.
бр,яйца(според глада),синьо сирене-10/15гр.,масло пак толкова.
Слагате яйцата,отгоре разпределяте маслото на тънки филийки и поръсвате с начупено синьо сирене(може и с няколко вида,според желанието).
Пъхате чинията в микровълновата за не повече от 2/3 мин.-като от време на време поглеждате маслото да не почне да кипи...
И после с 200 омитате иеденето...

Това не е кола,това е FORD
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта