Помощ! Пуши от лоста на чистачките...
-
- потребител
- Регистриран: 22 окт 2005, 10:43
- Модел на автомобила: Ford Fiesta '89 1.4 Ghia - на Пропан-бутан
- Контакти:
- Status: Извън линия
Помощ! Пуши от лоста на чистачките...
Колеги, моля за съвет!
Преди време сменях лостовете за фарове и чистачки (с втора употреба
), а онзи ден отново се появи пушек от там.
Забелязвам също, че когато натисна педала на спирачката светва диодчето на бутона за фаровете за мъгла, макар и по-слабо. Като го включа и изключа изгасва, но при следващо натискане на спирачките отново светва.
Само лостовете ли да сменям или да търся жичкаджия да прегледа инсталацията. Ако второто, къде да го търся
Благодаря Ви
Преди време сменях лостовете за фарове и чистачки (с втора употреба

Забелязвам също, че когато натисна педала на спирачката светва диодчето на бутона за фаровете за мъгла, макар и по-слабо. Като го включа и изключа изгасва, но при следващо натискане на спирачките отново светва.
Само лостовете ли да сменям или да търся жичкаджия да прегледа инсталацията. Ако второто, къде да го търся

Благодаря Ви

По-добре да си легнеш гладен, отколкото да се събудиш длъжен 

При включени фарове ли ти пуши? Защото при мен покрай клемите беше нагаряло и разтопило докато останах без фарове. Като вземеш втора употреба пак си е риск- незнаеш вътре в ключето какво е състоянието.... Аз лично си добавих два бутона към таблото и си реших проблема.
Това с мъглата и спирачките- странна работа, май ти трябва наистина жичкаджия?!? От друга страна си е предимство- знаеш кога си натиснал спирачката
Това с мъглата и спирачките- странна работа, май ти трябва наистина жичкаджия?!? От друга страна си е предимство- знаеш кога си натиснал спирачката

-
- потребител
- Регистриран: 23 дек 2005, 10:09
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 iC
Имах същия проблем на Фиеста с 2 години "по-млада" 
Понеже малко разбирам от електрика, разглобих конзолата с лостчетата и видях че платката където са контактите за чистачките е счупена - изтрита от употреба - и когато лостчето е включено става късо съединение
...И естествено започва да пуши...
По- късно се повреди до толкова, че чистачките изобщо не се изключваха та се наложи да го сменя - втора употреба, май 50-ина лв. излезе.
Друг вариант е ако си пръскал скоро с контактен спрей той просто да се изпарява.

Понеже малко разбирам от електрика, разглобих конзолата с лостчетата и видях че платката където са контактите за чистачките е счупена - изтрита от употреба - и когато лостчето е включено става късо съединение

...И естествено започва да пуши...
По- късно се повреди до толкова, че чистачките изобщо не се изключваха та се наложи да го сменя - втора употреба, май 50-ина лв. излезе.
Друг вариант е ако си пръскал скоро с контактен спрей той просто да се изпарява.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Помощ! Пуши от лоста на чистачките...
Според мен, преди да започнеш да разглобяваш лостчета и тем подобни - отвори си фаровете отзад и си провери всички крушки:steve написа:Колеги, моля за съвет!
Преди време сменях лостовете за фарове и чистачки (с втора употреба), а онзи ден отново се появи пушек от там.
...
1. Дали работят
2. Ватовете им съответства ли на мястото, на което са. Доколкото си спомням са 2 типа - 5W и 20W. Най-проблемни са малките, защото много често на тяхно място се слагат 10W и...гориш
3. Огледай дали не ти подлива отнякъде вода върху тях...
- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
Имах подобен проблем с предишния си ескорт 91 г. В купетоизведнъж почна да влиза пушек, някакво реле бучеше и диодчето на прекъсвача за отоплението на предното стъкло примигваше. След няколко минути бучене и светомузика пушекът стана мъгла и открих огън върху един куплунг закрепен на пластмасовата кора около акумулатора. Голям стрес беше.
Не разбирам много от токове, но ми се струва че една жичка се беше оголила и от водата (имаше топящ се сняг) даваше на късо с другата жичка. Куплунга беше стопен, а и май не служеше за нищо, затова отрязах жичките, изолирах ги и ги оставих така. Повече не се подпали. Но за всеки случай увих хубаво с изолирбанд всички жички и куплунги в пространството между двигателя и предното стъкло. Страх лозе пази!

Не разбирам много от токове, но ми се струва че една жичка се беше оголила и от водата (имаше топящ се сняг) даваше на късо с другата жичка. Куплунга беше стопен, а и май не служеше за нищо, затова отрязах жичките, изолирах ги и ги оставих така. Повече не се подпали. Но за всеки случай увих хубаво с изолирбанд всички жички и куплунги в пространството между двигателя и предното стъкло. Страх лозе пази!
- hvg
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:12
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0i '09 '02,ФИЕСТА 1.25i '00
определено има нужда от намеса на специалист, това ми е втори форд със същия проблем, кабелите вътре в ключа да доста слаби и се бяха стопили и проблема не остана изолиран, от претоварването изгарят и доста пътечки в централната платка (тази кадето са бушоните), проблема се оправи когато майстора смени кабелите в ключа и презапои пътечките и връзките на платката. оттогава проблемите изчезнаха 

-
- потребител
- Регистриран: 22 окт 2005, 10:43
- Модел на автомобила: Ford Fiesta '89 1.4 Ghia - на Пропан-бутан
- Контакти:
Благодаря...
Благодаря ви колеги, но както се вижда от датата между двете мнения
нямам време да вдишвам, камо ли пък да наблюдвам Фиестата нищо, че не слизам от нея 
Нали няма да ме оставиш, скъпа
Но, откакто писах не се е повтаряло и само ще е от студа, а като се размарази и потече... кой знае, но в МП няма да я водя, а другаде не знам!
Ако някой има
за разбирач - пишете:!:

Но, откакто писах не се е повтаряло и само ще е от студа, а като се размарази и потече... кой знае, но в МП няма да я водя, а другаде не знам!
Ако някой има

По-добре да си легнеш гладен, отколкото да се събудиш длъжен