Миене на фарове
- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
- Status: Извън линия
Миене на фарове
Ами работата е следната.Смених единия фар на фордака с друг оригинален, но новия свети малко по слабо жълтеникаво(крушките са еднакви).Преди да го сложа го огледах отвътре и видях, че рефлекторът е малко замърсен с прах и някакви нечестотии(за разлика от другия който свети).Предполагам, че проблемът е в замърсения рефлектор.Та въпросът ми е дали мога да измия фара със сапун и вода(стъклото не се сваля) или рефлектора ще се развали.Има ли друг начин за почистване?Изобщо няма ли да се развали от водата?
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Re: Миене на фарове
Чел съм че на първите лагуни така ги миели, със сапунена вода и после с отвора надолу да изсъхне хубаво на слънце.

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
По-добре без сапун, че да не остават капки. И да не ги пипаш / бършеш!
П.П. Оптиките ги мият с течен СО2. Директно се изпарява и не остава следи
.
П.П. Оптиките ги мият с течен СО2. Директно се изпарява и не остава следи

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Ииии не четете тоя форум и тва си е.
Взимай три-четири страници от тия безплатните вестници и ги накъсай наситно. Пъхаш ги във фара, пълниш с вода 1/3 до 1/2 и клатиш яко. Изсипваш, пак пълниш с вода докато разкараш парчетата вестник. Ако се наложи пак- отново с нов вестник. Ако са били налепени нечистотии, проблемът ти е решен.
Взимай три-четири страници от тия безплатните вестници и ги накъсай наситно. Пъхаш ги във фара, пълниш с вода 1/3 до 1/2 и клатиш яко. Изсипваш, пак пълниш с вода докато разкараш парчетата вестник. Ако се наложи пак- отново с нов вестник. Ако са били налепени нечистотии, проблемът ти е решен.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- askoTAS
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 10:09
- Модел на автомобила: fiesta1.3/lexus is 600 hi
колега ако фара е депо с миене нема да стане.............! 

продавам си фиестата 0877960765
нищо земно неми е чуждо!
нищо земно неми е чуждо!
- Ianaki
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Измих го получи се добре използвах само чиста вода.След като го напълнех го раздрусвах яко, за да се отмие всичко така 3 пъти - резултатът е чудесен, само че останаха някои капчици, но за ги видиш трябва бая да се вгледаш.За спирта ми звъчи добре, но не знам дали няма да прецака рефлектора.
Сега се сещам, че може да се използва и дистилирана вода.
Сега се сещам, че може да се използва и дистилирана вода.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Заплихте ме и мен. Днес я направих тази процедура с миенето с вода на единия фар, но аз рискувах и напръсках и с Меглио. Светна рефлектора >:D<: , а беше ама много мръсен. Утре същата процедура и с другия.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Как го ми?samsung_bg написа:Заплихте ме и мен. Днес я направих тази процедура с миенето с вода на единия фар, но аз рискувах и напръсках и с Меглио. Светна рефлектора >:D<: , а беше ама много мръсен. Утре същата процедура и с другия.
Нали е с ел. регулиране?
Аз от доста време мислих да свалям стъклата да ги излъскам, но нещо не смея.
- samsung_bg
- потребител
Моите не са с ел. регулиране.paci написа:Как го ми?samsung_bg написа:Заплихте ме и мен. Днес я направих тази процедура с миенето с вода на единия фар, но аз рискувах и напръсках и с Меглио. Светна рефлектора >:D<: , а беше ама много мръсен. Утре същата процедура и с другия.
Нали е с ел. регулиране?
Аз от доста време мислих да свалям стъклата да ги излъскам, но нещо не смея.
Още когато купих колата единия рефлектор се беше откачил от двата пластмасови "шиша" чрез които се регулира и висеше.
Тогава махнах четирите скоби, които държат стъклото за тялото и с някаква тънка отверка ги разделих. Не беше трудно, но сега не посмях и процедирах по друг начин.
Извадих всички крушки. Буксата се държи за тялото на два щифта и след като се щракнат тя слиза надолу. Извадих целия сноп от кабели от дупката зад мигача. Така остана само тялото със стъклото и рефлектора вътре.

- samsung_bg
- потребител
Повторих процедурата и с другия фар придружена със снимки

Този път махнах стъклото. Оставих предварително целия фар пред климатика да се постопли.

Препогъчвам отлепянето да го правите с нещо пластмасово(например някоя по-твърда фонокарта)
Между стъклото и корпуса има гумено уплътнение, което си остана за стъклото. Няма лепило или силикон.

След като изсъхна рефлектора имаше тук-таме петънца, които избърсах с кърпичка за очила.
П.П. Лошото е, че при втората процедура с махането на стълкото ефекта е мнооого по-добър и ще трябва да я правя и на другия

Този път махнах стъклото. Оставих предварително целия фар пред климатика да се постопли.

Препогъчвам отлепянето да го правите с нещо пластмасово(например някоя по-твърда фонокарта)
Между стъклото и корпуса има гумено уплътнение, което си остана за стъклото. Няма лепило или силикон.

След като изсъхна рефлектора имаше тук-таме петънца, които избърсах с кърпичка за очила.
П.П. Лошото е, че при втората процедура с махането на стълкото ефекта е мнооого по-добър и ще трябва да я правя и на другия

- Ianaki
- потребител
Още един съвет:Ако не можете да отваряте фаровете накъсайте носни курпички, напъхайте ги вътре напълнете с вода и разтръскайте няколко пъти.Рефлекторът става като НОВ. 

- samsung_bg
- потребител
Ами това madboy го каза, само че с вестници >:D<:Ianaki написа:Още един съвет:Ако не можете да отваряте фаровете накъсайте носни курпички, напъхайте ги вътре напълнете с вода и разтръскайте няколко пъти.Рефлекторът става като НОВ.

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
И става за десетина минути. Вестника не се разпада, с носни кърпички май не знам как ще стане.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Ами как какво ще правите щом сте гъзари отивате в МП и си купувате нови фарове (а за по големите гъзари нова кола)cossy написа:A гъзарите с ел. моторчетата ко да прайм?

- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Хитро... хубаво, че са ми чистички, да чукна на... фар...petkoff_pl написа:Ами как какво ще правите щом сте гъзари отивате в МП и си купувате нови фарове (а за по големите гъзари нова кола)cossy написа:A гъзарите с ел. моторчетата ко да прайм?

- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Ел. моторчетата се свалят с "едно движение". Не виждам проблемcossy написа:A гъзарите с ел. моторчетата ко да прайм?