Радиаторчето за парното на Fiesta MK3 ?
- fbcrew
- потребител
- Регистриран: 17 ное 2007, 11:49
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3 mi 1993г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Радиаторчето за парното на Fiesta MK3 ?
Здравейте! Честита Баба Марта!
От преди 2 месеца имам проблем с парното, и цяла зима карах почти без него
. Четох във форума и понеже колата не загряваше смених термостата. Проблема със загряването се оправи и вече е в нормата, но все нямам парно (много много слабо). Говорих с един майстор и той ми каза, че най-вероятно ми се запушило радиаторчето на парното ( предполагам това, което е на входа на купето, за да затопля въздуха, които влиза от вън в колата). Въпроса ми е къде се намира ( горе долу имам предположения), дали се сваля от към таблото или от към двигателя ?
Благодаря предварително!
От преди 2 месеца имам проблем с парното, и цяла зима карах почти без него

Благодаря предварително!
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
Re: Радиаторчето за парното на Fiesta MK3 ?
честита и на тебfbcrew написа:Здравейте! Честита Баба Марта!
От преди 2 месеца имам проблем с парното, и цяла зима карах почти без него. Четох във форума и понеже колата не загряваше смених термостата. Проблема със загряването се оправи и вече е в нормата, но все нямам парно (много много слабо). Говорих с един майстор и той ми каза, че най-вероятно ми се запушило радиаторчето на парното ( предполагам това, което е на входа на купето, за да затопля въздуха, които влиза от вън в колата). Въпроса ми е къде се намира ( горе долу имам предположения), дали се сваля от към таблото или от към двигателя ?
Благодаря предварително!
http://tco.data.bg/p/files/download/726398/1595-03.pdf
на 9-а страница heater matrix. напиши после дали си успял да го промиеш. и как свалено или не.
то е вързано към охладителната система.
успех

- fbcrew
- потребител
- Контакти:
МЕРСИ !!!
Уж имам и търсих в хайенса и рипер менула, ама не намерих понеже не знаех как се казва на английски

Уж имам и търсих в хайенса и рипер менула, ама не намерих понеже не знаех как се казва на английски

- fbcrew
- потребител
- Контакти:
Здравейте,
Понеже фиестата има климатик, долу където е радиаторчето е малко по различно от книжката както е обеснено. Има една черна кутия (малко по-голяма от тази в книжката), в която има две радиаторчета и серпентина. Първото е за парното, което се вади много лесно. Махат се двете скоби и се изваждат маркучите. После радиаторчето излиза все едно се вади от някакъв слот. Продухах го, бая мърсотия и буклуци излязоха и после го върнах. ОБАЧЕ проблема с парното си остава. Радиаторчето седи студено пак. Някакви идей от какво може да е?
П.С.
Смених термостата преди месец и сега колата загравя и си е в нормата ама парно няма.
Понеже фиестата има климатик, долу където е радиаторчето е малко по различно от книжката както е обеснено. Има една черна кутия (малко по-голяма от тази в книжката), в която има две радиаторчета и серпентина. Първото е за парното, което се вади много лесно. Махат се двете скоби и се изваждат маркучите. После радиаторчето излиза все едно се вади от някакъв слот. Продухах го, бая мърсотия и буклуци излязоха и после го върнах. ОБАЧЕ проблема с парното си остава. Радиаторчето седи студено пак. Някакви идей от какво може да е?
П.С.
Смених термостата преди месец и сега колата загравя и си е в нормата ама парно няма.

- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
а ти като извади радиаторчето не изтече ли антифриз. в смисъл източи ли антифриза на колата. в упътването пише че трябва да го източиш.fbcrew написа:Здравейте,
П.С.
ако го извади без да го източиш и не протече нищо, да не би да са запушени тръбите към него.
аз си го представям че е вързано към системата за охлаждане. не съм сигурен обаче.

- fbcrew
- потребител
- Контакти:
Да първо източих системата от пробката на радиатора. После го свалих и продухах. След това промих системата няколко пъти. И сега вече нямам никакво парно
. Да не би да трябва да се обезвъздушава системата ? Четох, че тя автоматично се обезвъздушавала.

-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2009, 21:47
- Модел на автомобила: Ford fiesta mk3 1.4 avtomatik 90g.
Колега смени си термостата нормално е да нияма парно наи вероятно не ти се отвариа термостата .
Най-добрият "ФОРД" е продаденият.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Парното е на малкия кръг!kiko_m1 написа:Колега смени си термостата нормално е да нияма парно наи вероятно не ти се отвариа термостата .
- fbcrew
- потребител
- Контакти:
Ми ако си чел добре какво съм писал, ще видиш че съм го сменил. И че има ефект, че колата загряваkiko_m1 написа:Колега смени си термостата нормално е да нияма парно наи вероятно не ти се отвариа термостата .