Внезапно изгасна на пътя

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
setfan
потребител
потребител
Регистриран: 21 мар 2009, 17:37
Модел на автомобила: Mondeo TD
Status: Извън линия

Внезапно изгасна на пътя

Мнение от setfan » 22 мар 2009, 01:15

Здравейте колеги от 2 дена съм собственник на Форд Мондео 95 1.8 ТД и вчера както си карам извън градско, ми изгасна двигателя в движение. Въртя ключа - няма палене :( Мисълта за ел. проблем ми хрумна, защото ми направи впечатление че след изгасването не ми работят подгряващите свещи,лампата на таблото за подгряване не свети, та въпросът ми е до колко работата на двигателя зависи от тези свещи, и ако някой е имал подобен проблем, моля за помощ. Щесе ходи и на сервиз, но реших да попитам и вас колеги, Благодаря.

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Re: Внезапно изгасна на пътя

Мнение от Nikola Iordanov » 22 мар 2009, 08:18

Преди да отидиш на сервиз най лесното нещо е да си провериш всички бушони, тези при двигателя и тези във купето от ляво под таблото. Сваля се кората под волана със звезда отверка, като отвиеш болтчетата от горната страна има две щипки внимавай да не ги счупиш. Като се наведеш ще видиш кутията със бушоните, за да я отвориш одстрани има едно малко лостче дръпни го на долу и ще се отвори . Успех _friends_

kosta68
потребител
потребител
Регистриран: 12 яну 2008, 13:15
Модел на автомобила: Форд Фокус Ghia, 2003г., 1,6 бензин,комби

Мнение от kosta68 » 22 мар 2009, 08:47

Най-вероятно проблема е от късо съединение около главните кабели след акумолатора в посока към стартера ; динамото или арматурното табло.При мен се случи да мръдне акумолатора заради дупките и понеже нямах предпазна кора върху него + чукна на корпус.Изгорели са ти мощните предпазители - 30А;50А;60А.Примен са в кутийка до акумолатора.Провери ги а също и дебелите кабели за пробив в изолацията.Успех :D

setfan
потребител
потребител

Мнение от setfan » 22 мар 2009, 09:14

Предпазителите ги намерих по книжката (която е на белгииски) на пътя като закъсах, и не видях да има изгорели. Аз си мисля за някое реле дали има начин да проверя релетата за изгоряло?

kosta68
потребител
потребител

Мнение от kosta68 » 22 мар 2009, 09:36

Релетата обикновенно имат 3 или 4 извода.Двата винаги са за бобината.Ако имош мултицет се проверяват за наличие на съпротивление на изводите на бобината другия вариант е да им подадеш напрежение директно от акумулатора и да видиш дали задействат и дали другите свободни клеми дават връзка.Лошото в цялата история е че ще трябва да ги сваляш едно по едно и да проверяваш-адски пипнива работа!А сега се сетих ти провери ли дали като въртиш на стартер помпата ти хвърля гориво - да не би магнит вентила който е на входа на навтовата помпа да е изгорял или бушона му?Виж при включен контакт дали на клемата има +! _friends_

palara
потребител
потребител
Регистриран: 19 мар 2009, 19:32
Модел на автомобила: форд фиеста

Мнение от palara » 22 мар 2009, 10:29

според мене за да исгасне дизел в движение значи е затворил навтовия клапан значи и ли е прекъснат тока до него или тои се е повредил :-/:

kosta68
потребител
потребител

Мнение от kosta68 » 22 мар 2009, 10:40

Palara е прав - неможе да угасиш дизел поникакъв начин освен да му спреш горивото!Търси проблема в тази посока - работи ли магнитвентила ; има ли захранване.За проба може да пуснеш плюу от акумулатора директно към него ида запалиш.

setfan
потребител
потребител

Мнение от setfan » 22 мар 2009, 10:50

Благодаря за съветите, след обяд ще пробвам всичко което ми казахте дано да се оправи по-бързо

setfan
потребител
потребител

Мнение от setfan » 31 мар 2009, 22:31

Извинявам се, че неможах да отговоря по-рано, но нямах интернет. Проблеме е решен, беше изгорял предпазителя на магнитния клатан на горивото.Един приятел ми помогна да го намерим. Вече всичко е наред и колата си работи отлично. Искренно благодаря на всички :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”