Focus 1.6
-
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 18:37
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Focus 1.6
Здравейте!Нов съм във форума....преди 20 минути си създадох акаунт.
Моля да ми простите твърде общия въпрос, но мисля, че тук е мястото където да го отправя.
До 21 дни ще бъда с Форд Фокус произв. 2001г. 1,6 100,6 к.с., хеч-бег
Не съм имал никога Форд, но на Фокус-а ме грабна готиния дизайн, компактността, съчетана с общо вътрешно удобство и маневреност.
Дали съм направил удачен избор?Питам, защото няколко от моите приятели се изказаха много лошо конкретно за този модел.Но........те нямат Фокус-и.
С фордове- опит почти нулев, като изключим, че карах Фокус-а на моя близка до Стара Загора(преките ми впечатления са отлични, но са недостатъчни).
Сега съм с Опел Векттра 1,6 98 г., но вече не ми харесва нещо.
Надявам се ,че точно Фокус в 100 к.с. е подходящ за града, а има и достатъчно динамични характеристики и за комфортно дълго пътуване(натоварена доста).
Благодаря Ви.Надявам се на разбиране към иначе глупашкия ми въпрос.
Моля да ми простите твърде общия въпрос, но мисля, че тук е мястото където да го отправя.
До 21 дни ще бъда с Форд Фокус произв. 2001г. 1,6 100,6 к.с., хеч-бег
Не съм имал никога Форд, но на Фокус-а ме грабна готиния дизайн, компактността, съчетана с общо вътрешно удобство и маневреност.
Дали съм направил удачен избор?Питам, защото няколко от моите приятели се изказаха много лошо конкретно за този модел.Но........те нямат Фокус-и.
С фордове- опит почти нулев, като изключим, че карах Фокус-а на моя близка до Стара Загора(преките ми впечатления са отлични, но са недостатъчни).
Сега съм с Опел Векттра 1,6 98 г., но вече не ми харесва нещо.
Надявам се ,че точно Фокус в 100 к.с. е подходящ за града, а има и достатъчно динамични характеристики и за комфортно дълго пътуване(натоварена доста).
Благодаря Ви.Надявам се на разбиране към иначе глупашкия ми въпрос.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Re: Focus 1.6
Добре си се насочил но търси с мотор 2литра .
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Хубав избор и аз си търся фокус, но дизел, но ако си заслужава цената и бензин бих си взел.
Сега колегата за 2,0 литров фокус не се срещат много, по обяви не съм ги виждал, но определено ще харчи доста, така че избора на колежката е добър, карал съм такъв и много ме изкефи, има хубави спирачки и добре ускорява, а и харчи по-малко от 1,8- 115 к.с., отделно и данъка е по-малък.
Сега колегата за 2,0 литров фокус не се срещат много, по обяви не съм ги виждал, но определено ще харчи доста, така че избора на колежката е добър, карал съм такъв и много ме изкефи, има хубави спирачки и добре ускорява, а и харчи по-малко от 1,8- 115 к.с., отделно и данъка е по-малък.
-
- потребител
БЛагодаря.А нещо да кажете за динамичните характеристики?В смисъл с мои близки често пъти си правим импровизирани ,,драг" съзтезание с нетунинговани коли на една изоставена писта за селскостопанска авиация...там също искам да съм на ниво. С ,,Вектрата" не съм особено бърз.
Вярно ли е за ,,Фокус"-а ,че на изкачаване , ако е с 4-5 човека(80.90кг.всеки) вижда много зор, дори и без да е включен климатика?
Все още не съм взел колата , а ми предлагат едно Волво S40
Моля ви според вас кажете кой е по-удачния избор?Когато се прибирахме от Стара Загора и управлявах Фокус 1,6 не ми се стори чак толкова маломощен двигателя....
Волвотно ще бъде пак 74 киловата(около 100 к.с.)
Вярно ли е за ,,Фокус"-а ,че на изкачаване , ако е с 4-5 човека(80.90кг.всеки) вижда много зор, дори и без да е включен климатика?
Моля ви според вас кажете кой е по-удачния избор?Когато се прибирахме от Стара Загора и управлявах Фокус 1,6 не ми се стори чак толкова маломощен двигателя....
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
за кое s 40 става въпрос новото или старото,и в двата случая са по- тежки от фокуса с 150-200 кг и имат горе-долу сходни характеристики . според мен фокуса ще е по-дубър на драг от волвото,еднакви коне,въртящ мумент и макс скоруст ,но с 200 кг по-лек от волвотоzabei4084 написа:БЛагодаря.А нещо да кажете за динамичните характеристики?В смисъл с мои близки често пъти си правим импровизирани ,,драг" съзтезание с нетунинговани коли на една изоставена писта за селскостопанска авиация...там също искам да съм на ниво. С ,,Вектрата" не съм особено бърз.
-
- потребител
Явно е старото Волво(в смисъл първо поколение S40) произведена е 1999г..Като цяло не съмо особено очарован от S40-мощността - 100-101к.с. за тези габарити - не е добре разчетена.- лично мнение(съдя от прочетеното за модела).
Фокусът го взимам (да не кажа голяма дума) на 95%.
Питах, защото Волво някак си звучи...по-шикарско, ако щете.
Докато Фокусът , който ще купя/е капариран е 2002г. производство.
Фокусът го взимам (да не кажа голяма дума) на 95%.
Питах, защото Волво някак си звучи...по-шикарско, ако щете.
Докато Фокусът , който ще купя/е капариран е 2002г. производство.
Последна промяна от zabei4084 на 14 апр 2009, 20:05, променено общо 1 път.
-
- потребител
Благодаря Ви за отзивчивостта.vargala81 написа:за кое s 40 става въпрос новото или старото,и в двата случая са по- тежки от фокуса с 150-200 кг и имат горе-долу сходни характеристики . според мен фокуса ще е по-дубър на драг от волвото,еднакви коне,въртящ мумент и макс скоруст ,но с 200 кг по-лек от волвотоzabei4084 написа:БЛагодаря.А нещо да кажете за динамичните характеристики?В смисъл с мои близки често пъти си правим импровизирани ,,драг" съзтезание с нетунинговани коли на една изоставена писта за селскостопанска авиация...там също искам да съм на ниво. С ,,Вектрата" не съм особено бърз.

Както и по-рано съм казвал - обзела ме е една ФОКУС-мания.На пук на всички критикари на тази кола- заслужава си.
Всеки който плюе Форд Фокус- прави ми впечатление- никога не екарал такъв или най-малкото няма и не е запознат с колата.
-
- потребител
g.taskov написа:Добре си се насочил но търси с мотор 2литра .
Защо?Ами 1,6 не ми се виждат толкова маломощен.

-
- потребител
Колегана мен също ми харесва Фокуса.За това ти казах да търсиш 2литра мотор понеже при критична ситуация
ускорението е мигновено и бързо се измъкваш с по-мощна кола.Разхода на гориво ще е по-малък.По-малко ще товариш мотора и ще те слуша по-дълго време много са предимствата.Търси след2002г. колите са изчистени от грешки, 4по 4,и с климатроник.
ускорението е мигновено и бързо се измъкваш с по-мощна кола.Разхода на гориво ще е по-малък.По-малко ще товариш мотора и ще те слуша по-дълго време много са предимствата.Търси след2002г. колите са изчистени от грешки, 4по 4,и с климатроник.
- vargala81
- потребител
- Контакти:
колега това са пълни глупости дето ги пишеш ,как 2000 куб. ще гори по-малко от 1600. 2000куб.гори с литър повече. но ако начинати на каране е като моя ,аз бих избрал по-мощния двигател,защото в началото 1.6 то ти се струва че върви добре ,но постепенно свикваш и започва да ти се изка нещо по-мощно.аз съм с ескорт 1.6 и да ти кажа достатачно мощност има за да ме измъкне от ковти ситоация. ето данните и на двата двигатела.1.6-Максимальная скорость 185 (176) км/чg.taskov написа:Колегана мен също ми харесва Фокуса.За това ти казах да търсиш 2литра мотор понеже при критична ситуация
Время разгона (0-100 км/ч) 11.2 (12.4) c
Расход топлива в городе 9.7 (11.6) л/100км
Расход топлива на шоссе 6 (6.5) л/100км
Расход топлива Смешанный цикл 7 л/100км
Объем топливного бака 55 л
Снаряженная масса автомобиля 1070 кг
Допустимая полная масса 1590 кг ...........
2.0-Максимальная скорость 201 (201) км/ч
Время разгона (0-100 км/ч) 9.2 (9.3) c
Расход топлива в городе 11.8 (13.1) л/100км
Расход топлива на шоссе 7.2 (7.3) л/100км
Расход топлива Смешанный цикл 8.7 л/100км
Объем топливного бака 55 л
Снаряженная масса автомобиля 1146 кг
Допустимая полная масса 1670 кг
-
- потребител
Колега незнам от колко време караш кола но това което пише в книгите не винаги излиза на практика.Синът ми има фокус 2 л.внос от Германияи разликата с 1.6 и 1.8 л. е много малка но по показатели надминават много
мотора 1.6.Помисли защо всички се хвърлят на мощни коли?
- vargala81
- потребител
- Контакти:
ами като гледам май е точно обратното,всички купуват маломощни градски коли.все пак тези данни са от производителя,а като гледам колегите пишат ,че заводските данни се постигат много трудно ,камо ли да докараш разход под тях.кола карам от 4 год. за това време форда ми е трета кола, първата ми беше фият крома 2000 куб. и знам много добре коя колко гори,на извън градско разхода се доближава доста ,почти равен ,но в града разликата е повече от литър.малко е смешно да ме убеждаваш ,че двигатели от едно и също поколение и производител с различен обем и разлика в мощноста от 30 к.с ще дават еднакъв разход.но пак казвам,аз съм лубител на по-мощните коли и бих прежалил 1литър бензин на 100 км.g.taskov написа:Колега незнам от колко време караш кола но това което пише в книгите не винаги излиза на практика.Синът ми има фокус 2 л.внос от Германияи разликата с 1.6 и 1.8 л. е много малка но по показатели надминават много
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
Аз карам двулитров Фокус, и мога да кажа, че изобщо не съжалявам за единия литър в повече. Иначе колегата е прав, на извънградско не гори много, ама в града - особено ако ти е тежичък крака - 15/100 не ти мърдат!
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Карал съм и двата варианта - 1,6 - близо година и половина, 2,0 - вече към две години.
1,6 ми гореше 10/100 градско, този ми дава 12-13/100. Извън града са равни като разход. Двулитровият обаче определено върви повече, особено при включен климатик и доускоряване разликата е много забележима. 30 коня са си 30% отгоре.. Преди ми си налагаше да свалям скорости надолу като трябва да изпреваря някой по-бързичко, сега само натискам педала.
Другият плюс са задните дискове спирачки, 1,6 са с барабани.
Определено колите след фейслифта ми харесват повече като опции и оборудване (ESP, странични възглавници, климатроник, дребни шукарийки като повече интериорни лампички, повече функции на централния електронен модул), по-малко дефекти и т.н., за съжаление нямах финансовата възможност да взема такава.
Една корекция на колегата g.taskov - сериен Фокус 4х4 все още няма...
1,6 ми гореше 10/100 градско, този ми дава 12-13/100. Извън града са равни като разход. Двулитровият обаче определено върви повече, особено при включен климатик и доускоряване разликата е много забележима. 30 коня са си 30% отгоре.. Преди ми си налагаше да свалям скорости надолу като трябва да изпреваря някой по-бързичко, сега само натискам педала.
Другият плюс са задните дискове спирачки, 1,6 са с барабани.
Определено колите след фейслифта ми харесват повече като опции и оборудване (ESP, странични възглавници, климатроник, дребни шукарийки като повече интериорни лампички, повече функции на централния електронен модул), по-малко дефекти и т.н., за съжаление нямах финансовата възможност да взема такава.
Една корекция на колегата g.taskov - сериен Фокус 4х4 все още няма...
-
- потребител
- Регистриран: 14 юни 2009, 14:32
- Модел на автомобила: Ford Focus D
Понеже видях темата и реших и аз да попитам тук... Аз съм с Фокус 1.6, но 2007г., хечбек... Градско ми дава към 10,3л/км. По каталог гледам, дават около 8л. Исках да попитам дали е нормално? Колата е на 88 000км и мога да каже, че не я юркам много...
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Ако става дума за бензин 1,6 по каталог дават 8,7 градско. Твоя разход е напълно нормален, даже за София или друг голям град е доста добър.Андрей Моев написа:Понеже видях темата и реших и аз да попитам тук... Аз съм с Фокус 1.6, но 2007г., хечбек... Градско ми дава към 10,3л/км. По каталог гледам, дават около 8л. Исках да попитам дали е нормално? Колата е на 88 000км и мога да каже, че не я юркам много...