Въпрос за цвета на боята... Решен!

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Регистриран: 09 юли 2008, 12:32
Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX, 92 г., бензин, 1,4 CVH, 75 к.с., карбуратор, 5 врати, ръчен смукач
Контакти:
Status: Извън линия

Въпрос за цвета на боята... Решен!

Мнение от achernar » 18 апр 2009, 18:15

Колеги, четох някъде в нета че, в купето има табелка на която има информация за боята която е използвана за купето. Статията бе на английски, а този език определено не го владея добре. Разбрал - недоразбрал, реших да попитам и Вас, къде е монтирана тази табелка и ако е възможно, да ми обясните /или да ме насочите, къде да прочета на разбираем за мен език - български или руски/, какво означават кодовете върху нея. Приятели ме посъветваха направо да отида в магазин за автобои, където щели да ми направят нужната разцветка, но мен ме интересува не само това, а и изобщо какъв е оригиналния тип боя. Предварително - благодаря!!!
Последна промяна от achernar на 25 май 2009, 14:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Re: Въпрос за цвета на боята...

Мнение от vargala81 » 18 апр 2009, 18:22

achernar написа:Колеги, четох някъде в нета че, в купето има табелка на която има информация за боята която е използвана за купето. Статията бе на английски, а този език определено не го владея добре. Разбрал - недоразбрал, реших да попитам и Вас, къде е монтирана тази табелка и ако е възможно, да ми обясните /или да ме насочите, къде да прочета на разбираем за мен език - български или руски/, какво означават кодовете върху нея. Приятели ме посъветваха направо да отида в магазин за автобои, където щели да ми направят нужната разцветка, но мен ме интересува не само това, а и изобщо какъв е оригиналния тип боя. Предварително - благодаря!!!
като отвориш предния капак ,някаде трябва да имаш алуминиева табелка,при мен се намира в средота над радиятора. на тази табелка е кода за боята ,ама незнам точно кой е. в магазина за авто бои знаят.

Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX, 92 г., бензин, 1,4 CVH, 75 к.с., карбуратор, 5 врати, ръчен смукач
Контакти:

Мнение от achernar » 18 апр 2009, 18:56

vargala81 написа:като отвориш предния ,някаде трябва да имаш алуминиева табелка,при мен се намира в средота над радиятора. на тази табелка е кода за боята ,ама незнам точно кой е. в магазина за авто бои знаят.
Колега, доколкото разбрах от онази статия, не става въпрос за табелката на която е и ВИН кода. За съжаление съм изтрил линка и не мога да посоча оригинала. На тази, за която пишеш, наистина има инфо за боята, но табелката за която четох била отделно монтирана или върху някоя от задните колонки или на някакво друго място в колата... ??? Купето го прерових вече, но така и не успях да я открия тази табелка... Благодаря ти! :D

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Мнение от maxpoint » 18 апр 2009, 19:41

Колега,не се тормози да търсиш.Форд променят кодовете за боите сряда -петък и нищо не отговаря на истината.То бояджийниците не могат да ги открият та ние ли? Моето Мондю е 2003 г. и по код на боята излиза някво лайняно :mrgreen: ,което няма нищо общо с цвета на колата :D:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от achernar » 18 апр 2009, 19:57

maxpoint написа:Колега,не се тормози да търсиш.Форд променят кодовете за боите сряда -петък и нищо не отговаря на истината.То бояджийниците не могат да ги открият та ние ли? Моето Мондю е 2003 г. и по код на боята излиза някво лайняно ,което няма нищо общо с цвета на колата
:D :D :D Моето Фифи е червено и тъй като много ми харесва тази разцветка, искам пак да я докарам точно такава. Затова и попитах, но това с промяната на кодовете два пъти седмично малко ме обезсърчи... :D :D :D А, всъщност къде е скрита тази табелка за която питам?

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 18 апр 2009, 21:56

Никъде не е скрита при Форд, е на най-долния ред на алуминиевата идентификационна табелка. Представлява двуразряден код от буква и цифра, които съответстват на рецептата на боята, има я в каталозите на боята в магазините. Тъй като боите имат алтернатини нюанси не е достатъчно да идеш и да кажеш дайте ми този номер боя а трябва да се сравни цветовата карта със боята на колата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
achernar
потребител
потребител
Контакти:

Re: Въпрос за цвета на боята... Решен!

Мнение от achernar » 25 май 2009, 08:53

Така, в началото на тази тема за индентификационната табелка за кодовете на боята, споменах че в нета намерих статия по този въпрос, която е на английски и тъй като не разбирам този език, просто я подминах, разглеждайки единствено картинките :D ... Но след като пуснах темата тук, отново реших да я потърся и този път да се опитам да я преведа с някой от езиковите транслатори. Всъщност става въпрос за няколко реда, в които се говори за такива табелки, но монтирани единствено на автомобили Форд произведени в САЩ, като никъде не се споменаваше че такива се поставят и на европейските им модели.
Благодарност към всички колеги, включили се в темата!!! :D

P.S. В магазините за автобои, наистина добре си разбират от работата.

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”