Пусто да УпУстее...и централно...
- motry
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2007, 11:46
- Модел на автомобила: Ford S-Max 2.5 / 219hp 2007
- Status: Извън линия
Пусто да УпУстее...и централно...
..заключване
От извесно време централното лека по лека отказа да работи !Първо от едната врата не може да се заключи или отключи, после от другата и сега съвсем спря!!! Разглобил съм всички машинки ... в идеално състояне са, дават на контакт, не са се захабили писти... абе ОК са...НО...повтарям НО КОГАТО отключвам или заключвам едвааааа, едвааааааа работят моторчетата все едно , че не са на 12 V а работят на 9 примерно!Ако не отварям колата 2 дни и това не се случва...трябва врата по врата да отварям... и след време се сетят да поработят!Имам аларма която работи вече година и фабрично централно...
Кажете къде да търся проблема !!!! Моля...
.... и къде аджеба се намира този модул за управлението на централното...
Благодаря предварително!

От извесно време централното лека по лека отказа да работи !Първо от едната врата не може да се заключи или отключи, после от другата и сега съвсем спря!!! Разглобил съм всички машинки ... в идеално състояне са, дават на контакт, не са се захабили писти... абе ОК са...НО...повтарям НО КОГАТО отключвам или заключвам едвааааа, едвааааааа работят моторчетата все едно , че не са на 12 V а работят на 9 примерно!Ако не отварям колата 2 дни и това не се случва...трябва врата по врата да отварям... и след време се сетят да поработят!Имам аларма която работи вече година и фабрично централно...
Кажете къде да търся проблема !!!! Моля...
.... и къде аджеба се намира този модул за управлението на централното...
Благодаря предварително!
-_- ...Ти ли мЪ бутна или сам паднЪх... -_-
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Re: Пусто да УпУстее...и централно...
модула е зад джабката. черна кутия и релета под нея!
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
И аз имах подобен проблем 2-3 пъти.. Всъщност, като чета за тоци-моци, съвпадна по време с проблемите с незареждащия алтернатор, мислите ли, че е било от това?
- denisebastian
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Контакти:
Не мисля,че е от алтернатора.На мен централното ми правеше същите номера,и не можех да разбера от къде е проблема.Известно време след това ми се скапа алармата,изключих я,и от тогава не съм имала проблеми.Отворя и затваря всички врати,както си му е реда.
motry,ако имаш възможност,те съветвам това да провериш.Ако не друго,поне ще ти отпадне като вариант
motry,ако имаш възможност,те съветвам това да провериш.Ако не друго,поне ще ти отпадне като вариант

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
Ми не, Дени, не е заради алармата при мен, може би някъде блокира нещо механично от време на време.
Аз понеже карам винаги заключена в колата отвътре да не ме открадне некой батко, и ми се случва цъкам копчелъка на шоферската врата - нищо не се случва; цъкам на пасажерската - заключва. Пробвам с ключ да заключа шоферската - нищо, другата - заключва. Заключването на алармата явно действа откъм шофьорската и тогава и то не ми сработи. Правих врътки да заключа, отключа, отворя, затворя пасажерската и след това и двете се заключват.
Сега наблюдавам, че като се отключа отвътре и малко по-бавно се връщат и двете копчета и тогава отключват вратите. Плавно някакси, преди беше по-рязко.
Аз понеже карам винаги заключена в колата отвътре да не ме открадне некой батко, и ми се случва цъкам копчелъка на шоферската врата - нищо не се случва; цъкам на пасажерската - заключва. Пробвам с ключ да заключа шоферската - нищо, другата - заключва. Заключването на алармата явно действа откъм шофьорската и тогава и то не ми сработи. Правих врътки да заключа, отключа, отворя, затворя пасажерската и след това и двете се заключват.
Сега наблюдавам, че като се отключа отвътре и малко по-бавно се връщат и двете копчета и тогава отключват вратите. Плавно някакси, преди беше по-рязко.
- denisebastian
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Контакти:
Аааа,може да е от много неща,разбира се.Аз му казвам на колегата да провери това първо,защото става лесно.А при теб явно проблема е някъде по електрониката...пък и нали казваш,че алтернатора не зарежда.Защо не я закараш на диагностика да я видят 

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- sharo_baro
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2006, 17:38
- Модел на автомобила: ford focus 2.0 16V на части ;( FORD PUMA 1.4 16V
ако за фокус става на въпросbelleamie написа:Ми не, Дени, не е заради алармата при мен, може би някъде блокира нещо механично от време на време.
и на мене ми правише така
разглобих вратата и буксата на машинката за централното се беше извадила леко
извадих докрай напръсках с контактен спрей и готово няма вече проблеми

- Shooter
- потребител
колегата sharo_baro дава разумно решение! 99.99% е контактна история! извади жабката изкарай трите букси от алармата и почисти със спрей буксите и куплунгите. извади и релетата. двете белите са за централното. напръскай и тях и буксите им. можеш да отвориш и релетата да почистиш контактите им. ако пак не работи отивай да почистиш и контактите по машинките на вратите. имай предвид че са по два на врата. за отключено и заключено. на някои коли има и скрит бутон за синхронизация на централното. за мондеото не сам го намерил, ако има такъв. не е в акумолатор или алтернатор. не може да върти 2.0 см2 двигател, а да не вдигне една машинка!
- motry
- потребител
Колеги, имаме проблем !!!
Зад жабката няма нищо - само един голяяяям вентилатор ?????
Аз съм почистил идеално конекторите към вратите... де що има...
къде да търся този модул по дяволите ...колата е Mondeo 96 г. 2.0L
Зад жабката няма нищо - само един голяяяям вентилатор ?????
Аз съм почистил идеално конекторите към вратите... де що има...
къде да търся този модул по дяволите ...колата е Mondeo 96 г. 2.0L
- Shooter
- потребител
това ме навежда на мисълта че централното ти е поставяно допълнително. огледай в краката на шофьора или в джобовете на калниците. там най лесно се поставя.
- motry
- потребител
Не е там...странно "цензура"
Ако имаш възможност снимай това устройство , където и да се намира моля те !
Трябва да има обяснение, защо не работят механизмите! Днес се опитаха да заработят ...едва едва...
Имам усещането , че все едно кондензатор се пълни и изпразва. Като се натълни -заработва едвам едвам и като се изпразни -спира !!!
Ако имаш възможност снимай това устройство , където и да се намира моля те !
Трябва да има обяснение, защо не работят механизмите! Днес се опитаха да заработят ...едва едва...
Имам усещането , че все едно кондензатор се пълни и изпразва. Като се натълни -заработва едвам едвам и като се изпразни -спира !!!
- motry
- потребител
...а не е и от алармата... елиминирах я - проблема остава...
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
колега пробвай да почистиш масите които са в краката на пасажера там има няколко болта на които има закачени маси и някога правят проблеми за да стигнеш до тях се запрята прага и гледаш точно пред вратата там има една пластмаса на която са закачени много букси, не знам дали масите не бяха малко по на долу под мокета. Модула стои в дясно от вентилатора на парното
- Shooter
- потребител
колега виж тези линкове:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=13826" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mirez.co.uk/AlarmProbs.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=13826" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mirez.co.uk/AlarmProbs.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- motry
- потребител
Shooter, разбрах...но от схемата на Mirez , аз имам само металната кутия! Тази означена с "B" което се явява модула за управление на алармата го няма !!!
Къде може да е ? Трябва да има решение...

Къде може да е ? Трябва да има решение...
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Метална кутия е усилвателя на касетофона, зад нея трябва да има една черна която е модула за центр. заключване и аларма (ако има).
Пак там има още една метална кутия (която се вижда на снимката на Mirez означена с "A" ) която е ЕКУ-то на двигателя.
Пак там има още една метална кутия (която се вижда на снимката на Mirez означена с "A" ) която е ЕКУ-то на двигателя.
- motry
- потребител
Такава черна кутия при мен НЯМА !!!
Накой да знае къде е тази пуста кутия...някъде из купето, че кръвно вдигнах....???

Накой да знае къде е тази пуста кутия...някъде из купето, че кръвно вдигнах....???

- Shooter
- потребител
както казах вероятно централното ти е слагано допълнително. имаш ли бутони на вратата отгоре за заключване и отключване. като на ладите. ако имаш значи оригинално няма централно и трябва да го търсиш другаде и то няма да е с този вид.
- motry
- потребител
Не колега, няма бутони като на Лада!
Форда е италианче и до месец работеше перфектно централното, никакви проблеми!
Помогнете моля....
Форда е италианче и до месец работеше перфектно централното, никакви проблеми!
Помогнете моля....
- motry
- потребител
...все накой трябва да знае къде е тази джаджа...