не ми работи ламбда сондата
-
- потребител
- Регистриран: 27 май 2009, 11:29
- Модел на автомобила: eskort
- Status: Извън линия
не ми работи ламбда сондата
Здравеите. Имам лек автомобил Форд Ескорт с двигател 1.6 16v DOCH. Отидох днес да ми монтират газов инжекцион EASY GAS, и коато доиде време да го настройват ми казаха че не ми работи ламбда сондата и маи нещо не го настроиха, както трябва. Та въпроса ми е до колко оказва влияние неработещата сонда на LPG или проблема е в газаджията.
- viktor8881
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2009, 16:39
- Модел на автомобила: ford focus 1.6 99г. газов инжекцион
Re: не ми работи ламбда сондата
При мен ламбда сондата изгоря впоследствие. Газовата система вече беше настроена. Но компа на АГУ-инжекцион взема данни от ламбдата както при настройка така и при работа. Като изгоря ламбда сондата при мен мина в режим бедна смес и ми падна едиственно мощонстта. В твоя случай незнам как са я настроили ръчно или автоматично щото настройката се прави в много режими на работа на двигателя и ламбдата е индикатора за всяко едно натоварване за да се опредили колко време да се пуска газ във всеки един цилиндър.
-
- потребител
ами там е проблема, че колата не може да вдигне в движение повече от 4000 оборота. започва да се дави
- NightRider
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
- Контакти:
Ламбда сондата е може би най-важния сензор за работата на двигателя. Докато не заработи газовия инжекцион няма да може да се настрои както трябва. На бензин се вдига разхода, на газ може да има повече проблеми.
-
- потребител
Благодаря за информацията.
Май ще трябва да купувам нова.
Май ще трябва да купувам нова.