Новозакупен Фокус TDCI

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Kiko123
потребител
потребител
Регистриран: 21 юни 2009, 18:21
Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDCI 115hp
Status: Извън линия

Новозакупен Фокус TDCI

Мнение от Kiko123 » 21 юни 2009, 18:29

Здравейте, чета форумчето то доста време, но сега се регистрирах, защото си купих Фокусче 1.8 TDCI 2001-ва година (дано нямам проблеми с него). И веднага имам едно въпросче, като нова кола знаете стандартното обсулжаване (масла, филтри и т.н.) въпросът ми е трябва ли да сменя и водната помпа или не е наложително. Също от Мото-Пфое казаха че обтегачът на вентилаторният ремък е за смяна, но казаха цена от 320 лева за него, да знаете къде може да се намери нещо на по-нашенски цени.

Благодаря ви предварително
Успехи и много километри :)

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Status: Извън линия

Re: Новозакупен Фокус TDCI

Мнение от Ianaki » 28 юни 2009, 09:26

Ами виж сега.В МФ тези работи не се правят,защото първо майсторите може да са по-некадърни и второ цената е космическа.Незнам какъв ти е мотора с верига или ремък, но ако е с ремък силно те съветвам да смениш и водната помпа.Просто, ако стане нещо с нея по-късно пак трябва да разглобяваш всичко.За цената на мен на ескорта смяната на ремъци и ролки ми се връзва 400лв. с работата ремъци дайко рполки ина.А да кажа, че ремъците са 3, а ролките май бяха 2.Ако обаче си с вериба може и да не сменяш водната, естествени, ако не е протекла..Смяната на масла и филтри е около 150лв. с качествени материали.Ами дано да съм помогнал.Поздрави!

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”