ford mondeo 1999g. 1.6 Zetec
- Stefak
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2006, 09:44
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1.6 2000 г.
- Status: Извън линия
ford mondeo 1999g. 1.6 Zetec
Zdraveite kolegi, haresal sam si edno Mondeo 99g. super zapazeno. Kak e kato rezervni chasti i zdravina. Mersii
- tisho.74
- потребител
- Регистриран: 29 сеп 2005, 16:03
- Модел на автомобила: Опел Астра '08 комби 150 к.с. CDTI
Мондео под 1,8 бензин не ти трябва, неоправдано висок разход градско, невъзможност за изпреварване на извънградско, съсипан двигател щото е слабичък за купето- кара се само на високи обороти....
Прави си изводите.
Иначе останалото му е нормално, мисля, цени на части, ремонти, колегите казват, че е здрава кола.
Прави си изводите.
Иначе останалото му е нормално, мисля, цени на части, ремонти, колегите казват, че е здрава кола.
Търся си форд
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
колеги, стига с този "слаб" двигател - че аз като съм с 1,6 комби, да не би да слизам да си забутвам колата като тръгвам на светофар. И това с изпреварването също не е вярно - наистина, колата поддържа спокойно на магистрала 140, а като я назориш държи и 160, но за нашите пътища май не му трябва повече на човек... или греша
Разхода на Софийско ми е 10-11 извънградско 7 - това на бензин.

колеги, стига с този "слаб" двигател - че аз като съм с 1,6 комби, да не би да слизам да си забутвам колата като тръгвам на светофар. И това с изпреварването също не е вярно - наистина, колата поддържа спокойно на магистрала 140, а като я назориш държи и 160, но за нашите пътища май не му трябва повече на човек... или греша

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
МалкоBrock написа:EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE![]()
колеги, стига с този "слаб" двигател - че аз като съм с 1,6 комби, да не би да слизам да си забутвам колата като тръгвам на светофар. И това с изпреварването също не е вярно - наистина, колата поддържа спокойно на магистрала 140, а като я назориш държи и 160, но за нашите пътища май не му трябва повече на човек... или греша![]()

То вярно, че за задвижването на по-голямата маса буталата изпитват малко по-голямо напрежение, но това не ги износва или поне не повече

На баща ми комбито (опел кадет кораб) е с 1.3, ама не му пречи да премъквам с него по тон вар в торби или 25кв.м. теракота......лошо е само, че не мога да поддържам 180, ама и не мога да ги стигна

- rejo
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2005, 01:10
- Модел на автомобила: FIESTA 1.3i 2005, бензин
- Контакти:
Тва със слабия двигател нещо не го схванах - "извънградско иди-дойде", градско високо ???????
Градското си е 10, извънградското си е 7-7.5 (по книга е 6.8 ) Нормално за килограмите и габаритите на такъв автомобил. По-малко разход от по-големите двигатели на същото купе !!!!!! Работи перфектно с А92, на магистралата си държи 140км/ч и не се ""лашка" като повечето малки автомобилчета
И кво, колко е разликата с Ескорт комби ?????? Най-много литър на 100 км. Само че возенето и удобствата се различават в пъти!!!!!!!!!!
Единствените минуси - малко повече се чува двигателя в купето при ниски предавки и по-скъпи резервни части, но то няма начин. Тя е по-висок клас от Ескорта
На човек, който не е състезател и обича спокойното и удобно возене, пасва идеално

Градското си е 10, извънградското си е 7-7.5 (по книга е 6.8 ) Нормално за килограмите и габаритите на такъв автомобил. По-малко разход от по-големите двигатели на същото купе !!!!!! Работи перфектно с А92, на магистралата си държи 140км/ч и не се ""лашка" като повечето малки автомобилчета
И кво, колко е разликата с Ескорт комби ?????? Най-много литър на 100 км. Само че возенето и удобствата се различават в пъти!!!!!!!!!!
Единствените минуси - малко повече се чува двигателя в купето при ниски предавки и по-скъпи резервни части, но то няма начин. Тя е по-висок клас от Ескорта
На човек, който не е състезател и обича спокойното и удобно возене, пасва идеално

Последна промяна от rejo на 24 фев 2006, 10:32, променено общо 1 път.
- rejo
- потребител
- Контакти:
Brock, мога да те УВЕРЯ, че в Германия тази кола я карат с 91 !!!! По каталог поне за по-старите модели пише А92/А95. Върви перфекто, проблеми няма. Никога не съм слагал А95, така че сравнение не мога да ти дам
За сега карам почти само градско - оплаквания нямам относно набирането, изпреварването и маршрутките. Това прави всеки ден от Сердика до Бизнес Парк в Младост 4 отиване и връщане - де по околовръстното, де през център 30-ина километра.

За сега карам почти само градско - оплаквания нямам относно набирането, изпреварването и маршрутките. Това прави всеки ден от Сердика до Бизнес Парк в Младост 4 отиване и връщане - де по околовръстното, де през център 30-ина километра.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Тук мога да поспоря в книжката на фиестата, модел 90 г, пише А 95 за бензин, но не и А 92/А95, а мисля че 90 г, може да се приеме за по-стар модел. И определено мисля, че има огромна разлика м/у бензин А 95 тук и в Германия.rejo написа:Brock, мога да те УВЕРЯ, че в Германия тази кола я карат с 91 !!!! По каталог поне за по-старите модели пише А92/А95. Върви перфекто, проблеми няма.
Според разлика не може да няма м/у А 92 и А 95 във вървенето. Поне аз забелязвам, че има разлика в начина на ускоряване м/у А 95 и А 95 V Power, А 92 досега не съм сипвала.
FORD - Feel the difference.
- rejo
- потребител
- Контакти:
Значи погледнете си добре каталозите. За Мондео 1.6 93'-96' година (имаше и тук някъде из форума един линк за руски сайт) пише 92/95.
Разлика в горивата че има - има, и то огромна. Не виждам в града обаче къде ще хванеш тази разлика като повечето време се стои по светофарите. На дълъг път може да сипеш А95 ако искаш. Аз не съм слагал, но това не ми е пречело да пристигна нормално бързо на даденото място.
И само в БГ има "15 вида бензин" . По цяла европа са си EURO (A91) и SUPER (A95). И никой не си купува добавки почти.
На баща ми Мондеото, което също е 93' и е било на калеко ми преди (тоест се в Хановер, Германия) от както е излезнало от завода и се е било карано с EURO. И сега е карано с А92......
На ОМВ горивото А92 се прави от гориво А91 (което се внася и е толкова, защото това е стандарта за Европа) плюс добавки, с помощта на които октановото число се качва на А92
Разлика в горивата че има - има, и то огромна. Не виждам в града обаче къде ще хванеш тази разлика като повечето време се стои по светофарите. На дълъг път може да сипеш А95 ако искаш. Аз не съм слагал, но това не ми е пречело да пристигна нормално бързо на даденото място.
И само в БГ има "15 вида бензин" . По цяла европа са си EURO (A91) и SUPER (A95). И никой не си купува добавки почти.
На баща ми Мондеото, което също е 93' и е било на калеко ми преди (тоест се в Хановер, Германия) от както е излезнало от завода и се е било карано с EURO. И сега е карано с А92......
На ОМВ горивото А92 се прави от гориво А91 (което се внася и е толкова, защото това е стандарта за Европа) плюс добавки, с помощта на които октановото число се качва на А92