За всички с TDCI -гасне по време на движение
- Виктор
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2009, 23:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI 115hp - 2003 Facelift
- Status: Извън линия
За всички с TDCI -гасне по време на движение
Хайде сига нека всички които имат тоя шибан проблем
изразят мнение /оплачат какво се случва при тях и тия които са го имали тоя проблем и са го отстранили да помогнат за всеобщия проблем..........и стига с тия дюзи и помпи че свят ми се зави щото не е в това проблема май...... 
1.Мигане на лампата за подгряване
2.Оборотомера и скоростомера остават в това положение в което са били при "изгасването" на колата- замръзват на място
3....рестартиране на колата и колата отново работи
4....да работи но до някое си време когато си пожелае тя
5....това се случва особенно при яко изпреварване ....
6....или недостиг на необходими обороти особенно като изпреваря и след това леко върна газта ....понеже като че ли помпата не може да направи необходимото налягане в дюзите и компа хоп изключва сякаш помпата.......
Направо ще полудея.........
...хайде моля мнения та да разрешим накрая тая гадория в една обща тема за да е по удобно за всички...

1.Мигане на лампата за подгряване
2.Оборотомера и скоростомера остават в това положение в което са били при "изгасването" на колата- замръзват на място
3....рестартиране на колата и колата отново работи
4....да работи но до някое си време когато си пожелае тя

5....това се случва особенно при яко изпреварване ....
6....или недостиг на необходими обороти особенно като изпреваря и след това леко върна газта ....понеже като че ли помпата не може да направи необходимото налягане в дюзите и компа хоп изключва сякаш помпата.......

Направо ще полудея.........

...хайде моля мнения та да разрешим накрая тая гадория в една обща тема за да е по удобно за всички...
Последна промяна от Виктор на 30 юни 2009, 20:04, променено общо 1 път.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: За всички с TDCI -гасне по време на движение
...Споделям, може и да е от полза.
Фиеста 1.4 Дураторг (Пежо). Всичко ОК с месеци. Спирам на едно място. След час - паля. Колата проработва, но докато включа на скорост и леко потегля назад - изгасва. Изключвам и опитвам да паля отново - мигат лампички, циферблата литва и замръзва. Превключвам в положение запалване и...нищо, всичко угасва. Следващият път дори и не реагира.
Чуденка, ама замалко. Сещам се, че съвсем леки подобни индикации ги е правила 1-2 пъти, но без загасване а само позакъсняла реакция. Дигам капака и първо се насочвам към клемите на акумулатора. Бинго! Плюса почти не контактува. Клещи със специално предназначение и с месеци без проблем!
Това, което се опитвам да кажа е, че е възможен лош контакт по системата ти. И идея си нямам от точни характеристики и технология на дизеловите двигатели, но съм убеден, че при изключване на захранването горивния клапан затваря.....
Фиеста 1.4 Дураторг (Пежо). Всичко ОК с месеци. Спирам на едно място. След час - паля. Колата проработва, но докато включа на скорост и леко потегля назад - изгасва. Изключвам и опитвам да паля отново - мигат лампички, циферблата литва и замръзва. Превключвам в положение запалване и...нищо, всичко угасва. Следващият път дори и не реагира.
Чуденка, ама замалко. Сещам се, че съвсем леки подобни индикации ги е правила 1-2 пъти, но без загасване а само позакъсняла реакция. Дигам капака и първо се насочвам към клемите на акумулатора. Бинго! Плюса почти не контактува. Клещи със специално предназначение и с месеци без проблем!
Това, което се опитвам да кажа е, че е възможен лош контакт по системата ти. И идея си нямам от точни характеристики и технология на дизеловите двигатели, но съм убеден, че при изключване на захранването горивния клапан затваря.....
- Виктор
- потребител
.....така бъзам да поясня че колата гасне но остава на контакт и има ток по системата. Не е това което казваш щото иначе зор ще пали а не е така ,това го знам и от стария ми Форд при него системно се разхлабваше плюса.Това е по скоро неизправно някое реле или датчик щото иначе колата върви перфектно когато е в час но изведнъж ще каже "хлъц" и по горните описания се осъществяват
.....ако някой може да предостави от Микроката малко снимки на възможните пакостници /релета и датчици/ще съм му много благодарен -модела е 2.0 TDCI 115 hp 2002г.......ще ми е от голяма полза 

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Пусни търсачката на форума!
Тук имаш същия проблем както и решението му - "педала на газта"
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 23#p154523" onclick="window.open(this.href);return false;
Тук имаш същия проблем както и решението му - "педала на газта"
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 23#p154523" onclick="window.open(this.href);return false;
- Виктор
- потребител
ами да аз ги четох тия постове но всеки го описва по по особен начин проблема си и все нещо не е сходно като на другия ...незнам .....че гасне колата гасне когато си поиска ,че после пали пали ,при висока скорост също особенно при изпреварване на мен ми го прави на 130 км....после почна и по ниски скорости ...след това че отказа и да пали и през това мина .......сега вече незнам какво да очаквам.........едни казват дюзи други помпа трети датчик четвърти реле на помпа пети реостат на педала е и то ко излезе направо подновихме колата
.....бах мааму и Форд с характер....

- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Предполагам,диагностика си правил....горивния филтър е О.К.,ако и това не е.... ето тук /а и не само тук/ http://www.prospeed.bg/pages/dyno.html може да се хване проблема в динамичен режим на двигатела.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- krassigeoriev
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2008, 10:15
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 TDci 2006./ Focus MK3 1.6 tdci / Ford Fusion 1.4 tdci
колеги имам подобен проблем - по време на движение изчезват токовете за максимум 1-2 секунди и след това продължава да работи колата Колата е фокус 1.8 тд 90кс
-
- потребител
- Регистриран: 19 юли 2009, 22:28
- Модел на автомобила: Ford Focus TDCI
Колега аз имах същия проблем гасне. фокус тдси смених сензор на раз. вал за 65 лв. и си реших проблема.
- Виктор
- потребител
.......та така да напиша нещо ново ...колата вече е във варна при момчетата от МОТОРКОНСУЛТ на които се надявам да открият проблема най- накрая и да го оправят.....първоначално изказаха мнение че евентуално може да е прекалето голямо количество излишна нафта от дюзите което води моментално освобождаване на налягането от клапана на помпата с цел предотвратяване пръсване на помпата и естествено води до натрупване на грешки до момент на тотално отказване да пали докато не се изключи акумулатора и после пали ама върти дълго като че ли пали на компресия.......като стане ясно какво е ще пиша веднага...това е за сега 

- Виктор
- потребител
......и така скъпи колеги проблемът с това гаснене е решен ........оказаха се клапанчетата на дюзите които държат налягането се бяха скапали и са останали отворени и за това горивото е идвало в повече и за това колата моментално угасваше в определен момет на подаване на газта.......после натрупваше грешки и за твоа отказваше и да пали но след махане на клемата на аумулатора се пооправяше и палеше макар и с клизма......та колата я закарах в Варна в "Моторконсулт"момчетата наистина са много добри за един ден буквално откриха и отсраниха проблема всичко ми костваше по 250 лв. на клапанче но сега е перфектно всичко и гаранция дават.......та шефа им ми показа тия клапанчета какво представляват то направо часовникарска работа толкова са финни че се чудя как остискват изобщо надявам се решението да ви е от полза за следващите с такива проблеми ......и знайте НЕ ХОДЕТЕ В МОТОПФОЕ ПРОДАВАТ ЧАСТИ ВТОРА УПОТРЕБА ЗА НОВИ и знайте търсете наистина такива квалифицирани майстори като тия момчета в Варна ...други такива има в Пловдив и София .....всичко друго е поемане на огромен риск да се влошат нещата още повече и да ви вземат парите за нищо.......успех на всички 

- Виктор
- потребител
ето линка...... http://www.varna-avto.net/index.php?linkID=892" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;............за всички които се интересуват от тия момчета от Моторконсулт / гр.Варна /
много са добри.... >:D<:

-
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2010, 22:36
- Модел на автомобила: focus 1.8 TDSI 2000god
Аз също имам този проблем че по време на движение ми светва лампата за подгяването на свещите и колата просто губи мощност,някой път често друг път рядко но го прави този номер,направих диагностика в Мото фое в сервиза в Люлин и ми казаха че ми прави мизерия този сензор/потенциометър/ който е на самия педал на газта.Обаче те не го подържали на склад и требало 4-5 дена доставка да чакам а трябваше да тръгвам на почивка 600км немаше проблеми но после кат се почна през 2-3 км светва лампата,успях да сваля куплонга дето влиза в тоя сензор и го почистих и се викам нема го сменям все пак 260лв ми поискаха за този педал в мото фое пак и по евтино от 200лв в никой сервиз го няма но все пак ще се наложи да го сменя явно е от него виждам че и други колеги са патили от това
надявам се да е от него че е тапо да почна с смяна на различни части и ако може Niki_pk да даде инфо от каде успя да си купи този сензор за 65лв само и то преди 1 година
надявам се да е от него че е тапо да почна с смяна на различни части и ако може Niki_pk да даде инфо от каде успя да си купи този сензор за 65лв само и то преди 1 година
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
shoppyfine написа:Аз също имам този проблем че по време на движение ми светва лампата за подгяването на свещите и колата просто губи мощност,някой път често друг път рядко но го прави този номер,направих диагностика в Мото фое в сервиза в Люлин и ми казаха че ми прави мизерия този сензор/потенциометър/ който е на самия педал на газта.Обаче те не го подържали на склад и требало 4-5 дена доставка да чакам а трябваше да тръгвам на почивка 600км немаше проблеми но после кат се почна през 2-3 км светва лампата,успях да сваля куплонга дето влиза в тоя сензор и го почистих и се викам нема го сменям все пак 260лв ми поискаха за този педал в мото фое пак и по евтино от 200лв в никой сервиз го няма но все пак ще се наложи да го сменя явно е от него виждам че и други колеги са патили от това
За друг сензор става на въпрос.Сменяй педала докато не си се пребил.Niki_pk написа:Колега аз имах същия проблем гасне. фокус тдси смених сензор на раз. вал за 65 лв. и си реших проблема.
-
- потребител
- Регистриран: 26 ное 2010, 16:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2001g.
Колеги прочетох доста за този проблем и доста симнтоми от изброните с светването на лампата за подгряжане на таблото и гасненето на мотора на Форд Фокус 1.8 ТДЦИ 115к.с. но има и допулнение нещо стърже яко в ангренажниа ремък и мисля че е ГНП-то ,ако някои знае сервиз в София стабилен да сподели
)) Мерси предварително
)

- to6kooo
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
- Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME
Мотор консулт,са "номер 1" хахахахаа,да не забравиш да ни осветлиш докога ще те изкарат ремонтираните ти дюзи,че направо ми е бактисало след техните ремонти,обикновено след това отива на 4-новички
,май,май им правиш просто реклама,или си мислиш че в мото-пфое не могат да ти оправят колата? 

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Като гледам профилати си с бензинова кола,кво си правил там незнам както и да е.Аз дюзи не съм ремонтирал или сменял(ТДДИ).За мен те са номер 1 защото..След диагностика в МОТОПФОЕ диагнозата беше около5-6хил.лв(2008год) реших че няма да я правя там и отидох в МОТОРКОНСУЛТ .Е минах с 40лв вкрайна сметка.Как мислиш при условие че отивам и оставам колата за ремонт на ГНП и смяна на разпръсквачи дали неможеха да ми навърят крупна сума без даже и да ги пипнат.Просто ги смятам за коректниto6kooo написа:Мотор консулт,са "номер 1" хахахахаа,да не забравиш да ни осветлиш докога ще те изкарат ремонтираните ти дюзи,че направо ми е бактисало след техните ремонти,обикновено след това отива на 4-новички,май,май им правиш просто реклама,или си мислиш че в мото-пфое не могат да ти оправят колата?
- to6kooo
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
- Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME
Ами аз не случайно карам бензинова кола,ама и се позанимавам да кажем и с дизели и ми се е налагало често да се занимавам след намесата на "моторконсулт",просто не се въздържах
п.с. всеки си има право на мнение нали така?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Чудя се как успяхте да изкопаете тема от 2009г, че и да се хванете за гушите?
Затова за да няма повече обидени
Затова за да няма повече обидени

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!