блондинка търси консултация
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
- Status: Извън линия
Re: блондинка търси консултация
значи все пак ще се окаже вярно твърдението на един приятел....че два еднакви мотора няма 

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Ве, само на тоя дет мига изпод вратата му не е у ред колатаbateto_toshko написа:значи все пак ще се окаже вярно твърдението на един приятел....че два еднакви мотора няма

Тръгва да дърпа от 2900 някъде
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Аз пък се чудя, защо моя Мондю не гори масло. Това с изцеждането ми е ясно, ама такива неща правех едно време /началото на 90-те/ само на Москвича. Само когато следва да изпреваря и ситуацията е рискова /такива изпреварвания не правя, ама ако някой друг нещо не сътвори/, тогава може да слезна от 5-та на 3-та. Иначе си слизам от 5-та на 4-та, респективно от 4-та на 3. Как карам колата, та явно не ми гори масло. Ами стигне ли 2000 оборота превключвам на следваща предавка. То общо взето се припокрива с книжката, т.е. с стигне ли 20 км./ч. на втора, с 30 на 3 трета, с 40 на четвърта и при 60 си включвам пета. Чак когато карам на пета бързо, тогава ми вдига оборотите. Иначе на другите предавки не го позволявам. Не, че гледам въобще обортомера, а просто и шума на двигателя ми е указател, че е стигнала 2 000 оборота. Може да я настъпвам маалко повече на светофари, което често правя, но не я изцеждам, а си редя скоростите. За 100 метра както се казва, вече може и на пета да гарам. Ама на 10 000 км., не се е налагало да доливам масло, тъй като винаги е било в границите.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Аз бих постъпил по следния начин:
Вземам колата и му давам на продавача половината от сумата с уговорката, че след като сменя мяслото и филтрите (въздушен, маслен и горивен), ако не върви като хората ми връща парите, включително направените разхади по фактура.
Така се спасявам от проблема с добавките в маслото, а ако оня се откаже и се съгласи на продажба на половин цена ОК.
Вземам колата и му давам на продавача половината от сумата с уговорката, че след като сменя мяслото и филтрите (въздушен, маслен и горивен), ако не върви като хората ми връща парите, включително направените разхади по фактура.
Така се спасявам от проблема с добавките в маслото, а ако оня се откаже и се съгласи на продажба на половин цена ОК.
- georgiyog
- потребител
- Регистриран: 16 май 2008, 23:08
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.25 16v
- Контакти:
настапи над 3500 оборота тогава и идва силата.

- bateto_toshko
- потребител
щото сигурно не е внесен от италияdydo написа:Аз пък се чудя, защо моя Мондю не гори масло.

- dydo
- потребител
Ами до колкото знам не е от Италия. От Германия или Австрия, не съм сигурен точно. От момчето дето я купих, на него преди това му я внесе един друг човек, който също познавам. Внесе му я някъде от държавата, в която техните работеха в посолството. И той пътем му я докара. Ама коя от двете държави беше не помня. Един комшия преди време ми спори, че щом имала ляв мигач, непременно била от Италия. Това обаче не е ясно дали е така. Както и да е.
А по въпроса за оборотите - естествено, че като я настъпиш се изстрелва, но просто не го правя. Не съм се интересувал, че при такъв вид на каране гори масло. Иначе има и един друг номер, с който предполагам много хора са наясно. Няма нужда да превключваш на по-ниска предавка, а просто ако например караш на трета, даваш газ до дупка, като не пускаш педала и в това време само натискаш рязко съединителя и рязко и бързо го отпускаш. Веднага се изстрелва. Този метод обаче може и да оказва някакво негативно влияние за съединителя. Разбирачите да кажат
А по въпроса за оборотите - естествено, че като я настъпиш се изстрелва, но просто не го правя. Не съм се интересувал, че при такъв вид на каране гори масло. Иначе има и един друг номер, с който предполагам много хора са наясно. Няма нужда да превключваш на по-ниска предавка, а просто ако например караш на трета, даваш газ до дупка, като не пускаш педала и в това време само натискаш рязко съединителя и рязко и бързо го отпускаш. Веднага се изстрелва. Този метод обаче може и да оказва някакво негативно влияние за съединителя. Разбирачите да кажат

- naskoto
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2007, 19:23
- Модел на автомобила: RS
Тва със 'шут' на съединитела става само на 2ра
,на по-горни предавки си е гавра с двигателчето.

- dydo
- потребител
При мен и на 4-та става. Виж на 5-та не съм го пробвал, може и там да минава номера. Все пак това са еднократни тестове и не рискувам с такива трикове.
- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
Май нещо се отплеснахте от темата.
Дали блондинката,дет търси консултация не съ е ошашавила
Аз,докато четях мненията забрайх за ко стаа на въпрос.
Дали блондинката,дет търси консултация не съ е ошашавила

Бъди себе си,има достатъчно други
- bateto_toshko
- потребител
аз съм виновен извинявам сеaniaeg написа:Май нещо се отплеснахте от темата.
Дали блондинката,дет търси консултация не съ е ошашавила![]()