Задачки-закачки
- denisebastian
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Задачки-закачки
За втората:Шамана ги насочва след всяко "маркиране",кой къде да се нареди...
А за първата задачка...щом полицая ще спи спокойно,има ли вероятност причината да е точно това-заспал е и не го е спрял
Не мога да измисля,защо да няма нарушение...както си го написал...
Чудя се също,дали има значение това,че говорим за такси!?Иначе защо ще го споменаваш?Абе...май с тая няма да се справя,съвсем се обърках
А за първата задачка...щом полицая ще спи спокойно,има ли вероятност причината да е точно това-заспал е и не го е спрял

Чудя се също,дали има значение това,че говорим за такси!?Иначе защо ще го споменаваш?Абе...май с тая няма да се справя,съвсем се обърках

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Шофьор на такси, на автобус... все тая. И в условието е казано, че полицая ясно го е видял.
А за индианците, никой не ги насочва. Всеки сам се досетил къде да застане.

- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Аааааа,чакай,чакай...сега се зачетох по-внимателно и видях,че редицата е една...следователно,шамана бележи първо групата с Х например,те се нареждат в редица,след това останалата част с Y я продължава и етоооо,условието е спазено..в единия и край са хиксовете,а в другия игреците(или както там им се вика) 

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
samsung_bg написа:![]()
Шофьор на такси, на автобус... все тая. И в условието е казано, че полицая ясно го е видял.
А за индианците, никой не ги насочва. Всеки сам се досетил къде да застане.

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Май се сетих и за първата...
Значи!Улицата по която е тръгнал шофьора е била разрешена за него,но...ако допуснем,че се пресича от друга,и втората и половина е забранена в съответната посока,той пак ще е карал с/у знака,но не е в нарушение
За това полицая не го е спрял
Значи!Улицата по която е тръгнал шофьора е била разрешена за него,но...ако допуснем,че се пресича от друга,и втората и половина е забранена в съответната посока,той пак ще е карал с/у знака,но не е в нарушение
За това полицая не го е спрял
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Нареждат се двама произволни.Ако са от една група (ХХ или YY)тогава третия застава накрая на редицата.Ако пак се окаже че са от една група(XXX или YYY) , тогава и четвъртия прави същото и пак и пак докато някой не види колона от различни групи(например XXXY или YYYX или нещо друго).Тогава всеки следващ застава там където се прекъсва поредността между X и Ysamsung_bg написа:
Индианско племе се приготвя за битка. Стягат бойните оръжия, барабаните бият с ритъма на сърцето...
Накрая шаманът слага на челото на всеки магически знак. На част от бойците - Х, на останалите - Y.
След това те трябвало да се подредят в редица, като всички Х-войни застанат в единия й край, а Y-войните - в другия.
Но поверието гласяло, че ако някой се опита да подскаже на друг какъв знак вижда на челото му, това би било подигравка с боговете и двамата неминуемо ще загинат в предстоящата битка. Индианците уважавали боговете си, и въпреки това (а може точно поради това) успели да подредят безупречно колоната.
Как?
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 

- samsung_bg
- потребител
=D>:bateto_toshko написа:Нареждат се двама произволни.Ако са от една група (ХХ или YY)тогава третия застава накрая на редицата.Ако пак се окаже че са от една група(XXX или YYY) , тогава и четвъртия прави същото и пак и пак докато някой не види колона от различни групи(например XXXY или YYYX или нещо друго).Тогава всеки следващ застава там където се прекъсва поредността между X и Ysamsung_bg написа:
Индианско племе се приготвя за битка. Стягат бойните оръжия, барабаните бият с ритъма на сърцето...
Накрая шаманът слага на челото на всеки магически знак. На част от бойците - Х, на останалите - Y.
След това те трябвало да се подредят в редица, като всички Х-войни застанат в единия й край, а Y-войните - в другия.
Но поверието гласяло, че ако някой се опита да подскаже на друг какъв знак вижда на челото му, това би било подигравка с боговете и двамата неминуемо ще загинат в предстоящата битка. Индианците уважавали боговете си, и въпреки това (а може точно поради това) успели да подредят безупречно колоната.
Как?

- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Сещам се за още един вариант за индианците-оглеждат се в нещо...вода,стъкло..или в квото могат 

- samsung_bg
- потребител
За шофьора на таксито ще дам жокер, че тръгнахте в грешна посока.
Тази задачка е като оная за черната котка, нямало луна, шофьора не си бил пуснал дори фаровете, но успял да види котката и да не я сгази
Тази задачка е като оная за черната котка, нямало луна, шофьора не си бил пуснал дори фаровете, но успял да види котката и да не я сгази

- denisebastian
- потребител
- Контакти:
хахаха,е много ми помогна,аз и тая не я знамsamsung_bg написа:За шофьора на таксито ще дам жокер, че тръгнахте в грешна посока.

Предавам се тогава...това е единственото което ми хрумва-единия участък от улицата е бил разрешен за него(по който се е движел),а другия не.Ако никой не отговори днес,прати ми отговора на ЛС моля те,че ще лудна

- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Добре де...знака за еднопосочно движение е бяла стрелка в син правоъгълник,респективно,ако шофьора кара с/у него не е в нарушение...
п.п.Тая с котката хич не ми помага...ква е връзката...!?
Днес не ми е ден да мисля май... 
п.п.Тая с котката хич не ми помага...ква е връзката...!?

- samsung_bg
- потребител
В задачата е казано, че шофьора кара колата си без да е включил фарове, няма улично осветление, нито луната свети... и човек веднага би се заблудил, че е тъмно. Обаче в условието такова нещо не е споменато.denisebastian написа:...Тая с котката хич не ми помага...ква е връзката...

- denisebastian
- потребител
- Контакти:
Аз това то разбрах веднага,но не виждам подобна уловка тук...това имам в предвид.А верен ли ми е последния отговор не разбрах?
- samsung_bg
- потребител
Шофьорът е тръгнал директно към единия от двата знака(който си изберешdenisebastian написа:Аз това то разбрах веднага,но не виждам подобна уловка тук...това имам в предвид.А верен ли ми е последния отговор не разбрах?

- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Ако беше шофьор на автобус, няма проблем... ама такситата водят ли се обществен превоз по утвърден маршрут?!?samsung_bg написа:Шофьорът е тръгнал директно към единия от двата знака(който си изберешdenisebastian написа:Аз това то разбрах веднага,но не виждам подобна уловка тук...това имам в предвид.А верен ли ми е последния отговор не разбрах?)
или
- samsung_bg
- потребител
Просто в условието така е казано - шофьор на такси. Не е от значение човека на какво е шофьор. 

- axi
- потребител
- Регистриран: 13 май 2008, 23:49
- Модел на автомобила: Mustang 3.8 V6 ; Ford Mondeo 2.0i 16V
От доста време следя темата, ама все закъснявах с отговорите - та сега се престраших. Относно шофьора на таксито...
Имам два варианта един гениално елементарен и един бая сложен за обяснение. Та от сложния да почна - ако има две платна на движение и знака е поставен между тях и се пада от лявата страна на водача /например разделени са с тревна площ и знака е поставен там/, то е логично той да се отнася за лявото платно, което в случай се пада насрещното движение, а платното в което той се движи си е еднопосочно в неговата посока. Има такъв сложен на пл. Преображение като се движиш от Сливница, покрай моста на Захарна фабрика към бул. Вардар.
Това беше сложното - а сега елементарното - човекът е шофьор по професия/призвание, но ако се движи пеша то тези знаци не го засягат...
Имам два варианта един гениално елементарен и един бая сложен за обяснение. Та от сложния да почна - ако има две платна на движение и знака е поставен между тях и се пада от лявата страна на водача /например разделени са с тревна площ и знака е поставен там/, то е логично той да се отнася за лявото платно, което в случай се пада насрещното движение, а платното в което той се движи си е еднопосочно в неговата посока. Има такъв сложен на пл. Преображение като се движиш от Сливница, покрай моста на Захарна фабрика към бул. Вардар.
Това беше сложното - а сега елементарното - човекът е шофьор по професия/призвание, но ако се движи пеша то тези знаци не го засягат...
- samsung_bg
- потребител
axi написа:...

П.П. Утре ще ви дам още една задачка.

- samsung_bg
- потребител
Искам да си сваря едно яйце, обаче трябва да стане за 9 минути, така най-много го обичам
За съжаление разполагам само с два пясъчни часовника. Единият мери 7 минути, а другия - 4.
Как да засека времето?

За съжаление разполагам само с два пясъчни часовника. Единият мери 7 минути, а другия - 4.
Как да засека времето?

- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Малко в стил "Умирай трудно"
Пускаш двата часовника едновременно.
на 4-тата минута обръщаш малкия, на другия му остават 3 минути.
Като изтече големия - слагаш яйцата; на малкия му остава 1 минута.
Като изтече го обръщаш; яйцата са се варили една минута.
Като изтече още веднъж, го обръщаш; яйцата са се варили 1+4=5 минути.
Като изтече пак имаме 5+4=9 минути
облизваш си пръстите и ядеш
Малко ме притесняват обаче първите 7 минути безсмислен глад. Но можеш да ги използваш за да подгрее котлона, така че не е съвсем загуба

Пускаш двата часовника едновременно.
на 4-тата минута обръщаш малкия, на другия му остават 3 минути.
Като изтече големия - слагаш яйцата; на малкия му остава 1 минута.
Като изтече го обръщаш; яйцата са се варили една минута.
Като изтече още веднъж, го обръщаш; яйцата са се варили 1+4=5 минути.
Като изтече пак имаме 5+4=9 минути

Малко ме притесняват обаче първите 7 минути безсмислен глад. Но можеш да ги използваш за да подгрее котлона, така че не е съвсем загуба