Ескорт `88 1.6D - Не затопля?
-
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2007, 22:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i 99та
- Контакти:
- Status: Извън линия
Ескорт `88 1.6D - Не затопля?
Здравейте имам проблем с колата. Ескорта е 1.6Д от 87-88ма.
От известно време забелязах, че колата не иска да топли както трябва. Стрелката на температурата не иска да мине и средата.
Мислех, че е от термостата, но след като я карах цял ден извънградско установих, че не е от него. Стрелката не искаше да стигне средата изобщо. Не съм чувал вентилатора за охлаждане от много време.
Преди време сменях датчика за температурата-този за таблото, а не този за вентилатора. От тук следва, че щом като не се включва вентилатора датчиците са си ми наред и отчитат правилно.
Идеи?

От известно време забелязах, че колата не иска да топли както трябва. Стрелката на температурата не иска да мине и средата.
Мислех, че е от термостата, но след като я карах цял ден извънградско установих, че не е от него. Стрелката не искаше да стигне средата изобщо. Не съм чувал вентилатора за охлаждане от много време.

Преди време сменях датчика за температурата-този за таблото, а не този за вентилатора. От тук следва, че щом като не се включва вентилатора датчиците са си ми наред и отчитат правилно.
Идеи?

- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Re: Не иска да топли - Ескорт 88ма
С извънградско ме съмнява да установиш че не е термостата - като се движиш с прилична скорост - над 60км/ч и без много да насилваш двигателя при незатварящ термостат няма да загрее никога!
Запали я и на място дръж средни обороти (може би около 2500-3000 за дизел) известно време и виж дали така ще загрее достатъчно, че да пусне перката. За максимум 10-15 минути трябва да загрее и да включи перката. Ако стане -> термостат. Но по-скоро пробвай само нова гарнитура за термостата от МП задължително! Досега каквито дрг съм купувал са се оказвали ментета. Ако стария термостат не е Motorcraft, купи оригинален от МП.
Преди да е достигнала температура пипни маркуча към радиатора - този който идва от термостата. При правилно работещ термостат преди първото загряване трябва този маркуч да е студен. Ако е топъл - 100% е термостат или гарнитура.
Ако пак не вдига температура - не мога да помогна
П.С.
И го оправяй по-скоро това, че
Когато сняг запръска,
що ще чиниш ти зимъска? .. без парно...
Запали я и на място дръж средни обороти (може би около 2500-3000 за дизел) известно време и виж дали така ще загрее достатъчно, че да пусне перката. За максимум 10-15 минути трябва да загрее и да включи перката. Ако стане -> термостат. Но по-скоро пробвай само нова гарнитура за термостата от МП задължително! Досега каквито дрг съм купувал са се оказвали ментета. Ако стария термостат не е Motorcraft, купи оригинален от МП.
Преди да е достигнала температура пипни маркуча към радиатора - този който идва от термостата. При правилно работещ термостат преди първото загряване трябва този маркуч да е студен. Ако е топъл - 100% е термостат или гарнитура.
Ако пак не вдига температура - не мога да помогна

П.С.
И го оправяй по-скоро това, че
Когато сняг запръска,
що ще чиниш ти зимъска? .. без парно...
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Не мога да кажа на твоя Ескорт къде е заврян термостата, но ако имаш лесен достъп и смяната е лесна. Оставяш колата да изстине, откачаш тръбата, която води към радиатора, след това развиваш болтовете на капачката, вадиш капачката и ще видиш едно "нещо" с цвят на месинг или никел (зависи от производителя) и го вадиш. Гарнитурата е едно пръстенче, нахлузено на кръглата пластина.
Пак казвам, че не съм 100% сигурен, че при теб термостатът изглежда по същия начин. Все пак сме с различни коли, но не вярвам да има толкова голяма еволюция между твойта и мойта коли, че обясненията да не ти помогнат.
Успех
П.С. Пробва ли на място да загрееш колата?
Пак казвам, че не съм 100% сигурен, че при теб термостатът изглежда по същия начин. Все пак сме с различни коли, но не вярвам да има толкова голяма еволюция между твойта и мойта коли, че обясненията да не ти помогнат.
Успех

П.С. Пробва ли на място да загрееш колата?
-
- потребител
- Контакти:
Пробвах естествено - не иска да загрее както трябва. Термостатите на Мондео и не Ескорт са еднакви или поне така изглеждат. Преди време баща ми имаше проблем с неговото Мондео 94та 1.8i и съм го виждал. Преди години съм свалял и този на Ескорта. Едентични са. Мерси много за инфото. В събота ще го ремонтирам - ще се пробвам сам, ако не мога - лекари бол. 

-
- потребител
- Контакти:
Взех си термостата. Заедно с гумените оплътнения има и нещо картонено. То какво е? Нещо от гарнитурата или? 

-
- потребител
- Регистриран: 19 мар 2007, 11:16
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 88 1.6 дизел
- Контакти:
Здравей,аз имам същия модел и двигател че и година.Имах същия проблем като теб.Щом сви сменил датчика на за водата.Значи остава термостатът.До сега съм сменил 3-термустата.Първия беше постоянно затворен ,вторят постоянно отворен, и третия пак така.Така че както ти препоръчват вземи си от мотокрафт или МП.Това хартиеното играе като гарнитура.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Колега, смени ли го термостата?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Контакти:
Да, смених го, но пак не загрява както трябва. Трудно влиза в норма - при всяко едно положение.