Парно - Фиеста - електроника :x

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2006, 02:53
Модел на автомобила: Fiesta 1.8TCI '00
Status: Извън линия

Парно - Фиеста - електроника :x

Мнение от Cheater_blg » 05 сеп 2009, 16:58

На фиестата не ми духа топло от известно време като завъртя на топло и днес реших да го погледна че иде зима и вижте на какво се натъкнах.Oтзад имаме платка а не жило :shock:
Що не мога да качвам снимки??Пише ми че сме достигнали максималната големина като снимката е 88кб : :?
[img]E:\Snimki\Ot%20GSM-a\04.09.2003\tablo.jpg[/img] -ето и по тоя начин не става :-/ [url]E:\Snimki\Ot%20GSM-a\04.09.2003\tablo.jpg[/url]
Последна промяна от Cheater_blg на 05 сеп 2009, 17:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Парното на фиеста-пуно електроника :x

Мнение от paci » 05 сеп 2009, 17:16

Знаем :
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 1%82%D0%BE" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител

Мнение от Cheater_blg » 06 сеп 2009, 12:14

Ясно значи да не търса проблема тука
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 28269l.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
това е отзад
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 28383b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
и платката
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 28418u.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 06 сеп 2009, 12:28

Cheater_blg написа:Ясно значи да не търса проблема тука
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 28269l.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
това е отзад
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 28383b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
и платката
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 28418u.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Според мен НЕ трябва да търсиш проблема тук.
Когато има проблем по платката, парното тръгва на MAX, независимо в какво положение е врътката. А при теб е обратното, най-вероятно клапана прави проблем.

Но щом си я свалил тази платка, може профилактично да огледаш спойките и ако има лоши да ги презапоиш.

П.П. Най-лесно ще се ориентираш като извадиш буксата от клапана.
Изображение
Ако той работи, парното ще тръгне на максимум.
Изображение

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител

Мнение от Cheater_blg » 06 сеп 2009, 13:32

Това забравих да направа.Свалих го това целото обаче се счупиха пластмасовите тръби :( .Сега какво следва?Могат ли да се направят метални и как по-точно?А тоя КЛАПАН-ар го свалихме имаше некаква гумичка и като го сложихме пак не мърда.Значи ново :shock: .Ако си поръчам ново това цялото с бобината+клапана+тръбите ли е комплект?

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител

Мнение от Cheater_blg » 06 сеп 2009, 16:07

Казаха ми че се лепили тези тръби с месингови или медни тръби с течен метал.Какво ще кажете?
Последно отворихме го смазахме го и като му дадеме ток от акумулатора работи.Обаче като го сложиме на буксата не иска да работи само при първото включване се мести веднъж :shock: Значи отвътре потенциометъра евентуално и остава за утре да се замери дали работи...

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител

Мнение от samsung_bg » 06 сеп 2009, 19:04

Cheater_blg написа:...Значи ново :shock: .Ако си поръчам ново това цялото с бобината+клапана+тръбите ли е комплект?
Цялото се продава, както е на снимката от горния ми пост.
Слагаш четирите маркуча и буксата и си имаш парно :D
Изображение

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител

Мнение от Cheater_blg » 06 сеп 2009, 20:04

Значи на това целото цената му е към 85-100лева.А в тая платка която е вътре отзад на таблото потенциометъра може ли да се смени ако проблема е в него или трябва цяла платка да се купува?

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител

Мнение от Cheater_blg » 07 сеп 2009, 17:28

Честито на печелившите! :(: http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 33486p.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Проблема е в потенциометъра.Обиколих целия град(Благоевград) и няма никъде такъв,единствено в един магазаин почти същия 10кило ома,но е с повече крачета и няма дупката за врътката.Дали може да се изолира някое краче?Ако някои се е справил с проблема нека казва.
В МФ искат 460лева за конзолата с врътките :-/:

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 07 сеп 2009, 22:03

Дири 2ра ръка
Фиеста кат мойта и Пума трябва да сме еднакви с тебе.
А клапана си го смени с нов щом си му бал маата.
Лепи ако ти се занимава, ама ще е ден до пладне.
И моя беше кърпен.
На старо да намериш гледам, че идват като консуматив и не се знае колко ще кара ... рискувай ако искаш.

Опс, не съм видял снимката.
Без запалката май ще ти пасне ... ненам провери.
Тва 400+ пари много лошо звучи :evil:
Ако искаш да си запазиш конзолата, би трябвало да можеш да прехвърлиш само потенциометъра.

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител

Мнение от Cheater_blg » 08 сеп 2009, 09:35

Днес ходих при друг майстор(по-добър)и той пък ми каза че потенциометъра е здрав,ОБАЧЕ проблема ми е в платката-прекъснала е.От нея не излиза никакъв сигнал към буксата и за това не ми работи.А в тая платка всичко е много финно и били повърхностни спойки ли нещо такова и могло да се смени само кондензатора,но не и интегралната схема,камо ли да се правят ако има прекъснала писта.С две думи не става нищо,а нова няма от къде да намеря.За втора ръка-едва ли някои ще ми даде само платката без останалата част(която не ми трябва)и за това реших-Слагам едно ключе вкл/изкл и готово.Тоест ще имам само напълно топло или напълно студено и това е.А за тръбите ще пробвам да ги лепя,пък ще видиме.

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител

Мнение от samsung_bg » 08 сеп 2009, 13:15

Колега,
Пишеш много противоречиви неща.
Най-напред казваш, че няма парно.
Ако няма парно, това означава, че на клапана има винаги 14V които избутват буталцето вътре в него и се спира притока на водата към радиатора в купето.
После казваш, че от платката не излиза никакъв сигнал към буксата.

Пак ти казвам, ако извадиш буксата от клапана (което е равносилно на това, че от платката не излиза никакъв сигнал) парното ти ще работи с пълна сила.

Относно ремонта на тази платка нещо бъркаш. Всичко по нея може да се смени, стига да има откъде да го намериш.
Иди в някой телевизионен сервиз и ги помоли да презапоят всички спойки, не са много.
Изображение

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител

Мнение от Cheater_blg » 08 сеп 2009, 19:47

Ми така го мерихме,човека си разбира от работата.А възможно ли е да е било зацепило,защото като го разглобихме имаше некаква гумичка леко скъсана там вътре?
И евентуално ако реша да го права на ЦК ключе,трябва ли ми реле и какво?
П.С.Днес звънях по обява от мобиле за една фиеста на части и този господин ми иска 120лева панела с врътките на парното *banned* .Дали е луд? :!:

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител

Мнение от Cheater_blg » 09 сеп 2009, 17:50

Хората са казали:Да не тръгнеш по майстори и доктори :x
Отивам днеска при един и почва да мери кво там прави и вика всичко е ок-моторчето ти е заяло било-като го чукнеш и раздвижиш и тръгва ама не се знае до кога(за са си работи).ВИкам ок и му оставих 10лв естествено(толкова поиска за 2мин работа).Отивам при стругар направи ми тръби,после отивам при един дето лепи пластмаси да облепи отвън едната тръбва че се беше спукала и след това взех некакво немско лепило-пластелин устойчив на вода до 120градуса-10лв.Намазах го и за 20мин стана буквално кокъл.Ето какво се получи.
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 07578a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 07780y.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Сега остава да го сложа и да видиме дали няма да тече,надявам се,въпреки че не е течен метал а пластелин да държи щото там нема кой знае какво налягане.
Иначе ново в магазина с отстъпката от приятел-72лева,ама не пише Бош на него-турско или китайско предполагам.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”