Пичове, един въпрос относно аудио на комби ?
-
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2009, 06:38
- Модел на автомобила: Eskort 1.4i
- Status: Извън линия
Пичове, един въпрос относно аудио на комби ?
Та, здравейте на всички Форд фенове първо.
Карам около година един скопен ескорт комби 96 г. 1.4 бензин. Сега му дойде момента да му сменя музиката /заводски 5000/. Утре ще му звема ЦД, за около 200 лв., но както може би знаете, комбито разполага с две тонколони на предната врата /много слабички/ и две отзад в багажника /още по слабички/. Не искам да правя "зулуми"....
Въпроса ми е... има ли смисъл да сменям тонколоните, търся добър звук, без бас каси и тем подобни. Има ли начин да ми сложат колони на задните врати ? Ако сменя фабричните с други, дали ще има ефект ?
Ей такива работи
Голям фен съм на музиката като цяло, и душа не ми дава вече да слушам само радио и то по този начин....
Моля, давайте съвети
Карам около година един скопен ескорт комби 96 г. 1.4 бензин. Сега му дойде момента да му сменя музиката /заводски 5000/. Утре ще му звема ЦД, за около 200 лв., но както може би знаете, комбито разполага с две тонколони на предната врата /много слабички/ и две отзад в багажника /още по слабички/. Не искам да правя "зулуми"....
Въпроса ми е... има ли смисъл да сменям тонколоните, търся добър звук, без бас каси и тем подобни. Има ли начин да ми сложат колони на задните врати ? Ако сменя фабричните с други, дали ще има ефект ?
Ей такива работи

Моля, давайте съвети

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Пичове, един въпрос относно аудио на комби ?
В багажника под корите има много място, даже си има места за закрепване на средно големи говорители а със малко преустройство може да напъхаш и по-големи. Във вратите няма толкова място, единствения недостатък е че за да е ясен звука трябва да махнеш щората (ако има такава).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
В багажника могат да е сложат и елипси 6x9.За предните врати се продават адаптери за 13см. (оригиналните са някакви нестандартни 11см.) говорители, ако си вземеш някакви прилични 13см. ще останеш много доволен.Наско, за щората си найстина ужасно прав, ама няма какво да се прави!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами аз съм със елипси 6/9, и поначало нямам щора. Отпред съм сложил "самоделка", комбинация от "пищялки" от Рено и някакви 10см. Звука не е Hi-Fi но е задоволителен.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!