Температура

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
ztec
потребител
потребител
Регистриран: 15 юли 2009, 17:27
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1250куб.см.ZETEC -- 2001г.
Status: Извън линия

Температура

Мнение от ztec » 21 сеп 2009, 13:46

Здравейте на всички
днес си закачих колата на компютър да и настроят газовото и там температурата на двигателя показваше 62градуса.След форсирането и дългото време работа на място температурата се качи на 64градуса.когато закачихме колата си беше вече загряла.Стрелката на таблото си стои точно по средата.Майстора ми каза че не е нормално,че трябвало да си работи нормално между 80-90градуса.
Какво е вашето мнение
имам ли проблем или си е нормално.
само да кажа,че съм махнал ел.клапана на парното и сум свързал маркучите с трабички и така ми бачка парното.
Но преди стрелката пак ми стоеше посредата при загряла кола

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Re: Температура

Мнение от tropper » 21 сеп 2009, 14:41

След дълга работа и форсиране на място трябва да включи вентилатора на радиотора. Освен това ако термостатът е отворил, трябва тръбата от него до горе на радиатора да е гореща. Ако вентилаторът включи и същевременно стрелката на таблото е в норма - значи всичко е ОК. Датчиците за стрелката и за перката са отделни. Термостатът е трети механичен "датчик". Не може три елемента да показват еднакво, ако не е вярно :)

И наистина трябва да е около 90 градуса. Някои от термостатите са за 88, някои за 92.
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

ztec
потребител
потребител
Регистриран: 15 юли 2009, 17:27
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1250куб.см.ZETEC -- 2001г.

Мнение от ztec » 21 сеп 2009, 15:02

интересното е че перката вобще не се включи и като се замисля май никога не съм я виждал вкучена.

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 21 сеп 2009, 15:08

ztec написа:интересното е че перката вобще не се включи и като се замисля май никога не съм я виждал вкучена.
Колега,
Аз перката за три години май съм я чувал да включва 1-2 пъти :roll:
Стрелката за температурата отива най-много до "О"-то.
Не знам термостата ми за колко градуса е и каква е температурата в системата, но щом двигателя работи перфектно нямам никакво намерение да го човъркам да меря колко са градусите и кога включва перката.
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”