Температура
-
- потребител
- Регистриран: 15 юли 2009, 17:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1250куб.см.ZETEC -- 2001г.
- Status: Извън линия
Температура
Здравейте на всички
днес си закачих колата на компютър да и настроят газовото и там температурата на двигателя показваше 62градуса.След форсирането и дългото време работа на място температурата се качи на 64градуса.когато закачихме колата си беше вече загряла.Стрелката на таблото си стои точно по средата.Майстора ми каза че не е нормално,че трябвало да си работи нормално между 80-90градуса.
Какво е вашето мнение
имам ли проблем или си е нормално.
само да кажа,че съм махнал ел.клапана на парното и сум свързал маркучите с трабички и така ми бачка парното.
Но преди стрелката пак ми стоеше посредата при загряла кола
днес си закачих колата на компютър да и настроят газовото и там температурата на двигателя показваше 62градуса.След форсирането и дългото време работа на място температурата се качи на 64градуса.когато закачихме колата си беше вече загряла.Стрелката на таблото си стои точно по средата.Майстора ми каза че не е нормално,че трябвало да си работи нормално между 80-90градуса.
Какво е вашето мнение
имам ли проблем или си е нормално.
само да кажа,че съм махнал ел.клапана на парното и сум свързал маркучите с трабички и така ми бачка парното.
Но преди стрелката пак ми стоеше посредата при загряла кола
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Re: Температура
След дълга работа и форсиране на място трябва да включи вентилатора на радиотора. Освен това ако термостатът е отворил, трябва тръбата от него до горе на радиатора да е гореща. Ако вентилаторът включи и същевременно стрелката на таблото е в норма - значи всичко е ОК. Датчиците за стрелката и за перката са отделни. Термостатът е трети механичен "датчик". Не може три елемента да показват еднакво, ако не е вярно
И наистина трябва да е около 90 градуса. Някои от термостатите са за 88, някои за 92.

И наистина трябва да е около 90 градуса. Някои от термостатите са за 88, някои за 92.
-
- потребител
- Регистриран: 15 юли 2009, 17:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1250куб.см.ZETEC -- 2001г.
интересното е че перката вобще не се включи и като се замисля май никога не съм я виждал вкучена.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Колега,ztec написа:интересното е че перката вобще не се включи и като се замисля май никога не съм я виждал вкучена.
Аз перката за три години май съм я чувал да включва 1-2 пъти

Стрелката за температурата отива най-много до "О"-то.
Не знам термостата ми за колко градуса е и каква е температурата в системата, но щом двигателя работи перфектно нямам никакво намерение да го човъркам да меря колко са градусите и кога включва перката.