Ключалка заден капак на Мондео МК3 - не работи, помагайте...
- BOYCH
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2008, 11:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi Ghia Estate Wagon Duratorg 130 Hp Automatik.
Първа регистрация: м. 07.2003 г. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Ключалка заден капак на Мондео МК3 - не работи, помагайте...
Привет на всички!
Търсих с търсачката за подобен проблем, но може би неправилно нещо задавам търсещите думи, така че ако има тема с решение, моля предварително да ме извините или да препратите към нея. Както и ако темата не е за тук, ами примерно КУПЕ?!
Та: от два дена, колеги нещо престана да ми работи полусензорната ключалка за отваряне на задния капак /комби Мондео МК3 - 2003 г./.
Спецификата в случая е, че като си натисна отпред бутона на кокпита /под радиото/, както и на дистанционното на оригиналния ключ /третия бутон, освен отворено и затворено на централното/ - задния капак си се отваря нормално.
Ключалката работи или щрака и освобождава капака за повдигане.
Когато отида отзад и натисна гумената мембрана на ключалката - не се чува обичайното прещракване и освобождаване на ключалката.
Не съм отварял още кората и да оглеждам сам, защото реших да подпитам първо тук за решение.
Въпросът ми е:
1. Дали има управляващ бушон, обслужващ това отваряне, който може да е изгорял?
2. Някакво разкачане на ел. вериги ли да проследя?
3. Някакво замърсяване, обичаен дефект или нещо друго е...
4. Прецакана и за подмяна част от ключалката!!?
ПП. Опитах с ключа да завъртя отзад, но не е това /да е имало опити за интервенция/, защото ключалката няма видими белези, работи си и при завъртане на ключа - той не може да се освободи, т.е. трябва да го върна в изходно положение за да си го дръпна. Това не е причината.
Очаквам някакви напътствия за самообслужване, ако може сам да си го спретна, и идеи от вече патили, защото в МПФ ... освен колата ще се опитат /обичайно/ да ме оправят и мен
Благодаря предварително.
Почерпката е ясна...
Търсих с търсачката за подобен проблем, но може би неправилно нещо задавам търсещите думи, така че ако има тема с решение, моля предварително да ме извините или да препратите към нея. Както и ако темата не е за тук, ами примерно КУПЕ?!

Та: от два дена, колеги нещо престана да ми работи полусензорната ключалка за отваряне на задния капак /комби Мондео МК3 - 2003 г./.
Спецификата в случая е, че като си натисна отпред бутона на кокпита /под радиото/, както и на дистанционното на оригиналния ключ /третия бутон, освен отворено и затворено на централното/ - задния капак си се отваря нормално.
Ключалката работи или щрака и освобождава капака за повдигане.
Когато отида отзад и натисна гумената мембрана на ключалката - не се чува обичайното прещракване и освобождаване на ключалката.
Не съм отварял още кората и да оглеждам сам, защото реших да подпитам първо тук за решение.
Въпросът ми е:
1. Дали има управляващ бушон, обслужващ това отваряне, който може да е изгорял?
2. Някакво разкачане на ел. вериги ли да проследя?
3. Някакво замърсяване, обичаен дефект или нещо друго е...
4. Прецакана и за подмяна част от ключалката!!?
ПП. Опитах с ключа да завъртя отзад, но не е това /да е имало опити за интервенция/, защото ключалката няма видими белези, работи си и при завъртане на ключа - той не може да се освободи, т.е. трябва да го върна в изходно положение за да си го дръпна. Това не е причината.
Очаквам някакви напътствия за самообслужване, ако може сам да си го спретна, и идеи от вече патили, защото в МПФ ... освен колата ще се опитат /обичайно/ да ме оправят и мен

Благодаря предварително.
Почерпката е ясна...

- BOYCH
- потребител
- Регистриран: 21 дек 2008, 11:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi Ghia Estate Wagon Duratorg 130 Hp Automatik.
Първа регистрация: м. 07.2003 г. - Местоположение: София
Re: Ключалката на задния капак... х-м-м, сама си се оправи!!?
Опа-а!!!
Колеги, редно е да споделя веднага...
Ключалката както замлъкна, така се и оправи: НЕОЧАКВАНО... и сама!
Това показва, че нещо като се раздруса колата /особено по павета и полегнали полицаи ... и разбира се
тук-таме дупки-изненадки/ и нещо системата ту прекъсва, ту включва...
Разбера се - това не ме весели, така че ако някой е патил, да каже подходящата профилактика, за да не взема след като я профилактирам - да замлъкне окончателно отварянето от към мембраната отзад - ръчно...
Ами това е за сега!
Колеги, редно е да споделя веднага...
Ключалката както замлъкна, така се и оправи: НЕОЧАКВАНО... и сама!
Това показва, че нещо като се раздруса колата /особено по павета и полегнали полицаи ... и разбира се

Разбера се - това не ме весели, така че ако някой е патил, да каже подходящата профилактика, за да не взема след като я профилактирам - да замлъкне окончателно отварянето от към мембраната отзад - ръчно...

Ами това е за сега!

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Re: Ключалка заден капак на Мондео МК3 - не работи, помагайте...
отваряш ВД-40 и затваряш то вътря има една глупава пластина споко,на мен се отваряше без причина 

- detelin_6
- потребител
- Регистриран: 02 апр 2008, 20:12
- Модел на автомобила: MONDEO TDCI
Бутона на таблото за отваряне заден капак на Мондео МК3
Не ми работи бутона на таблото за отваряне заден капак на Мондео МК3 - седан.От дистанционнота на ключа си се отваря нормално.Няко знае ли решение на проблема.