На газ минавам няколко десетки км и гасне.
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
- Status: Извън линия
На газ минавам няколко десетки км и гасне.
Имам следния проблем. Колата е Фиеста моно 1,3 с обикновена газова, изпарител Ловтек, мембрани на около 8-9000 км. Карам нормално на газ приблизително около 100-тина км, след което почва едно намаляне на оборотите и гаснене. Така например около 5-10 км се кара и после пак се оправя до следващите 100-тина км. На бензин всичко си е ОК. Прави ми впечатление, че след като превключа на бензин и веднага пак на газ всичко се оправя. Изпарителя специалист ми го отваря, източиха гадостите, мембраната си беше супер, гумичка смени някаква, диагностика направи и по живо по здраво минах 70-80 км и пак старата песен. Някой да ме насочи какво да правя.
Друго се сетих...кабели, свещи имат ли отношение по проблема, че вече 5-та година карам тая кола, навъртял съм около 40-50000 х.км а преди това не знам колко е карана и не съм сменял нито кабели нито свещи.
Друго се сетих...кабели, свещи имат ли отношение по проблема, че вече 5-та година карам тая кола, навъртял съм около 40-50000 х.км а преди това не знам колко е карана и не съм сменял нито кабели нито свещи.
Няма лоша ракия и хубава лопата.
- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
Re: На газ минавам няколко десетки км и гасне.
Свещите смение задължително, а кабелите,огледаж ги натъмно ако не прехвърчат изкри няма проблем,но свещите са около 20 лв комплекта слагаш ги и забравях за тях следващите 20-30 000км 

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Да не ти замръзва изпарителя?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
Абсурд, то температурите не са чак толкова ниски. Лани цяла зима палих на газ без грам проблем, при -15 градуса палеше от воле. Яви се по гаден проблем отпреди 2-3 дни. Жената една сутрин на бензин е палила и въобще не е запалила и аз днеска отвих свещите и бяха всичките черни и мокри може би бензин, изчистих ги врътна и запали.madboy написа:Да не ти замръзва изпарителя?
Няма лоша ракия и хубава лопата.
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Налягането от бутилката дали е постоянно може сондата да е пред запушване или съчмата ти играе лош номер
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Ако през изпарителя не минава вода или се образува въздушна възглавница в него ще замръзва и при положителни температури.valerko1 написа:Абсурд, то температурите не са чак толкова ниски. ..............madboy написа:Да не ти замръзва изпарителя?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.